Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2016 10:59 | Správy | Domáce správy

Peter prišiel dva mesiace po svadbe o milovanú ženu († 33) i synčeka: Pri truhle svojej lásky preplakal celú noc!

Ľúbili sa, túžili prežiť celý život bok po boku a ich veľké šťastie malo už čoskoro spečatiť narodenie prvého spoločného bábätka. Všetko však zmaril krutý osud, ktorý Petrovi (35) náhle zasadil ten najtvrdší úder.

Jeho Andrejka († 33) ho navždy opustila len dva mesiace po svadbe, ktorou si pár potvrdil vzájomnú lásku pretrvávajúcu 15 rokov. Bolesť mladého vdovca je o to silnejšia, že v jedinom okamihu prišiel nielen o ženu svojho života, ale aj o vytúženého synčeka Peťka. Jeho milovaná manželka, ktorá bola v siedmom mesiaci tehotenstva, poslednýkrát vydýchla v žilinskej nemocnici a do neba s ňou odišlo aj očakávané dieťatko v jej brušku.  

 

Peter (35) s Andreou († 33) sa do seba zamilovali, ešte keď boli veľmi mladí. Ľúbili sa od 17 rokov a svoju veľkú lásku spečatili len pred dvoma mesiacmi krásnou svadbou. „Pripravovala ju celú ona, bola veľkolepá. Ona chystala pre nás svadbu, no a ja pre ňu a pre naše dieťatko pohreb,“ plače zúfalý muž, ktorý sa so stratou dvoch najbližších bytostí nevládze vyrovnať.

Otvoriť galériu

Osudné ráno

Priebeh Andrejkinho tehotenstva sa zdal v poriadku, až kým jej v jedno ráno neprišlo nevoľno. Nastávajúca mamička v siedmom mesiaci tehotenstva sa najskôr vybrala k obvodnej lekárke do Terchovej a neskôr s mamou do nemocnice. Auto do Žiliny odšoférovala sama. „Odchádzala tam ráno po svojich - zdravá, veselá. Na obed už bola mŕtva. Ani dieťatko nezachránili,“ smutne opisuje tragický piatok vdovec Peter.

Podľa nešťastného muža dali Andrei v nemocnici infúziu a jej mamu zatiaľ poslali domov po veci. Peter hovorí, že kým infúzia tiekla, jeho žena upadla do kómy, dostala infarkt a v brušku jej dieťatko zomrelo. „Z ľudského hľadiska nám je veľmi ľúto, čo sa stalo. Z medicínskeho hľadiska lekári a celý odborný tím urobili všetko pre to, aby mamičku i dieťa zachránili, čo sa však nepodarilo,“ poskytla stanovisko hovorkyňa fakultnej nemocnice v Žiline Viera Jurčiová.

Noc v márnici

Rodina sa so zbytočnou smrťou mamičky a dieťatka nedokáže zmieriť len tak, bez vysvetlení a prešetrenia. Z nečakaného odchodu mladej ženy sa spamätáva celá Terchová, hlboký žiaľ prežívajú všetci. „Ešte som nepočul, aby chlap preplakal celú noc v márnici,“ povedal so slzami v očiach kamarát mladého páru. Andrejku a jej Peťka už Terchovčania odprevadili do neba. V kostole sa počas modlitieb za bábätko aj jeho mamičku držali za ruky stovky ľudí.

Mladú ženu pochovali v bielej truhle, svoje vymodlené dieťatko držala v náručí. Prítomní hádzali do ich spoločného hrobu lupene bielych ruží a vypustili dve biele holubice. Pohľad na zroneného muža hladkajúceho truhlu s telom svojej životnej lásky a ich spoločného synčeka lámal srdcia všetkých, ktorí sa s jeho najmilšími prišli naposledy rozlúčiť.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku