Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2015 10:05 | Tip od Vás | Slovensko
Video

Pohreb manžela zúfalej vdovy Vilmy sa zmenil na peklo: Moju lásku pochovali ako v horore!

Desivé nočné mory sa jej vracajú každú noc. Vilma Vaclavková zažila pri vybavovaní pohrebu svojho manžela Ladislava († 68) doslova peklo.

To, čo sa odohralo s telom jej lásky v dome smútku v Starej Turej, je naozaj len pre silné povahy. Uprostred leta sa v dome smútku pokazil chladiaci box a nebožtík bol vystavený horúčave niekoľko dní. Rodina chce od majiteľa pohrebníctva žiadať odškodné vo výške 10-tisíc eur.

Prípad sa stal vlani v júli. Pán Vaclavek zomrel po ťažkej chorobe vo štvrtok, pohrebná služba telo odviezla do Starej Turej. „V piatok ráno som mu tam ešte niesla veci. Dcéra mi povedala, že nie je studený tak, ako by mal. No nevenovali sme tomu pozornosť,“ hovorí vdova.

V nedeľu za nimi prišiel hrobár s tým, že keď ho chcú vidieť, nech idú, lebo sa stala porucha a musia ho hneď zavrieť do truhly a pochovať. „To už bolo všade múch, sadali na neho, tá tvár a ten smrad... Syn postavil k truhle teplomer. Za 10 minút na ňom bolo 26 stupňov,“ opisuje nešťastná žena. Rodina sa obrátila na políciu pre podozrenie z trestného činu hanobenia mŕtvoly.

Prokuratúra podnet zamietla, no uviedla, že nárok na odškodné majú. Rodina ho chce vymáhať súdnou cestou a hovoria o sume 10-tisíc eur. Majiteľ pohrebníctva Milan Michalik vraví, že mu je ľúto, čo sa stalo. Tvrdí, že rodine odpustili zhruba 200 eur na pohreb, ale odškodné sa mu zdá nesprávne. „Neviem, kde na takú sumu prišli. Keby toto človek spravil úmyselne, tak môžu odškodné žiadať, ale toto sa môže stať hocikomu,“ dodal. Pani Vilma však tvrdí, že po strašnom zážitku musela ísť za psychológom a brala tabletky, pretože strašný pohľad na telo jej manžela sa jej stále vracia.

Právnik: Odškodné môžu vymôcť

Advokát Ján Kanaba mladší hovorí, že rodina má v prípade vymáhania odškodného právo na svojej strane. „Bola im jednoznačne spôsobená trauma takýmto konaním, pochybenie je na strane pohrebného ústavu. Tým pádom si myslím, že úspešní budú. Je na súde, akú výšku odškodného stanoví,“ povedal právnik.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to
vojak
Správy, ktoré Ukrajina nechcela počuť: To neznie vôbec dobre
Foto
Prvé víťazstvo Slovákov na šampionáte, suverénne zdolali Kazachstan
(ilustračné foto)
11 znakov, že SMRŤ je blízko! Všimli ste si tieto veci? Veľa času nezostáva
Slafkovského gesto hitom internetu: Čo plačeš? Pozri na skóre!
Alagič tvrdí, že sa jej z firmy okamžite ozvali.
Foto
Odhalená Jasmina: Sexy FOTO vám vyrazí dych! Takto ste Alagič ešte nevideli
Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou!
Požiar nákupného centra vo Varšave.
Panika u susedov: Plamene pohltili nákupné centrum! Nové informácie
Známe tváre nám ukázali svoje milované mamy a prezradili, čo si na nich najviac vážia.
Foto
Známe tváre odhalili vzácne spomienky: Prečo zbožňujeme naše milované mamičky!
ilustračné foto
HOROR v Rusku! Po ukrajinskom zásahu nastalo peklo, hlásia obete
Dievčatko zmizlo pred 17 rokmi.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zdieľali nový ODKAZ! Slová, ktoré vám zlomia srdce