Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2016 14:18 | Slovensko

Jozefa obvinili z vlamačky do gréckokatolíckeho kostola, odniesol si milodary

Jozefovi (16), obvinenému z krádeže 15 eur z pokladničky pre milodary v kostole v Prešovskom kraji, hrozí ako mladistvému polovica z trestu 3 až 10 rokov.

Polícia obvinila Jozefa V. (16) zo Sečovskej Polianky (okres Vranov nad Topľou), že sa v nedeľu večer vlámal do miestneho gréckokatolíckeho kostola. Mal vypáčiť vchodové dvere na kostole a z pokladničky zobrať 15 eur. "Napriek neveľkej škode obvinenému v prípade dokázania viny na súde hrozí za krádež na mieste požívajúcom pietu a úctu polovica z trestu 3 až 10 rokov," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

"Poznám toho chlapca, ktorý robí zle už niekoľko rokov. Rodina si s ním nevie dať rady..." povedal pre Čas.sk gréckokatolícky farár zo Sečovskej Polianky Ľubomír Novák.

Milodary v kostoloch sú obľúbeným zlodejstvom

Máj 2016 - Polícia v Lučenci pátra po dvojici zlodejov, ktorí sa bočným vchodom dostali do kostola v Lučenci. Z pokladničky ukradli približne 100 eur.

 

September 2012 - Košický vyšetrovateľ obvinil z krádeže Alexandra (34), Maroša (22) a Pavla (36) z Košíc. Podľa polície títo traja muži na Južnej triede v Košiciach vošli do chodby kostola a vylomili drevené dvojkrídlové dvere. Sú podozriví, že v kostole vylomili dve drevené skrinky na milodary, z ktorých zobrali 250 eur. Polícia tvrdí, že vylomili aj kovovú pokladničku na milodary, z ktorej zobrali 100 eur.

Júl 2012 - Z pokladničky na milodary v kostole Panny Márie Ružencovej v ružomberskej mestskej časti Černová "zmizli" mince v hodnote približne 30 eur. Podľa polície Vladimír (41) z okresu Šaľa, ktorý sa v Ružomberku dlhší čas potuluje, vylomil na stene pripevnenú pokladničku a zobral z nej peniaze.

Marec 2012- Policajti v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota pátrajú po zlodejoch, ktorí v štyroch kostoloch vykradli pokladničky na milodary. V obci Pinciná (okres Lučenec) sa zlodej vlámal do rímsko-katolíckeho kostola. Zo steny strhol drevenú pokladničku na milodary, ktorú vypáčil. Ukradol z nej peniaze. Na chóre vylomil na stene pripevnenú malú kovovú pokladničku, z ktorej tiež ukradol peniaze. Rímsko-katolíckej farnosti spôsobil škodu odhadnutú na 100 eur. V obci Tachty zlodej vypáčil okno na bočnej strane kostola, vošiel dovnútra, kde vypáčil pokladničku na milodary a odcudzil z nej peniaze. Krádežou peňazí a poškodením okna spôsobil škodu najmenej 130 eur.

Na kostole v obci Nová Bašta páchateľ vylomil vchodové dvere, poškodil mrežu, vypáčil ďalšie dvere a vo vnútri vypáčil päť pokladničiek na milodary. Krádežou peňazí a poškodením dverí spôsobil pre Farský úrad Nová Bašta škodu najmenej 250 eur. Na kostole v obci Hodejov  zlodej vypáčil vonkajšie dvere, ktoré viedli na chór, kde vytrhol zo steny pokladničku a vylomil ju. Potom zliezol po povraze na prízemie, kde vytrhol a vylomil ďalšie dve pokladničky na milodary, z ktorých ukradol peniaze. Vylomil aj vchodové dvere v sakristii, čím Farskému úradu v Hodejove spôsobil škodu 250 eur. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Tragédia v Bratislave! V nočnom klube mal zomrieť muž: Hrozné, čo sa tam odohralo
Charkov po ruských útokoch 20.3.2024.
Veľká evakuácia z Charkovskej oblasti: Ruské útoky pokračujú
ilustračné foto
Nové informácie ohľadom smrti muža v okrese Bytča: Toto ukázal výsledok pitvy
Ľuboš má ísť k Šimkovičovej na koberček.
Vojna medzi Kostelným a Šimkovičovou má dohru: Herci zúria, sociologička sa zastala ministerky!
Nečakané sťažnosti Slafkovského: Nie je to moje rozhodnutie!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Úžasné novinky zo sveta vedy: Objavili sa bunky, ktoré nám pomôžu obnoviť dôležitý orgán
Takto sa polárna žiara podarila zachytiť nášmu čitateľovi.
FotoVáš Tip
MAGICKÉ, čo sa v noci dialo na oblohe! Slováci s úžasom pozerali na nebo: Videli ste to aj vy?
(ilustr. foto)
Deň venovaný maminám si pripomíname už 110 rokov: Kde má tento deň pôvod?
Horehronské múzeum v Brezne.
Váš Tip
Horehronské múzeum chystá na Deň matiek špeciálne podujatie: Pozvané sú všetky mamy aj s deťmi!
Slovák v službách Paris Saint-Germain urobil na Mišku veľký dojem. „Milan je zlatý chalan,“ povedala nadšene.
Postrelená kadetka Miška na chvíľu zabudla na bolesti: V zahraničí si splnila sen!
Hrabko o rokovaniach medzi Ruskom a Ukrajinou v Bratislave: Bude to v budúcnosti možné?
Polárna žiara nad obcou Krnča v okrese Topoľčany.
Vo vesmíre sa odohrala prvá extrémna slnečná búrka: Takúto nádheru priniesla