Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2013 10:00 | Tip od Vás | Slovensko

Odkaz pre Bratislavčanov: Toto je kalamita, nie ten váš práškový cukor!

Včerajšia snehová nádielka sa vybúrila snáď v každom kúte krajiny.

Problémy spojené predovšetkým s dopravou už tradične hlásilo hlavné mesto, ktorého MHD meškala viac ako hodinu, niektorí cestujúci dokonca museli z autobusov vystupovať na moste uprostred kolabujúcej premávky. Že nielen v Bratislave napadol sneh, dal svojským spôsobom najavo čitateľ Roman. "Blaváci, toto je kalamita. Nie ten váš rozsypaný práškový cukor...," rypol si rodák z Banskej Štiavnice.

O "zábavu" mali postarané aj dvaja nešťastníci na parkovisku pred trnavskou nemocnicou. "Včerajší sneh spôsobil nepríjemnosti aj týmto dvom vodičom, ktorí si na parkovisku nevšimli schod a skončili na podvozku. Je však otázne, či je na vine iba sneh...," zamyslela sa čitateľka Veronika.

Otvoriť galériu

Do redakcie sa nám ozvali aj obyvatelia chatovej oblasti Kučišdorfská dolina, ktorí mali na primátora Pezinka ťažké srdce. Rovnako ako väčšine Slovenska, ani ich včerajšie výdatné sneženie neminulo. Nikoho neprekvapí, že takto zavalení snehom po ničom inom ako návšteve odhŕňačov ani netúžili. "Zimné mechanizmy chodia až po urgencii trvalo bývajúcich ľudí (niekoľkokrát sa stalo, že neprišli ani po urgencii), a tak nám neodhrnuté cesty strpčujú život už niekoľko rokov hlavne s ťažkým, niekedy až nebezpečným prístupom domov," tvrdí Občianske združenie (OZ) Kučišdorf a na dôkaz pluhmi nepoškvrnených ciest poskytlo krátko pred 14. hodinou niekoľko ilustračných fotografií.

Otvoriť galériu

Priestor na vyjadrenie sme poskytli aj mestu Pezinok, ktoré za poriadok na cestách, aj vo svojich celkovo 7 rekreačných oblastiach, zodpovedá. "Situáciu monitorujeme a sme v kontakte s ľuďmi, ktorí tam bývajú, vrátane našich zamestnancov. Na každý podnet reagujeme v medziach možností a tak rýchlo, ako sa dá," bráni sa primátor Oliver Solga. "Pri súčasnom intenzívnom snežení sa najprv robia komunikácie v meste, aby sa ľudia dostali do práce. V rekreačných oblastiach sa odhŕňa sneh až popoludní, pretože tu len málo ľudí má trvalý pobyt."

Otvoriť galériu

Podľa primátora sa včera v Kučišdorfskej doline objavil odhŕňač hneď dvakrát. "Robilo sa všade tam, kam sa mechanizmy dostali, bohužiaľ, ratrak nemáme. Medzi 14.00 - 16.00 sa robil posyp a práve teraz sa odtiaľ vrátil traktor s pluhom," referoval nám krátko po 16. h primátor a nielen čitateľke, ale aj ostatným obyvateľom v prípade akýchkoľvek podnetov radí jediné: "Nabudúce stačí zavolať priamo mne tak, ako to robia ostatní občania. Každý Pezinčan vie, že na ich podnety reagujem okamžite," dodal O. Solga.


Zväčšiť mapu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Vysoký krvný tlak je tichý zabijak: Máte tieto príznaky? Volajte sanitku!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?
(ilustr. foto)
11 najčastejších príznakov RAKOVINY: Znepokojivé, čo je medzi nimi! Odhaľte zákernú chorobu včas