Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2016 04:08 | Správy | Domáce správy

Martin z prípadu fekálového fantóma pred súdom: Zrazu tvrdí niečo úplne iné!

Pred Okresný súd Bratislava IV sa v stredu prvýkrát postavil Martin Macko (25), podľa má byť polície fekálovým fantómom, ktorý mal útočiť na svoje obete najnechutnejším spôsobom.

Podľa prokurátora mal mladík napadnúť v bratislavskom Starom Meste, Karlovej Vsi a Ružinove šesť žien. Teraz sa so štyrmi bezbrannými ženami stretol poprvýkrát na súde. Hoci sa počas roka ku skutkom priznal, pred súdom tvrdil, že sa cíti nevinný. 

Syna generála Pavla Macka (51) Martina (25) policajti zadržali koncom novembra 2015 a obvinili z prečinu výtržníctva. Pár mesiacov si posedel za mrežami, no krajský súd ho 16. júna prepustil. Teraz o jeho osude rozhoduje sudca. Martin mal starostlivo pripravených niekoľko strán textu, v ktorých detailne opisoval udalosti od jeho zadržania a vypočúvania až po obvinenie. „Urobil som najväčšiu chybu v živote, že som sa priznal k niečomu, čo som neurobil,“ povedal s tým, že k priznaniu ho donútili pri vypočúvaní. Po tom, čo ho jedna žena označila za útočníka po konfrontácii tvárou v tvár, sa podľa vlastných slov psychicky zrútil. „Poškodená si stála za svojím, bol som zúfalý, stratil som nádej, že môžem vyhrať. Bolo mi všetko jedno, ani neviem, čo všetko som podpísal, bol som psychicky zdevastovaný,“ vypovedal obžalovaný.

Ženy ho spoznali

 

Pred súd prišli aj 4 mladé ženy, ktoré pocítili vyčíňanie fekalistu na vlastnej koži. Tri ho spoznali, jedna si nebola úplne istá. Michaelu mal omočiť na zastávke Nad lúčkami. „Pri úteku sa otočil a zazrela som jeho tvár a blažený úsmev,“ opísala. Ďalšie dve obete mal napadnúť na zastávke. „Poznám ho z Dlhých dielov, chodil do školy o pár ročníkov vyššie a ja si tváre pamätám,“ uviedla Jana. Posledná žena schytala útok fekáliami priamo do tváre. „Je to taká silná spomienka, že si to dokážem prehrať stále,“ povedala posledná obeť.

Svojho syna prišiel podporiť aj generál Pavol Macko. „V čase jedného skutku sme boli na Záhorí. Boli sme v šoku, keď sme zistili, z čoho je náš syn obvinený,“ povedal otec, ktorý sa pritom na začiatku kauzy za synovo správanie ospravedlnil. Martin tiež uviedol, že vyšetrovatelia mu vzali výter z úst. Nový Čas sa spýtal polície, či vzorka pomohla pri identifikovaní útočníka. Podľa policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej sa pre prebiehajúci súd nemôžu ku konkrétnym úkonom vyjadriť. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 6 mesiacov až 3 roky za mrežami.

Obžalovaný vs. obete: Takto si odporujú

4. 5. 2015 Svrčia ulica

Macko: Poškodenú nepoznám, bol som doma alebo von s kamarátmi a nezhodujem sa s jej popisom. Ani neviem, kde je Svrčia ulica. Skutok som nespáchal.

Poškodená: na súd neprišla.

24. 5. 2015 Riazanská ulica

Macko: Bol som na Záhorí na 1. svätom prijímaní a nemám plešinu, ako tvrdí poškodená. A som rozhodne mladší, ako opísala.

Poškodená: na súd neprišla.


28. 7. 2015 Nad Lúčkami

Macko: Poškodenú nepoznám. Bol som doma, nemal som zmenu, ale išiel som do práce zaniesť ukončenie PN. Nezodpovedám opisu.


Michaela: Na zastávke som si opravovala jazýček na topánke a omočil ma. Pri úteku sa otočil a zazrela som jeho tvár a blažený úsmev. Bola som konfrontovaná, ale mladý muž sa tváril, akoby tam v živote nebol, ale potom sa priznal.

25. 10. 2015 Záhradnícka

Macko: Okolo 1.30 v noci som nastúpil na autobus a odišiel domov. Poškodená robí v Amazone, rovnako ako ja. Nezhodujem sa s popisom poškodenej.


Mária: Pri Justičnom paláci som cítila, že za mnou niekto beží, otočila som sa, chytil ma za rameno a potrel fekáliami. Začala som sa mykať, spadli sme a utiekol. Je to taká silná spomienka, že si to dokážem prehrať stále. Páchateľa som opoznala na 100 %.

30. 10. 2015 zastávka Segnerova

Macko: Bol som v práci do 22.25, čo viem dokázať. Odtiaľ som išiel von s kamarátmi. Nepoznám ani jednu z poškodených a nemám plešiny ani špicatý nos, ako opísali.

Jana: Sedeli sme na zastávke a zrazu nás omočil. Bežali sme preč, on bežal za nami pár metrov a videla som mu do tváre. Poznám ho z Dlhých dielov, chodil do školy o pár ročníkov vyššie a ja si tváre pamätám.


Karolína: Sedeli sme na lavičke. Veľmi som sa mu nepozerala do tváre. Iba keby sa postavil, tak viem podľa profilu, ale do tváre veľmi nie.




Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite