Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2012 14:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Ožratý Adamec za volantom: Hustý odkaz na tričku!

Dotlčená hlava, šok, ale aj zlosť. Takto dopadli manželka a svokra vodiča škodovky, do ktorej nabúral opitý exsuperstárista Lukáš Adamec.

Ten si narobil svojím nezodpovedným správaním poriadne opletačky, z ktorých sa zrejme len tak ľahko nevyseká. Pri pondelkovej nehode, keď nedal prednosť autu idúcemu oproti, mu totiž policajti namerali 1,4 promile alkoholu v dychu. Navyše dve ženy z auta, ktoré do speváka narazilo, museli ošetrovať a skončili s ľahkými zraneniami. Na speváka boli preto všetci poriadne naštvaní.

Všetci traja poškodení ostali po náraze v šoku a nechápali, čo sa stalo. Navyše manželku a svokru vodiča museli ošetrovať. „Veľmi sme sa s manželom a mojou mamou zľakli,“ začala rozprávanie manželka vodiča,
ktorému exsuperstárista Adamec nedal na križovatke prednosť. „Bol to poriadny šok. Airbagy po náraze vystrelili... Po chvíli ticha tam už boli záchranári a policajti. Ja som pocítila bolesť na tvári, teraz mám opuchnuté oko a líce. Mama sa udrela o sedadlo, tiež bola veľmi preľaknutá,“ pokračovala dotlčená Košičanka. Podľa jej slov na Adamcovi nebolo vidieť,
že by bol opitý. „Poznáme ho z televízie. Fandili sme mu, veď sme Košičania,“ povedala manželka vodiča. „Ja mu nemôžem dať trest. Nech nehodu vyšetria a potom Adamca spravodlivo potrestajú tí, ktorí také veci majú na starosti,“ uzavrela dotlčená pani.

Po búračke sa síce všetkým trom mladý exsuperstárista Adamec ospravedlnil, nič to však nemení na fakte, že za jazdu s 1,4 promile alkoholu v dychu môže od polície očakávať obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Superrýchle konanie Adamcovi nehrozí. „Mali by mi zobrať vodičák aspoň na osem rokov,“ sypal si v Televíznych novinách Markízy popol na hlavu Adamec. Po získaní potvrdenia lekárov o zranení účastníkov nehody a výške škody môže prísť ešte obvinenie z ublíženia na zdraví. „Polícia už začala trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom
návykovej látky. Vodičovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie,“ povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Koľko toho Adamec vypil?

Keďže spevák nafúkal 1,4 promile, mohol mať v sebe napríklad 4 fernety alebo 5 deci sektu. Podľa internetovej stránky zdravotnepomocky.sk, je hladina alkoholu nad 1,2 promile kritickou hranicou. Najmä ak ide o riadenie motorového vozidla. V takom prípade sa zhoršujú poruchy sústredenia, reakčný čas, často je zlá orientácia. Aj skúsený šofér sa môže dopustiť hrubých chýb na ceste.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tisíce ľudí sa zhromaždili pred budovou parlamentu a žiadali odstúpenie premiéra Pašinjana.
Foto
Nespokojnosť narastá, tisíce Arménov vyšli do ulíc: Úrady sú vinné, tvrdia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg o finančných záväzkoch NATO pre Ukrajinu: Toto by mali spojenci urobiť
ilustračné foto
Pri Časiv Jare na Ukrajine sa intenzívne bojuje: Kľúčová poloha pre Rusov! Stačí len kúsok a..
Ilustračné foto
Podpísané! Turecko nakúpi od USA stíhačky F-16: Obchod za miliardy dolárov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a americký prezident Joe Biden.
Je to čierne na bielom: Zelenskyj a Biden podpísali desaťročnú bezpečnostnú dohodu, čo sa tam píše?
Packages of narcotics in car trunk. Drug smuggling.
Obrovský úlovok belgických colníkov: Šialené, koľko kokaínu zhabali, chcú to zopakovať
Foto
Nie všetci futbalisti majú to šťastie: Tieto európske hviezdy budú na šampionáte chýbať
(ilustračné foto)
V Donbase zahynul ruský novinár: Kyjev ukazuje prstom na Ukrajinu, bol to zámer?
Ilustračné foto
Tomuto úseku sa radšej vyhnite: Pre skríženie kamiónu je neprejazdný!
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Minister Šutaj Eštok má recept na boj s nelegálnou migráciou: Toto podľa neho pomôže
Jorge Guillen a Lizette Zambrano.
Z dovolenky sa stala tragédia! Zamilovaný pár si užíval vírivku: V tom prišiel ZÁSAH
Ak chcete dať dieťa do jaslí, urobte to ešte vo februári. Jasličkový zákon bude účinný od 1. marca.
Vo Zvolene zbúrajú mestské detské jasle: Kde sa budú nachádzať nové priestory?