Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2016 10:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Šťastný koniec hororového príbehu: Uneseného Peťka po 43 dňoch vrátili mame!

Pohľad, ktorý neskutočne chytí za srdce. Osud malého Peťka (8), ktorého vlastný otec 21. januára spred školy na Podjavorinskej ulici odvliekol do Talianska, dojíma celé Slovensko.

Chlapček sa po všetkých strastiach, o ktoré sa postarali aj naše úrady, konečne usmieva. Po 43 dňoch odlúčenia ho vrátili mame Andrei (38). Tá oňho bojovala ako lev, ale už začala strácať nádej.  Nový Čas bol pri tom, keď si milovaného synčeka odvážala z detského domova. Peťko tak po viac ako mesiaci prvýkrát mohol ísť do svojej detskej izbičky, kde ho čakali obľúbené hračky.

Moment, na ktorý čakali nekonečne dlhé týždne. Mama Andrea si už pomaly začala myslieť, že jej milovaný synček zostane v bratislavskom domove minimálne pol roka. Tri sudkyne, ktoré Peťkov osud riešili, boli od jeho návratu na Slovensko na péenke. V utorok prišiel vytúžený zlom. Sudkyňa rozhodla, že sa chlapček vráti k mame. „Súd ukladá Detskému domovu Studienka povinnosť odovzdať maloleté dieťa matke. Súd zakazuje matke a otcovi maloletého opustiť s maloletým územie Slovenskej republiky,“ uviedol hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Nový Čas zastihol Peťka s mamou priamo pri odchode z domova. Obaja žiarili šťastím. „Som veľmi šťastný, že idem domov. Bol som tu tri týždne. Teším sa k babke, lebo som nemohol byť na oslave jej narodenín, kde bola celá rodina,“ povedal usmiaty chlapček s tým, že ako prvé jedlo doma ochutná halušky. Obrovský kameň zo srdca padol aj Andrei.

Otvoriť galériu

 

„Nemám slov. Ďakujem všetkým našim strážnym anjelom, ktorí držali nad nami ochrannú ruku. Oni vedia, ktorí to sú. Som rada, že konečne môžeme ísť domov a začneme normálny život. Chlapček sa nevie dočkať, kedy pôjde do školy. „Teším sa na spolužiačky a kamarátov,“ povedal nám a pritom v ruke zvieral školskú tašku, ktorú mal ako jedinú so sebou, keď ho otec odvliekol do Talianska.

Otca zbavili obvinenia

Polícia po tom, ako chlapcov otec, zámožný grécky a americký občan Christos (51), naložil syna do auta a ušiel s ním bez vedomia matky do Talianska, ho obvinila z únosu. Dnes je všetko z nepochopiteľných dôvodov inak. „Uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia bolo dozorovým prokurátorom 26. 1. 2016 zrušené ako nezákonné,“ uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Petra Klimešová, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?