Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2016 05:50 | PR články

Chcete si dať operovať oči laserom? Zistite o zákroku čo najviac!

Chcete podstúpiť laserovú operáciu očí? Viete presne, čo vás čaká? Podľa čoho sa rozhodnete pre typ zákroku? Najprv si vyberte serióznu kliniku a skúseného očného chirurga. Iba spoločne správne určíte, aký laserový zákrok pomôže práve vašim očiam. 

Pre očného chirurga je vždy prvoradé zdravie očí a bezpečnosť zákroku. Možno je pre vás pri výbere typu laserovej operácie dôležitý rýchly nástup ostrého videnia, čo najmenej obmedzení tesne po operácii alebo dobrá cena. Posledné slovo vo vašom rozhodovaní má však vždy lekár. Práve on vám pomôže vybrať metódu, ktorá bude mať dlhodobý efekt pre kvalitu vášho zraku a prinesie vám čo najviac výhod. Informácie sú pre vašu konečnú celkovú spokojnosť veľmi dôležité. Pripravte sa na to, že budete odpovedať na viacero otázok o svojom videní. Pri rozhovore s lekárom sa neváhajte sa pýtať na všetko, čo by ste chceli o operácii vedieť. Samozrejme, najprv absolvujete pomerne podrobné vstupné vyšetrenie. Laserový zákrok je totiž pre niektorých ľudí nevhodný. Nesmú ho absolvovať napríklad tehotné a dojčiace ženy či pacienti, s niektorými autoimunitnými chorobami alebo s dedičným sklonom k jazveniu tkaniva. Vedeli ste napríklad, že okrem vášho celkového zdravotného stavu rozhoduje o vhodnosti jednotlivých metód laserového zákroku aj hrúbka rohovky?

Otvoriť galériu
MUDr. Ivo Ďurkovič
Zdroj: PR článok

"Ak je rohovka dostatočne hrubá, dá sa na nej femtosekundovým laserom urobiť a odklopiť lalok - tenučká lamela, pod ktorou sa následne korigujú dioptrie. Takýto zákrok je mimoriadne komfortný, bez bolesti pri hojení, s takmer okamžitým  nástupom  bezchybného videnia. Ak však zistíme,  že rohovka je na takýto druh operácie príliš tenká, vhodnejší je iný, bezkontaktný zákrok. Pri ňom laser odparí vrchný epitel rohovky a potom robíme úpravu dioptrií bez vytvárania lamely. Oko sa síce dlhšie hojí, ale zákrok je pre takéhoto pacienta bezpečný, s rovnako dobrým konečným výsledkom,“ hovorí MUDr. Ivo Ďurkovič z laserovej kliniky iClinic.

Otvoriť galériu

Wow efekt vás prekvapí

Ak ste na zákrok zdravotne spôsobilý a aj parametre vášho oka sú vyhovujúce, máte väčšiu slobodu rozhodovania. Vtedy zaváži aj váš životný štýl, športové či pracovné aktivity, alebo hoci aj najbližšie plány. Práve klinika iClinic bola medzi prvými klinikami, ktorá priniesla revolučnú metódu ReLEx Smile 3D, na Slovensko. Je určená pre aktívnych ľudí, pre ktorých je podstatný komfort a okamžité perfektné videnie hneď po zákroku. "Pri operácii ReLEx Smile 3D femtosekundový laser vytvorí s dokonalou presnosťou vo vnútri rohovky tzv. lentikulu. Epitel rohovky sa nenaruší zárezom a vytvorením lamely-flapu ako pri iných operačných metódach. Presný tvar lentikuly sa vypočíta už po absolvovaní predoperačného vyšetrenia, a tak môže laser pomocou precíznych výpočtov odstrániť skutočne len prebytočné tkanivo. Po operácií sa videnie stabilizuje už do pár dní, pričom riziko výskytu slzenia či pocitu suchého oka je skôr výnimkou," vysvetľuje MUDr. Ivo Ďurkovič. ReLEx Smile 3D je podľa neho najlepšou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú byť istí, že ich zrak bude lepší rýchlo, bez komplikácií a vedľajších účinkov. "Pacienti sú prekvapení rýchlosťou zákroku a jeho bezbolestným priebehom ako aj rýchlym nástupom jasného videnia. Oceňujú najmä minimálne obmedzenia po operácii. Hneď na druhý deň už väčšinou pracujú a do týždňa sa naplno môžu venovať športovým aktivitám," hovorí MUDr. Ďurkovič.

Otvoriť galériu

Pozrite si Mallorcu

Metóda ReLEx Smile 3D už neprináša obmedzenia ani pre kontaktné športy ako džudo, karate, či futbal, je vhodná aj pre aktívnych športovcov. "Rohovka totiž ostáva po zákroku nedotknutá. Pomocou ReLEx Smile 3D teda odstraňujeme dioptrie bezbolestne, bez rezu a bez obmedzení,“ konštatuje MUDr. Ivo Ďurkovič. Operácia metódou ReLEx Smile 3D je určená pre pacientov s krátkozrakosťou a astigmatizmom a ponúka optimálne riešenie najmä pre pacientov s vyšším stupňom krátkozrakosti. Vďaka tejto metóde môžete spojiť operáciu očí aj s dovolenkou pri mori. Plávanie v mori či bazéne bolo doteraz vylúčené až niekoľko týždňov po zákroku. Ak však absolvujete operáciu metódou ReLEX Smile 3D na novej klinike iClinic na Malorke s názvom Deutsche Augenklinik Mallorca, môžete niekoľko dní nerušene oddychovať na pláži či pri poznávaní ostrova, podstúpiť zákrok a vrátiť sa bez okuliarov či šošoviek.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu