Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2016 13:32 | Šport | Futbal

Hamšík verí, že všetko dobre klapne a postúpime: Koho si želá v osemfinále?

Spokojný so ziskom bodu predstúpil po pondelňajšom zápase s Anglickom (0:0) pred novinárov špílmacher slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík (28).

Debutant na európskom šampionáte ich v B-skupine nazbieral celkovo štyri, pričom tento zisk by mu mal stačiť na postup z tabuľky mužstiev na tretích miestach a v tomto tóne sa niesli aj slová špílmachra SSC Neapol a slovenského tímu.

"Hodnotím to vysoko pozitívne. Chceli sme bod a máme ho, vydreli sme ho na ihrisku. Sme veľmi spokojní, snáď to všetko dobre klapne a postúpime do osemfinále," povedala najväčšia osobnosť slovenského mužstva, ktoré odolalo veľkým šanciam Albiónu a uhralo bezgólovú remízu. Hamšík zvyknutý hrať priamočiaro dopredu musel proti veľkému favoritovi viac brániť ako útočiť a potvrdil, že ani táto činnosť mu nie je cudzia. Obetavým výkonom prispel k zisku cenného bodu.

"Tlak Angličanov sa stupňoval. Nie nadarmo ukázali, že patria medzi favoritov šampionátu. My sme to však odohrali na výbornú a môžeme byť na seba pyšní," dodal stredopoliar.

 

Tomáš Hubočan, Ján Ďurica, Martin Škrtel a ďalší bojovali ako šelmy, vrhali sa do striel, a keď niečo prešlo za ich chrbát, bol spoľahlivou inštanciou brankár Matúš Kozáčik, ktorého vyhlásili za hráča zápasu.

"Súper bránil do plných, my sme sa zoskupili pred šestnástkou. Výborný výkon podal Matúš Kozáčik, okrem toho sme zblokovali veľké množstvo striel."

V osemfinále si Hamšík z dvojice gigantov želá skôr Nemecko ako Španielsko, ktorí sú najreálnejšími súpermi Slovenska. "Nemyslím si, že by Nemci špekulovali. Budú chcieť vyhrať skupinu, nenechajú si ujsť príležitosť a Severné Írsko zdolajú," predpovedal Hamšík výsledok utorňajšieho duelu úradujúcich majstrov sveta s ostrovným zástupcom.

Zápas s Anglickom stál slovenských futbalistov veľké množstvo síl. V závere duelu chytali kŕče kapitána Martina Škrtela, zdravotné problémy mal Róbert Mak. Hamšík priznal, že Albión poriadne preveril fyzickú kondíciu jeho tímu. "Dosť sme sa v tom zápase nabehali. Hádam nám ešte nejaké sily zostali. Tešíme sa na deň voľna, dáme sa dokopy a potom sa snáď budeme pripravovať na ďalšieho súpera," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje