Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Emka sa narodila ako zdravé bábätko, potom sa stalo niečo strašné!

Kučeravé dievčatko sklamali najbližší v čase, keď najviac potrebovalo ich lásku a pomoc. Emka Elena Sedmáková (2) sa narodila ako úplne zdravé bábätko, no jediný okamih všetko obrátil naruby.

Čo presne sa stalo v osudný deň, keď malá princeznička takmer prišla o život, doteraz nie je jasné. Isté je len to, že polícia stíha jej rodičov za ublíženie na zdraví. Tí navyše o dcérku prestali javiť záujem, a tak sa malého anjelika ujali starí rodičia. Milovanej vnučke by dali všetko na svete, chýbajú im však peniaze na potrebné rehabilitácie. Pomôcť dievčatku teraz môžete aj vy prostredníctvom Srdca pre deti, charitatívneho projektu denníka Nový Čas, ktorý spravuje Nadácia Pontis. 

Emka prišla na svet ako úplne zdravé dieťatko. „Moja dcéra a jej priateľ bývali s maličkou u nás, potom sa odsťahovali. Asi po dvoch týždňoch dcéra volala, že Emka sa jej nezdá. Šli sme k doktorovi, ale odtiaľ nás poslali do nemocnice, pretože maličká mala nejaké kŕče. V priebehu pár hodín musel po ňu prísť špeciál z Martina,“ zaspomínala si na chvíle najväčšieho strachu o vnučku Renáta Mikulová (42). „Nemocnica vzápätí na rodičov podala trestné oznámenie, pretože bolo podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví, zo zanedbania starostlivosti a z týrania blízkej a zverenej osoby,“ tvrdí žena so zármutkom v hlase.

Otvoriť galériu

Zlé správy od lekárov

 

Čo presne sa milovanej Emke v osudný deň stalo, sa jej starká nikdy nedozvedela. „Buď im spadla, alebo ňou zatriasli, alebo ju hodili do postieľky, keď plakala. Dcéra stále zapiera. Podľa lekárov s maličkou nešli hneď k doktorovi a ona dostala krvácanie do mozgu,“ hovorí Renáta, ktorej sa tisnú slzy do očí, keď si na to obdobie čo i len spomenie. „Emka mala také silné kŕče, že nám lekári na siedmy deň povedali, že toto sa zrejme skončí smrťou,“ doplnil skľúčene manželku Marián (45).

Otvoriť galériu

O svoje dievčatko sa nezaujímajú

Malá bojovníčka Emka napokon svoj najťažší zápas vyhrala a jej stav sa zlepšil. Zo zdravého dievčatka sa však stalo nehybné bábätko. „Jej mozog je už poškodený. Má hydrocefalus, epilepsiu, poškodený očný nerv, čiže nevieme, nakoľko vidí. Keď sme si ju vzali, nehýbala sa, ani oči neotvorila, neplakala,“ spomínajú milujúci starkí, ktorí sa bez váhania dievčatka ujali. Jeho vlastní rodičia sa oň prestali zaujímať. „Dcéra sem za ňou chodila asi tri mesiace, potom čoraz menej a teraz už vôbec neprejavujú o ňu záujem,“ dodala sklamaná stará mama. Sama netuší, kde sa momentálne nachádzajú rodičia jej vnučky, tí však už čelia obvineniu a mali by sa postaviť pred súd.

Otvoriť galériu

Nádej v rehabilitáciách

Emka má za sebou náročnú cestu, no silné dievčatko sa vďaka láske starých rodičov nevzdáva. „Rok a tri mesiace sme cvičili, kým sa po prvý raz sama pretočila, a tým sa to rozbehlo. Pomáhajú jej liečenia, cvičenia, sme radi za každý pokrok, že už aspoň sedí. Liečenie na rok však stojí 12- až 15-tisíc eur. Nemáme však na výber, Emka bez toho nebude napredovať,“ dodala ustarostená stará mama, ktorá verí, že ich maličkú princeznú čakajú už len lepšie dni.

Pomôžte Emke aj vy!

Zaslaním darcovskej SMS v hodnote 5 € s textom SRDCE na číslo 871 alebo online kliknutím tu:

POMÔŽEM

​Prispievať môžete do piatka 20.5.2016. Peniaze vyzbierané nad sumu 2300 € – potrebnú na rehabilitácie – Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie detské príbehy v Srdci pre deti.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove. Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Muž na FOTO si mal zarobiť na poriadny problém: Pátra po ňom bratislavská polícia!
Na snímke poslanec Národnej rady SR Jaroslav Spišiak.
Poslanec PS Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu: Nabúral do plota! Čo sa stalo?
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Zomrela bývalá najvyššia žena sveta Maria († 77).
Foto
Niekdajšia rekordérka († 77) zomrela: Bola považovaná za najvyššiu ženu! Čo sa jej stalo osudným?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Volebný prieskum: Kto by sa do parlamentu dostal v apríli?! Tesný boj o prvé 3 pozície
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
Zdeno (+47) tragicky zomrel po tom, ako na pretekoch Spartan Race skolaboval.
Foto
Tragédia na Spartan Race: Pretekár Zdeno († 47) sa zrútil pri prekážke, niektorí ho mali ignorovať!
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov