Sobota 2. 3.
Anežka
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2011 06:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Parlament vytrúbil rodné číslo šéfa Úradu na ochranu osobných údajov!

Poriadne vtipný paradox! Rodné číslo šéfa Úradu na ochranu osobných údajov zavesila na web Národná rada.

Národnej rade sa podarilo spraviť kvalitný prešľap! Na svojej webovej stránke parlament zverejnil poriadne citlivý osobný údaj – rodné číslo. A to nie len tak hocikoho ale priamo rodné číslo šéfa Úradu na ochranu osobných údajov Gyulu Veszeleia.

Podarilo sa to ešte v roku 2004. Jeho životopis, aj so súkromným telefónnym číslom, dátumom narodenia, trvalým bydliskom a rodným číslom visí na stránkach parlamentnej tlače.

Na prešľap upozornil web o ochrane osobných údajov oou.sk a portál blackhole.sk.

Za porušenie zákona o ochrane osobných údajov hrozí pokuta až do výšky 330-tisíc eur.

Životopis šéfa Úradu na ochranu osobných údajov Gyulu Veszeleia zverejnený na webe parlamentu - KLIKNITE pre zobrazenie väčšej verzie

Zdroj: acs

Predsedom parlamentu bol v roku 2004 bývalý predseda kresťanských demokratov Pavol Hrušovský. Veszelei je šéfom Úradu na ochranu osobných údajov aj v súčasnosti.

Na Veszeleiho sa asi ako na jedného z mála funkcionárov pozabudlo, lebo vo funkcii už nadsluhuje dva roky. Spomenul si na neho a vymeniť ho chce akurát ten najpovolanejší, a to šéf parlamentu Richard Sulík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Obezita je vážny problém: Vedci prišli so šokujúcimi zisteniami
Futbalový rozhodca Boris Marhefka
Foto
Zaujímavá štatistika: V čom dominuje naša najvyššia futbalová súťaž? Prekvapivé čísla!
Americký prezident Joe Biden
USA začnú do Pásma Gazy zhadzovať humanitárnu pomoc, oznámil Biden
Ako je na tom princezná Kate? Palác už nemohol mlčať, vydal vyhlásenie
Andrej Danko
Najprv ich nechceli trestať, teraz... Za Dankovu nehodu pykajú policajti
(ilustračné foto)
Nemecko sa chystá podporiť ekonomiku: Takýto balík peňazí na to pripravili
Close-up of a caucasian newborn baby holding life-support hoses and cables tight in his had with wrist nametag while sleeping in a hospital bed.
Tehotenstvo prebiehalo normálne, až... Lekár pri ultrazvuku v 20. týždni úplne zbledol
Pápež František.
Pápež František skritizoval rodovú ideológiu: Je to najhoršie nebezpečenstvo
Vintage library with shelves of old books.
Čaká nás Týždeň slovenských knižníc: Záštitu tejto udalosti prevzala významná osoba
Andrejovi Dankovi padla do oka I. vicemiss Slovensko 2021 Sylvia Šulíková.
Foto
Sexi frajerka Andreja Danka potvrdila, čo sa šepkalo: TÝMTO ma očaril! Verejné vyznanie
Torrential rain causing flood.
Na východné Slovensko sa valí pohroma: Tento okres musí byť poriadne na pozore!
(ilustr. foto)
Kuriózny prípad z Nemecka: Polícia vyšetruje prípad muža, ktorého napadol vlastný pes! Čo mu to odhryzol?