Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.05.2016 14:20 | Šport | Futbal

Tréner Ján Kozák na reprezentačnom zraze: Ďakoval klubom, potom vyjadril obavu nad hráčmi

Slovenskí futbalisti dnešným zrazom v Senci odštartovali záverečnú prípravu na EURO 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

Trénera Jána Kozáka potešilo, že mu kluby najvyššej domácej súťaže vyšli v ústrety a napriek zápasovým povinnostiam uvoľnili svojich hráčov na zraz. Nie všetci z 27 nominovaných reprezentantov mohli prísť do Senca, no postupne by mali prichádzať na sústredenie vo Windischgarstene, kam sa slovenská výprava presunie v piatok.

V rámci rakúskeho kempu odohrajú Slováci prípravné zápasy s Gruzínskom (27. mája vo Welse), Nemeckom (29. mája v Augsburgu) a po návrate z neho absolvujú generálku na šampionát so Severným Írskom (4. júna v Trnave).

Otvoriť galériu

"Všetci hráči, ktorí mali prísť, sú tu. Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať klubom zo slovenskej ligy, že ich uvoľnili. Ďalší budú postupne prichádzať do Rakúska," povedal Kozák, ktorého trápi zdravotný niektorých hráčov - najpálčivejšie sú problémy ľavého obrancu Tomáša Hubočana a celkom fit nie je ani útočník Michal Ďuriš.

 

"Zdravotný stav Tomáša Hubočana nie je najlepší, bude mať individuálny program. Ďuriš nastúpil predčasne za Plzeň, jeho členok nie je v stave, v akom si predstavujeme. Ostaní hráči nehlásili nejaké problémy," dodal Kozák.

Lodivod slovenského tímu sa obával, aby sa niektorá z kľúčových opôr v závere klubovej sezóny nezranila. V tejto súvislosti bol najvyťaženejším hráčom špílmacher Marek Hamšík z SSC Neapol.

Otvoriť galériu

"Marek mal výbornú sezónu, druhé miesto Neapolu je úspech, klub sa kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Odohral veľa kvalitných zápasov, verím, že kvalitne zregeneroval a zapojí sa s plnou vervou a chuťou do prípravy na šampionát," povedal Kozák o Hamšíkovi.

Na sústredení v Rakúsku nebude veľa priestoru na skúšanie nových vecí. "Času veľa nie je. Chceme hráčov, ktorí veľmi nehrávali, nabiť energiou. A tí, ktorí boli viac vyťažení, aby dôkladne zregenerovali. Každý nominovaný hráč bude mať dostatok priestoru, aby sa aj nám trénerom ľahšie tvorila konečná nominácia," doplnil Kozák.

Z terajšej 27-člennej nominácie vzíde konečný výber pre EURO 2016, Kozák ešte bude musieť vyradiť štyroch hráčov. Konečnú nomináciu zverejní 30. mája. ME odštartujú Slováci 11. júna v Bordeaux proti Walesu, v B-skupine sa ešte stretnú s Ruskom (15. júna v Lille) a Anglickom (20. júna v Saint-Étienne).

Nominácia SR na kemp a prípravné zápasy:

Brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (Kairat Almaty)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Juraj Kucka (AC Miláno), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FK Jablonec), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al Gharafa)

Útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava).

Náhradníci:

Brankár: Martin Dúbravka (Esbjerg fB)

Obrancovia: Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Patrik Mráz (Piast Gliwice), Lukáš Štetina (Dukla Praha)

Stredopoliari: Jaroslav Mihalík (Slavia Praha), Róbert Pich (Slask Vroclav), Albert Rusnák (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland)

Útočníci: Marek Bakoš (Slovan Liberec), Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Volebný prieskum: Kto by sa do parlamentu dostal v apríli?! Tesný boj o prvé 3 pozície
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
Zdeno (+47) tragicky zomrel po tom, ako na pretekoch Spartan Race skolaboval.
Foto
Tragédia na Spartan Race: Pretekár Zdeno († 47) sa zrútil pri prekážke, niektorí ho mali ignorovať!
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!