Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2016 11:03 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Tomáško zo Siedmeho neba konečne nie je väzňom vlastného tela: Vytúžená záchrana prichádza z NASA!

Relácia V siedmom nebi je slávna už aj v Amerike! Vďaka americkej televízii Fox sa celý svet dozvedel o dojímavom príbehu Tomáška (6).

Chlapček trpí ojedinelým druhom rakoviny kože. Vďaka Rozborilovej (48) šou a americkej firme, ktorá vytvára špeciálne obleky pre kozmonautov NASA, sa malému chlapcovi zmenil život od základov. Oblečenie, ktoré bolo vyrobené špeciálne pre Tomáška dojalo nielen svet, ale aj jeho matku Edinu (29), ktorá sa o malého chlapca s láskou stará napriek ťažkému osudu.

Otvoriť galériu

Tomáško, ktorý bojuje s rakovinou kože, až doteraz nepoznal, aké je to hrať sa vonku počas bieleho dňa. Doteraz sa pred denným žiarením musel chrániť krémami s vysokým ochranným faktorom a špeciálnym UV oblečením, ktoré však nebolo dostačujúce. Až vďaka špeciálnemu obleku, ktorý blokuje 99,8 percenta ultrafialového žiarenia, sa Tomáško môže bez strachu pohybovať na slnku. „Veľmi sa teším, že sa to podarilo, toto bude naozaj úplná zmena života pre Tomáška,“ povedal Novému Času moderátor relácie V siedmom nebi Vilo Rozboril. Chlapček dostal dva špeciálne obleky šité na mieru, pričom jeden stojí 3 000 dolárov.

Otvoriť galériu

Tomáškovi ich odovzdal majiteľ spoločnosti, ktorá toto špeciálne oblečenie vyrába. „Je pre mňa požehnanie, že som mohol takto pomôcť a chlapec teraz môže voľne chodiť po svete,“ povedal Terry Breese pre americkú televíziu Fox. Dojatiu sa neubránila ani Tomáškova mama: „Som vám veľmi vďačná, celému tímu,“ vyjadrila sa Edina, ktorá na Floridu vycestovala aj so starším synom Ronaldom. Najväčšiu radosť mal však nepochybne samotný Tomáško. Len čo si obliekol svoj ochranný odev, okamžite vybehol na balkón a s radosťou obdivoval slnkom zaliate exotické palmy, na ktoré sa mu naskytol pohľad.

 

Oblek, ktorý Tomáška chráni pred nebezpečnými lúčmi, vyrobili technológiou, aká sa používa aj pri oblekoch z NASA (americká vládna agentúra zodpovedná za americký kozmický program a výskum v oblasti letectva, pozn. red.). Statočný malý bojovník, ktorý trávil celé dni za zatiahnutými závesmi a von mohol vyjsť len v špeciálnom UV oblečení, tak konečne môže zažiť mnohé radosti ako jeho rovesníci. „Veľmi by mu to pomohlo viesť plnohodnotný život. Mohol by chodiť von medzi deti, ísť na slnko, kúpať sa. Splnili by sme si sen a išli k moru do Talianska,“ povedala Novému Času chlapčekova mama Edina ešte pred vycestovaním za splneným snom.

Otvoriť galériu

Takmer 100-percentná ochrana

Špeciálny UV oblek bol pre Tomáška na mieru ušitý v meste Carmichael v Kalifornii. Bol vyrobený podľa technológie, akou sa vyrábajú aj obleky pre NASA. Ochranný oblek zahŕňa bielu vestu, nohavice, rukavice a pokrývku hlavy. Deti majú vo veste zabudované gélové vrecúška, ktoré slúžia ako chladiaci systém. Tieto obleky zabezpečujú ochranu pred UV žiarením na 99,8 %. Americká firma, ktorá toto oblečenie vyrába, funguje od roku 1990.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku