Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2016 06:00 | Šport | Hokej

Prvýkrát v histórii Slovenska nedokončí najvyššiu súťaž jeden z tímov: Vynára sa 7 dôležitých otázok!

Úplne nová situácia. Prvýkrát v histórii Slovenska sa stane, že najvyššiu hokejovú súťaž nedokončí jeden z jej účastníkov.

Keďže HK 36 Skalica včera nenastúpil na duel proti Martinu a išlo už o jeho tretí vynechaný zápas, znamenalo to automatické vylúčenie z Tipsport Ligy. Hoci viacero otázok v tejto súvislosti zostáva nezodpovedaných, podľa riadiaceho orgánu Pro Hokej o regulárnosti ligy niet pochýb.

1. Čo s permanentkármi?

Aj v Skalici boli ešte pred sezónou verní fanúšikovia, ktorí si kúpili sezónne permanentky. „Táto a aj ďalšie praktické otázky sa budú riešiť na valnom zhromaždení. To by malo byť najskôr koncom marca,“ povedal pre Nový Čas generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič.

 

2. Dočkajú sa výplat?

Skaličania hrali niekoľko mesiacov bez výplat. Hoci klub niečo hráčom doplatil, ani zďaleka nie všetko. „Komunikovali s nami, hádam je to na dobrej ceste,“ dúfa kapitán Jan Novák. Tibor Martinčič doplnil, že aj problém výplat bude riešiť valné zhromaždenie a Richard Lintner na otázku, či v tomto smere bude aktívny aj Pro Hokej, odpovedal diplomaticky: „HK 36 je náš akcionár a na základe toho sa my ako obchodná spoločnosť budeme správať.“

3. Kde skončili hráči?

Väčšina hokejistov Skalice už pred a počas reprezentačnej pauzy klub opustila a aj tí najvytrvalejší, ktorí zostali trénovať, si do konca prestupového obdobia našli nový klub. Ostatní majú striedavý štart so Senicou a len Jindřich Barák predčasne ukončil sezónu.

4. Zmení sa produktivita?

Kanadské bodovanie hráčov ligy by sa meniť nemalo. „Budeme to riešiť dnes. Je však predpoklad, že štatistiky, ktoré súviseli s odohranými zápasmi, sa zachovajú,“ myslí si Lintner.

5. Zmení sa baráž?

V súbojoch play out o postup, resp. udržanie v Tipsport Lige sa namiesto štyroch tímov predstavia len tri. Dvoch prvoligistov doplní 9. tím Tipsport Ligy po základnej časti. „Je jasné, že minimálne jeden tím z I. ligy postúpi do najvyššej súťaže. Príde niekto nový, čerstvý a plný energie,“ dúfa Richard Lintner.

6. Čo bude s HK 36?

Vedenie Skalice už v pondelok informovalo, že o jeho budúcnosti rozhodne valné zhromaždenie. „HK 36 je obchodná spoločnosť a sám neviem, ako bude riešiť svoju obchodnú spoločnosť. Na základe ich rozhodnutia Pro Hokej zareaguje,“ vyjadril sa Lintner, pričom je jasné, že v ďalšom ročníku Tipsport Ligy Skalica nebude. „My sme už prakticky prvoligový klub, no či sa do nového ročníka I. ligy prihlásime, bude tiež zrejme riešiť valané zhromaždenie,“ dozvedeli sme sa v Skalici.

7. Kto získal a kto stratil?

Najviac sa vylúčenie Skalice odzrkadlilo v tabuľke. Tímom odpočítali body z duelov, ktoré proti nej odohrali. Až o 14 bodov tak prišli Piešťany! Na­opak, len o 6 bodov prišla Žilina.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú