Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2016 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dominika Cibulková si berie svoju lásku Michala: Tu prežijú svadobnú noc!

Svadba ako z rozprávky! Naša najúspešnejšia tenistka Dominika Cibulková povie áno svojmu dlhoročnému partnerovi Michalovi Navarovi.

Obrad bude v bratislavskom Dóme sv. Martina, ale svadobná hostina v nádhernom prostredí kaštieľa v Oponiciach (okr. Topoľčany). Čo všetko luxusný Chateau Appony svadobčanom ponúkne? Chateau Appony svojou zaujímavou históriou a prekrásnym prostredím už očaril mnohých ľudí, ktorí sa tam rozhodli osláviť najkrajší deň svojho života. Renesančný kaštieľ, ktorý stojí na pozemku s rozlohou 6 hektárov, obýval takmer 600 rokov šľachtický rod Apponyiovcov. Boli významnými diplomatmi rakúsko-uhorskej monarchie.

 

Z ruiny luxus

V roku 1948 sídlo však znárodnili komunisti a potom sa prepychová stavba začala meniť na ruiny. Kaštieľ mal však šťastie a pred pár rokmi vstal z popola ako bájny Fénix. „Sídlo v rokoch 2007 až 2011 zrekonštruovali noví švajčiarsko-slovenskí majitelia, ktorí tu preinvestovali 11 miliónov eur a kaštieľu vrátili jeho pôvodnú podobu,“ vysvetľuje PR manažér kaštieľa Peter Králik.

Otvoriť galériu

 

Dnes je z historického sídla štvorhviezdičkový hotel, ktorý svojim hosťom ponúka luxusný zážitok. „Samozrejme, kaštieľ je vyhľadávaným miestom niektorých známych osobností, čoho dôkazom je aj to, že si ho na svoj svadobný deň vybrala aj Dominika Cibuľková.“ Sídlo sa však môže pýšiť aj inými celebritnými návštevami. Nie je to tak dávno, čo tam svoju svadbu oslávil futbalista Vladko Weiss či markizácka moderátorka Miriam Šmahel Kalisová.

„V minulosti kaštieľ v Oponiciach navštívili aj niekdajší americký prezident Theodore Roosevelt či slávna francúzska tanečníčka a speváčka Josephine Baker, ale aj americký milionár Thomas Cardeza, ktorý sa vydal na plavbu Titanicom priamo z Oponíc,“ vymenúva Králik.

Otvoriť galériu

 Celý pre seba

Kaštieľ je určite honosným miestom na svadbu. „Ľudia nás tak škatuľkujú, ale nie je pravidlom, že sme určení iba pre bohatú klientelu. Sme pripravení na rôzne typy svadieb. Po dohode s naším manažmentom sa dá ušiť servis na mieru,“ vysvetľuje Králik. Snúbenci Cibulková s Navarom si na svoj veľký deň prenajali celý kaštieľ. Svadbu si tak užijú v maximálnom súkromí. Pozvaných je okolo 260 hostí, ubytovacie kapacity kaštieľa však pre nich nepostačia. „V takýchto situáciách ubytovávame v okolitých penziónoch, s ktorými máme zmluvu. Myslím si však, že na svadbe budú mať zabezpečenú kyvadlovú dopravu medzi Oponicami a Bratislavou.“

Otvoriť galériu

Hostia, ktorí v kaštieli zostanú nocovať, budú mať k dispozícii 41 izieb, z toho 8 apartmánov. Cena za prenájom celého objektu zostáva tajomstvom. Suma však podľa Králika musí kaštieľu vynahradiť stratu, ktorú pri zatvorení na pár dní utrpí. Celá svadba, s veľkou hostinou, dopravou, hudbou by však mohla snúbencov vyjsť až do 100 000 eur!

Otvoriť galériu

Nebudú sa nudiť

Svadobní hostia budú mať v krásnom objekte o zábavu postarané. Veselica sa bude odohrávať v záhrade objektu v stanoch a pod holým nebom, presne tak, ako si to nevesta vysnívala. Povráva sa, že Dominika má pre hostí nachystaných zopár prekvapení a svadba vraj bude v klasickom slovenskom štýle od jedla až po spevákov. Renomovaná svadobná agentúra sa v spolupráci s kaštieľom postará Dominike a Michalovi o nezabudnuteľný deň. Vraj objednali aj počasie. „Musím si zaklopať, ale počasie zatiaľ počas svadieb vždy vyšlo. Myslím si, že krásne počasie nachystáme aj pre Dominiku,“ smeje sa Králik.

Otvoriť galériu

Hostia budú môcť nazrieť aj do krásnej barokovej knižnice, ktorá pripomína vôňu zašlých storočí. V regáloch sú až po strop naskladané vzácne knihy, niektoré staré aj 400 rokov, ktoré sa podarilo zachrániť z pozostalosti Apponyiovcov. „Mnohí si knižnicu vyberú za miesto svojich svadobných fotografií. Aj Dominika z nej bola unesená. Knižnica však nie je iba vizuálne pekná, obsahuje veľmi cenné knihy a spisy.“

Svadobná noc

Mladomanželia strávia svadobnú noc v jednom z prezidentských apartmánov, ktoré sú najkrajšie v kaštieli. „Sú to naše najväčšie apartmány najvyššej triedy s rozlohu 130 štvorcových metrov. Kúpeľne ponúkajú krásny výhľad do parku,“ prezrádza Králik. Priestranné apartmány tvoria dve veľké izby, ktoré sú v zime vyhrievané romantickým krbom. Výhľad do záhrady naozaj vyráža dych, a keďže sa raňajky servírujú priamo na terase apartmánu, svoje prvé manželské raňajky si Dominika a Michal vychutnajú v krásnom romantickom prostredí.

Otvoriť galériu

Všim­li sme si, že z apartmánu vidieť aj na tenisové kurty v pozadí. Žeby práve toto bola jedna z vecí, ktorá pri výbere miesta na svadobnú hostinu u snúbencov zavážila? „Keď ich Dominika zbadala, ihneď vedela povedať, čo je to za povrch. Pravdepodobne si na nich nezahrá, keďže sobáš bude tesne po Wimbledone a asi si bude chcieť oddýchnuť. Spomínal som jej však, že Apponyiovci boli veľkí fanúšikovia tenisu, chodievali aj na Wimbledon a kedysi to tu celé žilo tenisom. Veľmi ju to potešilo,“ uzatvára Králik.

Otvoriť galériu

Ceny prenájmu priestorov Chateau Aponny na 1 deň

Modrý salón: 650 €

Svadobný salón: 900 €

Svadobný obrad park/salón: 350 €

Reštaurácia: 700 €

Comfort room (1-2 osoby v izbe): 72-99 €

Junior suite (1-2 osoby v izbe): 132-165 €

Apartmán: 275 €

Prístelka v izbe: 33 €

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Kristína Štúriková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Porušenie moratória či volebnej kampane: Ministerstvo eviduje viacero podnetov
Bazilika sv. Mikuláša v Trnave.
Váš Tip
Mimoriadne vzácny objav v Trnave: Pri oprave fasády baziliky sv. Mikuláša objavili takýto artefakt!
Apríl 2024: Premiéra dokumentu o veľkolepej kariére skupiny Bon Jovi.
Jon Bon Jovi už 35 rokov ľúbi jednu ženu: Nikdy som nebol svätý, ale nebol som ani hlupák
Close-up of senior woman's hands holding her walking sticks. Selective focus on hands and sticks.
V domovoch dôchodcov testovali novú aplikáciu: Slúžiť má na odhalenie porúch kognície
Nákupné centrum vo Varšave zachvátil požiar.
Foto
Mimoriadna situácia vo Varšave: OBROVSKÉ nákupné centrum zachvátil požiar! Strecha sa už zrútila
Bude proti Kazachom prievan v zostave? Takto to vidia experti!
Uštrikovala si „repliku“ svojho priateľa, vrátane jeho intímnych partií.
Foto
Chýbal jej chlap, a tak si ho vyrobila: S DETAILMI sa vyhrala! Tie FOTO musíte vidieť
Podľa sivých ponožiek v športových sandáloch má Gigi asi české korene.
Foto
Aha, ako topmodelka Hadid oslavovala narodeniny: Gigi, už nemáš 15 rokov!
Poznáte správne odpovede?
Tento KVÍZ musíte zvládnuť ľavou zadnou: Trúfnete si? Nie je tam nič, čo sme sa neučili v škole
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Odvolávanie dvoch ministeriek sa blíži: Ako dopadnú opozičné návrhy?
Bývalý tréner našich hokejistov Vůjtek: Pozrite sa, čo robí na dôchodku...
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Izrael spustil útoky v Pásme Gazy: O život prišli dvaja lekári