Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.08.2016 09:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Jozef, obžalovaný z vraždy syna Dominika († 24): Spolu s manželkou sme sa modlili na jeho hrobe!

Vylial si srdce. Jozef Andrej (46), obvinený z vraždy svojho postihnutého syna Dominika († 24), prezradil, aké pocity mal minulú jeseň, keď skončil vo vyšetrovacej väzbe.

V prestávke pondelkového pojednávania, na ktorom vypovedali svedkovia zo záchrannej služby, ktorí dorazili na miesto tragédie, porozprával Novému Času aj o svojich súčasných pocitoch.

Muž z Popradu stále trvá na svojej nevine. Ťažko znáša to, že sa od neho odvrátila manželka Renáta, ktorá požiadala o rozvod. „Je mi ľúto, čo sa stalo. Polovicu rodiny som stratil. Toto je naša odmena s manželkou za 24 rokov trvajúcu starostlivosť o Dominika,“ vraví Jozef zlomeným hlasom a pokračuje: „Ona skončila na psychiatrii a ja v base. Pravdu ukáže čas a ja verím, že ešte existuje Božia spravodlivosť.“ V polovici júna ho prepustili z vyšetrovacej väzby, ale musí dodržiavať režim, ktorý mu nariadil súd. Prichýlila ho sestra a vrátil sa do zamestnania v SBS, kde pracoval predtým.

Otvoriť galériu

S manželkou sa skontaktoval, tá však trvá na rozvode. „Spoločne sme sa pomodlili na Dominikovom hrobe a potom som ju pozval na kávu.“ Ona však potrebuje pomoc odborníkov, aby sa dostala zo psychických problémov. Je mi jej veľmi ľúto,“ vraví obžalovaný. Zaspomínal si aj na to, čo mu prebehlo mysľou, keď ho v septembri 2015 vzali do vyšetrovacej väzby. „Prvé tri mesiace som prežíval ťažko. Potom prišli Vianoce a s nimi aj zvrat v mojej psychike. Začal som veriť v spravodlivosť. Ja som syna neopustil. Verím, že v spolupráci s advokátom Danielom Lipšicom tento proces zvládneme. Som rád, že mám podporu verejnosti osobne aj na internete,“ zamyslel sa Andrej.

 

Súdne pojednávania nepovažuje za nič výnimočné. „Toto nie je žiadny megaproces, ale len také divadielko. Navyše v ňom vystupujú aj osoby, ktoré majú problémy so zákonom. Megaproces bežal 24 rokov, kým sme sa starali o bezvládneho syna Dominika, ktorý tu s nami bol tak dlho,“ uzavrel obžalovaný Popradčan, ktorému za to, že podľa prokuratúry synovi vypol prístroje, hrozí až doživotie.

Čo sa dialo v osudný deň podľa záchranárov a otca

Dominika prepustili z nemocnice, kde mu nastavili vyššie parametre na podporu dýchania. Otec ho chcel odpojiť od dýchacieho prístroja, lebo to robili bežne. Lenže záchranár ho upozornil, že zdravotný stav mladíka je taký, že to už neumožňuje. Otec nejavil známky požitia alkoholu. Výjazd sanitky podľa dokumentácie trval od 11.55 do 12.07. Podľa Dominikovho otca k smrti došlo o 15.30. „Vtedy som vypil na ex veľa alkoholu,“ povedal Andrej. Po určitom čase stretol suseda, ktorý zavolal záchranárov, dorazili asi o 17.30. Chlapca sa im už nepodarilo oživiť.

Otvoriť galériu

Polícia: Odpojil mu prístroje

Jozef je obžalovaný z vraždy ťažko chorého syna Dominika († 24), ktorý trpel odmalička mozgovou obrnou. Podľa polície mu v septembri 2015 odpojil životne dôležité prístroje, následkom čoho zomrel.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!