Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2016 05:31 | Správy
Video

Kotlebov poslanec obvinený po brutálnej bitke: Andrej vysvetľuje, čo spravil!

Krajského predsedu fašistickej ĽS Naše Slovensko a novozvoleného poslanca parlamentu Andreja Medveckého (28) z Tvrdošína vinia z brutálnej bitky s rasistickým podtónom.

Spolu s ním sa na lavicu obžalovaných posadil aj jeho len 23-ročný brat Jozef. Obeťou je cudzinec Lenny Antonio Cruz (30) z Dominikánskej republiky, ktorý tvrdí, že ho na diskotéke v Námestove dokopali a udierali päsťami do hlavy.

Bitka sa odohrala ešte na začiatku novembra v roku 2014 nad ránom pred diskotékou v Námestove. Verzie oboch strán sú však diametrálne odlišné. Budúci poslanec Mariana Kotlebu Andrej tvrdí, že bol na diskotéke s kamarátmi. „Nevypil som veľa, možno tri vodky. Zozadu do mňa niekto strčil, otočil som sa a tam človek tmavšej pleti, povedal mi hanlivé slovo v angličtine a ukázal pro­stredník. Pre mňa je to urážlivé gesto, tak som do neho strčil a on spadol na zem,“ vypovedal Andrej. Dodal, že „nemá nič proti černochom“.

Celkom iná je však verzia Lennyho. Ten vraví, že konflikt na diskotéke nevyvolal, ale po tom, ako ho sotil Andrej, ho ochranka vyviedla von. „Jeden človek začal na mňa kričať: Neger, dnes je tvoj posledný deň,“ vypovedal Lenny. Vtedy k nemu mal zozadu pristúpiť Andrej s bratom Jozefom. „Neviem, ktorý z nich začal, lebo som bol otočený chrbtom, ale keď som už ležal na zemi, videl som nad sebou oboch. Udierali ma päsťami, kopali ma do hlavy, spôsobili mi ranu na obočí, nik iný okrem obžalovaných na mňa neútočil,“ tvrdí Lenny. Po útoku bol mesiac práceneschopný.

Otvoriť galériu

 

Na Slovensko prišiel s priateľkou Katkou, s ktorou žije v Rakúsku. Na diskotéke bol s Katkinými bratrancami. „Andrej a Jozef tam boli s partiou. Väčšinou mali na sebe zelené tričká s nápisom Slovenská pospolitosť,“ vypovedal vyhadzovač. Tvrdí, že Dominikánca si všímali dlhšie. Katkin bratranec Lukáš Chovančák (22) hovorí, že Lennyho „začali biť hlava-nehlava bezdôvodne. Kričali: Zabite negra, ten k... čierny tu nemá čo robiť,“ povedal.

Proti Andrejovi vraví aj výpoveď policajta, ktorý prišiel po útoku na miesto. „Správal sa dosť hrubo až arogantne, odmietal mi preukázať totožnosť, kričal, že so mnou nikam nepôjde,“ povedal policajt. Sudkyňa včera nerozhodla, pojednávanie odložila. Chýba totiž výpoveď svedka. Poslanec Medvecký už mal problém aj v minulosti. Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky mu súd uložil 6 mesiacov v base s dvojročnou podmienkou. Ak ho sudkyňa teraz odsúdi, s miestom v parlamente sa môže rozlúčiť.

Bitka s rasovým podtónom

Bratov Medveckých vinia z prečinu výtržníctva spáchaného v spolupáchateľstve a ublíženia na zdraví. Podľa prokuratúry čin spáchali z osobného motívu nenávisti z dôvodu farby pleti. Obom hrozí trest na jeden až tri roky odňatia slobody.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Aktualizované
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?