Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.07.2016 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sú úspešní, šťastní, no... Týchto mužov spája jedna podstatná osoba!

Mať po boku praktickú ženu je pre umelecké duše hercov ohromná výhoda. Vnášajú do ich života systém, poriadok, zmysel...

Beáta Dangl (38), Petra Pomajbo (38), Júlia Vajdová (60) a Adriana Kemka (37) hravo zvládnu domácnosť, deti, vlastnú prácu, zariadiť dovolenku aj držať financie na uzde.  

 
Žena mu stráži financie

Dano Dangl (41) a manželka Beáta (38)

Otvoriť galériu

Manželka známeho zabávača a producenta vyštudovala ekonomickú univerzitu a mala sľubne rozbehnutú kariéru. Beáta Dangl však uprednostnila deti, rodinu a vlastnú firmu, ktorú si s Danom založili. „Vo firme sme obaja konatelia a zároveň zamestnanci. Mám na starosti finančno-administratívnu stránku a manžel je zasa tvorca a producent. Takže strážim financie, či sa uberajú správnym smerom, a som jediná, kto má o nich naozaj prehľad. Manžel ani nevie, koľko má na účte!“ hovorí s úsmevom Beáta. „Ja skrátka tým ekonomickým veciam nerozumiem a keby bolo na mne, tak sme už dávno v bankrote,“ priznáva Dano. Jeho žena sa stará aj o administratívne veci.

„Účtovníctvo nerobím, ale všetky doklady prechádzam, triedim, robím si štatistiky. Vyhodnocovanie a fungovanie firmy je na mne. Vyžaduje si to čas, pokoj a trpezlivosť,“ vymenúva Danglova manželka, ktorá pracuje doma, a tak je aj paňou svojho času, ktorý delí medzi deti, rodinu i prácu. „Od začiatku bolo mojím predsavzatím, aby sme si s manželom vzájomne nezasahovali do svojich kompetencií. Každý sme zodpovedný za inú časť vedenia firmy,“ zdôrazňuje Beáta.

A zdá sa, že Dangl manželke do ničoho nezasahuje ani doma. „Úprimne poviem, že ani neviem, kde máme doma žiarovky, a nedokázal by som ani zbaliť naše dve deti na dovolenku. Doma manželka manažuje všetko,“ priznáva. „Vzhľadom na manželovu vyťaženosť a jeho povahu som doma naozaj tá, ktorá má prehľad o všetkom. A keď manžel niečo potrebuje, spýta sa mňa. Zariaďujem veci, riešim aj vybavujem...“ uzatvára Beáta.

Má šikovnú organizátorku

Juraj Kemka (40) a manželka Adriana (37)

Otvoriť galériu

Obľúbený zabávač a herec sa nikdy netajil tým, že vo svojej manželke našiel veľkú oporu. Zdá sa, že spojenie herca a ekonómky funguje aj u Kemkovcov. Navyše, Adriana tvrdí, že objavila v sebe organizačné schopnosti a že je neposedný, aktívny človek. Je inžinierka ekonómie, osem rokov pracovala vo vychytenej americkej IT firme na manažérskej pozícii, precestovala pol sveta a je to skutočne sčítaná žena. Sľubne rozbehnutú kariéru však s príchodom syna Šimonka (3) zamenila za príjemnejšie veci.

Vytvára rodinné zázemie a svoj čas delí aj medzi ľudí, ktorí to potrebujú. „Adrika sa venuje neziskovým organizáciám a tretiemu sektoru. Vlastne aj vianočný Bazár chalaňov naštartovala z veľkej miery ona. Je jeho neodmysliteľnou súčasťou. Odmaká si všetky organizačné veci, ale práca okolo Bazára ju teší,“ povedal pre Nový Čas pre ženy Kemka. Okrem starostlivosti o syna odbremenila manžela aj pri vybavovačkách súvisiacich so stavbou ich nového domu v Rakúsku.

Účtami ho nezaťažuje

Jozef Vajda (60), manželka Júlia (60)

Otvoriť galériu

Herec Jozef Vajda a audítorka a ekonómka Júlia sú manželmi dva roky. Predtým však tvorili pár dvanásť rokov, takže ich spoločný život bol už zabehnutý. Júlia je racionálna a praktická žena, ktorá si dokáže poradiť v každej situácii a dokonca Vajdovi autorizuje jeho rozhovory pre médiá.

Ja robím za Jožka ekonomiku, účty a komunikáciu a on má takto priestor pre svoju prácu a nie je zaťažený bežnou operatívou,“ povedala v jednom rozhovore Júlia Vajdová. A ako je to s dovolenkou? „Vyberá ju Jožko, no ja to potom celé zariadim, “ priznala pani domáca. Júlia má zdravý úsudok aj čo sa týka skrášľovacích salónov a svojho manžela v ich návšteve podporuje. Veď muž v jeho povolaní musí stále dobre vyzerať!

Vyhral v lotérii

Roman Pomajbo (47) a manželka Petra (38)

Otvoriť galériu

Aj herec Roman Pomajbo mal pri výbere partnerky šťastie. „V našej brandži potrebujeme od manželiek dvojnásobnú podporu. Aj tá moja mi pomáha v kariére, čo je super, pretože sa na ňu môžem vyhovoriť, ak niečo nevyjde,“ smeje sa Pomajbo.

Petra je pre Romana manažérkou, producentkou, kostymérkou, manželkou aj kamarátkou. „Máme tri dcéry a medzi druhou a treťou sme mali ešte jedno spoločné dieťa, a to projekt - one man show Ocko, kde ja ako ocko stojím na pódiu. A keďže manželka je Češka, tak šou posunula aj k susedom,“ vysvetľuje Pomajbo. „Manželka je grafička a v časopise o bývaní robila art direktorku. Táto práca ju bavila a to jej aj zostalo. Prerába nielen mňa, ale aj veci okolo seba. Stále vymýšľa, čo by zlepšila, a tak prestavuje, prerába, maľuje...“ vymenúva herec.

„Svoj talent využila aj pri mojej práci, pretože celú propagáciu, letáky aj dizajn predstavenia Ocko vymyslela ona.“ Nemrzí Petru, že svoju kariéru zavesila na klinec? „Nie je vylúčené, že sa k tomu vrátim, ale momentálne mám roboty viac ako manžel, pretože na mojich pleciach je aj starosť o dcéry - Vivien (8), Noemi (6) a Timeu (2),“ pridáva sa pani domáca a Roman ešte dodáva, že štvrtým dieťaťom v rodine je on. A ako vníma svoju manželku? „Mohol by som o nej všeličo pekné rozprávať, ale keď mi ľudia povedia, že je mojou výhrou v lotérii, tak mi to dobre padne a ja tomu aj verím.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv