Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2013 06:00 | Tip od Vás | Slovensko
Video

Košičania, to vážne?! Ceremoniál otvára spevácke číslo starostovej ženy!

Košice sa pre rok 2013 hrdia titulom Európske hlavné mesto kultúry. Len aby to platilo aj po tomto čísle...

Metropola východu bola na celý jeden rok vôbec ako prvé slovenské mesto zvolená za Európske hlavné mesto kultúry. Spolu s francúzskym Marseille majú Košice počas najbližších mesiacov šancu ukázať to najlepšie z kultúrneho a umeleckého života v meste. A zdá sa, že Košičania sa svoj najväčší "tromf" rozhodli odpáliť už počas otváracieho ceremoniálu.

Svojich päť minút slávy si užije aj manželka starostu mestskej časti Košice-Sever Mariána Gaja Anna. Video s Anninou skladbou Láska v daždi sa na sociálnej sieti šíri rýchlosťou blesku, na podobné chuťovky sa môžu tešiť aj návštevníci ceremoniálu. "Košická speváčka sa predstaví v trošku inom svetle a zaspieva svoje romanticko-zimné skladby, ktoré pohladia dušu každého diváka," lákajú na nezabudnuteľný zážitok organizátori ceremoniálu.

Gaja má učinkovať na Otváracom ceremoniáli Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK) v Košiciach o dva týždne. Mnohí za jej vystúpením vidia fakt, že je manželkou starostu mestskej časti Košice - Sever Mariána Gaja, ktorý je aj členom dozornej rady Košice 2013. Prvý muž Severu je však proti manželkinmu vystúpeniu.

Otvoriť galériu

Skladby Vznášam sa, či Láska v daždi by mali odznieť 19. januára 2013 pri Immaculate na Hlavnej ulici. Video druhej pesničky sa šíri po sociálnych sieťach s odkazom, že speváčka sa má stať lákadlom podujatia. „V rámci Otváracieho ceremoniálu Košice – EHMK 2013 je pripravených takmer 200 podujatí na 70 miestach v meste a blízkom okolí s približne 1 000 účinkujúcimi v priebehu 2 dní. Jedným z blokov je aj Pódium Pentapolitana, v rámci ktorého vystupujú lokálni umelci z Košíc, aj zvyšných štyroch miest Pentapolitany,“ informoval Tomáš Čižmárik, manažér pre komunikáciu EHMK.

Vystúpenie speváčky nemá podľa organizátorov žiadnu súvislosť s jej manželom, starostom Mariánom Gajom. „Ja som bol proti tomu, aby moja manželka vystupovala ako účinkujúca v projekte Košice - EHMK 2013,“ povedal pre Nový Čas M. Gaj. Upozornil, že nie je manažérom svojej ženy a neorganizuje jej vystúpenia a umeleckú činnosť.

Otvoriť galériu

„Všetky tieto činnosti si zabezpečuje sama, rovnako aj účinkovania na charitatívnych akciách, kde v minulom roku vystúpila minimálne na desiatich,“ dodal. Spájanie jeho funkcie - člena dozornej rady Košice - EHMK 2013 s účinkovaním manželky, s dvoma piesňami, na programe otváracieho ceremoniálu mu príde ako veľmi lacný útok.

Speváčka, ktorá vydala pred niekoľkými rokmi CD Tajomstvá pod svetríkom s 12 pesničkami v štýle latino, disco a pop, bude na pódiu len krátko, podľa programu má na vystúpenie len 5 minút. Zaspievať má podľa pozvánky romanticko-zimné skladby, ktoré pohladia dušu každého diváka. Košičania mohli jej vystúpenie vidieť aj počas Košických Vianoc 2012 či počas osláv Dní mesta.

Čo na to Gaja?

"Mrzí ma reakcia na moju účasť na otváracom ceremoniáli. Vytiahol sa klip starý 20 rokov a je to už minulosť. Potešilo ma, keď ma oslovili organizátori. Manžel z toho nadšený nebol, pretože mal obavy, že sa to spojí s jeho funkciou a že mi to vybavil, čo sa teraz aj deje."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou!
Požiar nákupného centra vo Varšave.
Panika u susedov: Plamene pohltili nákupné centrum! Nové informácie
Známe tváre nám ukázali svoje milované mamy a prezradili, čo si na nich najviac vážia.
Foto
Známe tváre odhalili vzácne spomienky: Prečo zbožňujeme naše milované mamičky!
ilustračné foto
HOROR v Rusku! Po ukrajinskom zásahu nastalo peklo, hlásia obete
Dievčatko zmizlo pred 17 rokmi.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zdieľali nový ODKAZ! Slová, ktoré vám zlomia srdce
Slovensko - Kazachstan ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Generálny tajomník OSN António Guterres odpovedá na otázky novinárov počas príchodu na dvojdňový summit EÚ v Bruseli vo štvrtok 21. marca 2024
Koniec vojny medzi Izraelom a Hamasom: Toto žiada Guterres
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Viete, čo robiť, keď stretnete medveďa? Tieto veci by ste si mali všímať
Bývalá svetová jednotka zvádza ťažký boj: Mám rakovinu, môže za to tenis!
Jasmina priznala, že k hokeju trošku privoňal aj jej syn Sanel.
Foto
Hokeju a našim chlapcom fandí aj Jasmina, no jedno ju mrzí: TRPKÝ odkaz Slovákom!
Na snímke poskytnutej NASA je slnečná erupcia, ako je vidieť na jasnom záblesku v pravom dolnom rohu, ktorú 9. mája 2024 zachytilo observatórium NASA Solar Dynamics Observatory.
Foto
Slnko ukazuje svoju silu: Ďalšia geomagnetická búrka! Pripravte sa na divadlo na nebi, kedy to príde?