Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2012 14:00 | Tip od Vás | Slovensko

Na chodbách a záchodoch je len 15 °C! Postihnuté deti mrznú!

Drkocú zubami na studených školských chodbách! Deti s telesným a mentálnym postihnutím, ktoré navštevujú Spojenú školu v Dúbravke, bojujú so zimou.

Na chodbách a záchodoch chýbajú radiátory, cez deň je tam len 15 C. Keď vyjdú žiaci z triedy na prestávku, musia sa poriadne naobliekať, aby neochoreli. V triedach prežívajú počas zimných mesiacov len vďaka starým gamatkám, ktoré škola kúpila na vlastné náklady.

Na problém upozornil rodič žiaka, ktorý školu navštevuje. „Smutné je, že sa tam nekúri na chodbách ani na WC. Teraz, keď sa vonku ochladilo, teplota na chodbách dosahuje asi 10 - 13 C,“ napísal v liste. „V triedach je teplota vyššia - sú tam staré, ale pomerne dobré gamatky, avšak úniky tepla sú veľmi vysoké, pretože netesnia dvere a okná sú tiež staré,“ dodal.


Počas návštevy Nového Času bolo na chodbe iba 15 stupňov C, väčšinu tried vyhrievajú len kachle, ktoré si už niečo pamätajú. Vlastníkom budovy je Domov sociálnych služieb Rosa, sídliaci hneď vedľa, ktorému školské zariadenie platí nájomné.

Riaditeľka školy Viera Lacíková už od nich niekoľkokrát žiadala radiátory a ústredné kúrenie. „Domovu sociálnych služieb píšeme žiadosti takmer každú zimu. Obrátili sme sa aj na Krajský školský úrad v Bratislave, ale bezúspešne. Gamatky do štyroch tried sme kúpili na vlastné náklady. Len pár tried má normálne radiátory,“ vraví riaditeľka.

„Zabezpečiť kúrenie nie je náplňou vzájomnej zmluvy,“ vyjadril sa k problému zodpovedný z Domova sociálnych služieb Rosa. „Asi nám zostáva už len dúfať, že ukrutné mrazy čoskoro prejdú a na chodbách bude teplejšie,“ utešuje sa riaditeľka školy. Predpoveď počasia jej želaniu však nie je naklonená.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Madonna
Foto
Seniorka Madonna zvábila sexi zajačika: Speváčka zaľúbená do o 31 rokov mladšieho Richarda?!
Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Litva sa oficiálne pripojila k českej iniciatíve: Musíme reagovať na urgentné potreby Ukrajiny
Dym stúpa po ruskom útoku v Charkove na Ukrajine 17. mája 2024.
Tragický útok Ruska na Ukrajine: Riadené bomby zabíjali v Donecku
Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Macron vyslovil to, na čo doteraz nemal žiaden líder odvahu: Toto by vojnu na Ukrajine úplne zmenilo
Pápež František
Pápež František to poriadne prepískol: Ľudia neverili, že vyslovil práve toto!
Foto
Nehrajú, no mieria na vrchol: Rusi dobýjajú rebríček IIHF!
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin spochybňuje legitimitu Zelenského: Prezidentom Ukrajiny vraj nie je od TOHTO DŇA
Woman with closed eyes covering her ears in the street while vehicles are passing by fast in the background. Stressful and frustrating situation. Noise pollution concept. Radial blur filter applied.
NAJHLASNEJŠÍ zvuk na svete, by vás dokázal zabiť! Odborníci vysvetlili, prečo to tak je
Český premiér Petr Fiala.
Do českej výzvy pre Ukrajinu sa zapojilo 15 krajín: Fiala prezradil, kedy pošlú prvú muníciu
Stav Roberta Fica je stabilizovaný.
Zvrat 2 týždne po atentáte: Muž, ktorý strieľal na Fica, je v nemocnici!
Helena Vondráčková.
Vondráčková ostala z fanúšikov na Slovensku v údive: TOTO spevácku divu veľmi prekvapilo!
(ilustračné foto).
Výstrahy pred búrkami: Považie zažije extrémne dažde, silný vietor aj krupobitie