Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2016 14:29 | Správy | Domáce správy

Richard Sulík sa opäť pustil do vznikajúcej vlády: Tvrdá kritika!

Programové priority strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sú neurčité a prázdne.

Naznačujú, že od budúcej vlády sa nedajú čakať žiadne zásadné zmeny v školstve, zdravotníctve, justícii, pri zlepšovaní podnikateľského prostredia, riešení segregovaných rómskych spoločenstiev ani v boji s korupciou. Myslí si to SaS.

"Napriek obrovskej nespokojnosti učiteľov budúce koaličné strany sa vo svojich prioritách obmedzili na nič nehovoriacu deklaráciu o výraznom zvýšení verejných investícií do školstva, ktoré majú byť spojené s jeho zásadnými zmenami. To je trestuhodne málo," konštatujú vo svojom vyhlásení predseda SaS Richard Sulík a jeho podpredsedovia Jana Kiššová, Ľubomír Galko a Jozef Mihál. Podobne je na tom podľa nich aj zdravotníctvo. "V prioritách sa zase objavuje požiadavka na obmedzenie zisku súkromných zdravotných poisťovní miesto toho, aby sa tam objavila transformácia verejných nemocníc na akciové spoločnosti, transparentný výber manažérov, zavedenie funkčného DRG systému, manažmentu pacienta, rozčlenenie VšZP a následná privatizácia jej častí," uvádza SaS.

Liberálom sa nepozdáva ani zrušenie daňových licencií až od januára 2018. Problémom je pre nich aj časovo neurčené zníženie dane z príjmov právnických osôb iba na 21 percent a dosiahnutie vyrovnaného rozpočtu až do roku 2020. "Chýba akákoľvek zmienka o znížení odvodov. Deklarácia o zvýšení limitov na uplatňovanie paušálnych výdavkov pre živnostníkov je len ďalším z neurčitých prísľubov budúcej vládnej koalície," poznamenáva SaS. Poukazuje aj na zámer novej vlády zakázať privatizáciu strategického majetku štátu, zvýšiť potravinovú bezpečnosť Slovenska a podiel slovenských potravinárskych výrobkov z domácich surovín na spotrebiteľskom trhu či plán zaviesť osobitné stimuly pre rozvoj slovenského kúpeľníctva. "Hospodárska politika založená na týchto prioritách bude vytvárať a prehlbovať nespravodlivosti, rôzne asymetrie a korupčné príležitosti v podnikateľskom prostredí," predpovedá SaS.

 

Strana upozorňuje aj na rast podpory extrémistov u verejnosti. Podľa SaS tá pramení v neriešení problémov so segregovanými rómskymi spoločenstvami. "Dosluhujúca vláda neurobila prakticky nič pre to, aby pomohla rómskej komunite v zaostalých osadách dostať sa na vyššiu životnú úroveň, čím by sa zvýšila aj bezpečnosť v slovenských mestách a obciach. Nedá sa očakávať, že na absencii politickej vôle urobiť pokrok pri riešení rómskej otázky sa niečo zmení," myslí si SaS. Liberáli neveria, že budúca koalícia bude mať ambiciózny reformný program. Nová vláda bude podľa SaS stáť na obdobných princípoch, ktoré v minulosti držali pokope vládu Smeru, HZDS a SNS. "Z toho môžu mať radosť len oligarchovia. Občania Slovenska si na vládu, ktorá výrazne zlepší ich životy, budú musieť ešte počkať," uzavreli liberáli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?