Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.04.2016 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Puškárovej brata lovia kriminalisti: Prečo ide po ňom polícia?!

Opäť lieta v problémoch! Brat populárnej moderátorky Zlatice Puškárovej (38) Peter (43) je zapletený do poriadne veľkého škandálu.

Muži zákona včera nabehli do viacerých firiem, ktoré sa spájajú práve s jeho menom. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry totiž hľadali dokumenty dokazujúce závažné daňové podvody. Razia prebehla aj v novej televízii IN TV, v ktorej sa na obraze mala objaviť exmoderátorka a v súčasnosti poslankyňa Martina Šimkovičová (44). Policajti chceli Puškára zadržať, ale ten mal byť v zahraničí. 

Práve Puškár je jedným z prešetrovaných v rámci organizovanej skupiny. „Prebiehajú úkony na jeho zadržanie. V čase domových prehliadok bol mimo SR, siedmi z ôsmich sú zadržaní,“ povedal nám zdroj z polície. Tá zasahovala aj v reštaurácii, kde je Puškár konateľom, či v jeho firme na juhu Slovenska. Puškár nie je v podobných prípadoch spomínaný prvýkrát. Polícia už pred dvoma rokmi vykopla dvere na jeho rodinnom dome v Dunajskej Lužnej a podľa jeho slov mu zhabali niekoľko desiatok tisíc eur, ktoré mali pochádzať z daňovej trestnej činnosti.

Kriminalisti spravili včera raziu aj v kontroverznej televízii IN TV, ktorá sa má spájať práve s Puškárom. Priamo v obchodnom registri však nefiguruje. „Polícia obsadila televíziu. Bez najmenšieho dôvodu obsadili naše priestory,“ uviedla IN TV. Nový Čas sa bol pozrieť aj priamo na mieste, ale nikto z kompetentných vraj nebol prítomný. Na sociálnej sieti neskôr popoludní iba zverejnili záverečnú policajnú správu. „V priebehu prehliadky neboli nájdené žiadne relevantné veci alebo dáta, ktoré sú predmetom príkazu,“ píše sa v reporte.

Otvoriť galériu

 

V televízii sa mala pôvodne objavovať aj poslankyňa Sme rodina Martina Šimkovičová. „Ešte počas volebnej noci som sa vyjadrila, že v prípade, že sa dostanem do parlamentu, nemôžem spolupracovať so žiadnou televíziou. Išlo by o konflikt záujmov,“ povedala Novému Času Šimkovičová.

Polícia ma šikanuje

Puškár pre Nový Čas povedal, že polícia sa snažila zneužiť svoju moc a zastrašovať ho. „Tak ako aj na súde v Nitre bolo svedkami povedané že ich vypovedať proti mne policajti nútili a uplácali tak sa zase snažia zneužiť moc. Včera som napísal blog ako to je a dnes sa robia razie u tých ktorým bez naroku na odmenu pomáham,“ povedal Puškár. Už skôr napísal, že ide o prípad z roku 2013, pre ktorý ho už raz polícia naháňala. Moderátorka Zlatica Puškárová do uzávierky na naše telefonáty neodpovedala. K otázkam o svojom bratovi sa zvyčajne ani nevyjadruje.

Polícia včerajšie razie potvrdila. „Môžeme potvrdiť, že akciu vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v súvislosti s dokumentovaním závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou,“ uviedlo policajné prezídium. Na otázky, či sa akcia týka aj Petra Puškára, neodpovedali z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov. Podľa našich informácií je však jednou z ústredných osôb práve on. Policajti mali dokumentovať trestnú činnosť spojenú s nadmerným odpočtom DPH či krátením dane. Podľa medializovaných informácií nabehli ozbrojení kukláči dnes ráno do bytových aj nebytových priestorov vo viacerých mestách na západe Slovenska a zadržali 30 ľudí.

Kto je Peter Puškár

- Vzdelaním právnik, no advokátska komora ho odmietla zapísať pre nespoľahlivosť.

- Neúspešný politik cez stranu Právo a spravodlivosť i podnikateľ.

- Väčšina projektov mu skrachovala.

- Bývalý manžel bratislavskej lekárky Alexandry Novotnej.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Trenčianska synagóga patrí medzi ikonické stavby na území Slovenska.
Váš Tip
Vnútro synagógy v Trenčíne už nespoznáte: To všetko v nej nájdete po rekonštrukcii!
(ilustračné foto)
Ste aktívnym fajčiarom? Okamžite PRESTAŇTE! Vaša peňaženka sa vám neskôr môže štedro poďakovať
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát na vybrané slová? Niektoré vety sú poriadne chytáky!
Foto
Exreprezentant padol na dno, zničila ho závislosť: Klopal som na dvere pekla!
Peter Pellegrini počas pracovného snemu strany Hlas-SD v Košiciach.
Foto
Budúca hlava štátu sa lúči so svojou funkciou v Hlas-SD: Budem vždy sociálnym demokratom!
Študenti urobili v hale pietne miesto.
Záhadná smrť študenta na bratislavskom internáte: Miestom otriasla druhá tragédia za dva roky
Foto
Keď prišla nevesta, všetci čumeli: To, čo priniesla namiesto kytice, ste ešte nevideli!
Stredoškoláci sa u nás najčastejšie uplatňujú v priemyselnej výrobe.
Ste absolventom strednej alebo vysokej školy? POZORNE čítajte! Na tieto povinnosti by ste nemali zabudnúť
Portrait of stressed young woman.
Hrôza na známom dovolenkovom ostrove: Dievča odišlo na WC, vrátilo sa s doživotnou traumou
Juraj Cintula priznal, že za útokom stojí politický motív.
Manželka atentátnika Cintulu EXKLUZÍVNE pre Nový Čas: Čo mi napísal v liste z basy!
Máj 2022. Budova postupne chátrala.
FotoVáš Tip
Oprava galérie v Medzilaborciach finišuje: Warholove obrazy ochráni pancier!
Foto
Slovenskí futbalisti dorazili na zraz vo veľkom štýle: Z garáží vytiahli Porsche, Ferrari i Mercedes!