Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Krásna lyžiarka Petra († 24): Smrť na ceste za láskou!

V sobotu večer došlo pri Starej Kremničke (okr. Žiar nad Hronom) k obrovskej tragédii, pri ktorej opäť zbytočne vyhasol mladý život.

Vysokoškoláčka Petra Urgelová († 24), ktorá ešte nedávno reprezentovala Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta v behu na lyžiach, dostala s autom šmyk a v protismere nabúrala do kamióna. Náraz bol taký silný, že jej auto sa roztrhlo na dve časti. Talentovaná športovkyňa nemala šancu prežiť.

Krásna tmavovláska mala namierené z domu v Hornej Vsi do Žiaru nad Hronom. Tam však nedošla. Pri dedinke Stará Kremnička v zákrute dostala šmyk a vošla do protismeru. Tu narazila do protiidúceho kamióna s cisternou. „Ja som počul iba škrípanie gúm a potom silný náraz. Keď sme tam pribehli, cisterna bola prevrátená v priekope a to osobné auto na ceste úplne zdemolované a roztrhnuté na dve časti. Ani som nevedel, o akú značku ide, také bolo zničené. Je šťastie v nešťastí, že v ňom sedela sama, toto by nikto neprežil. Asi išla rýchlo a možno sa zľakla, keď vošla do protismeru,“ povedal svcedok nehody Milan z neďalekej Starej Kremničky. Petra vážnym zraneniam na mieste podľahla.

Otvoriť galériu
Alkohol nezistili

 

Nehodu vyšetruje polícia. „Na ceste medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom vodička Škody Octavia sa v ľavotočivej zákrute dostala na pravú krajnicu, prešla do protismeru a bočnou stranou auta narazila do protiidúceho kamióna Mercedes s maďarským evidenčným číslom. Vodičovi kamióna alkohol v dychu nezistili. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie,“ uviedla Andrea Petrovičová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Otvoriť galériu
Lyžiarsky talent

Petra študovala na Fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave. K športu mala blízko odmalička, najmä lyžovaniu. „Peťa bola bývalá úspešná juniorka v behu na lyžiach, reprezentovala Slovensko. Bola aj na majstrovstvách sveta. Spolu s bratom lyžovali za lyžiarsky klub v Kremnici. Bola veľmi šikovná a dobre sa učila aj na gymnáziu. Je to tragédia a obrovská strata hlavne pre jej rodinu,“ povedala známa nebohej mladej ženy.

Otvoriť galériu
V minulosti Petra patrila k najlepším lyžiarom medzi žiakmi. Jej najlepšie umiestnenie bolo 2. miesto na majstrovstvách Slovenska. V roku 2010 dokonca reprezentovala našu krajinu na juniorských majstrovstvách sveta v Estónsku, kde skončila na 54. mieste. Aj keď po gymnáziu sa súťažiam prestala venovať, lyžovania sa nevedela dočkať. Už v septembri na sociálnej sieti zdieľala fotku, kde ma na nohách bežky. „Už to musím aspoň privolávať,“ napísala netušiac, čo ju v jej milovanom zimnom období čaká...

Otvoriť galériu

Michal Malák, šéf sekcie bežeckého lyžovania Slovenskej lyžiarskej asociácie

Otvoriť galériu
Michal Malák.
Zdroj: tasr
"Počul som o tej tragédii, ktoré sa stala. Petra patrila v žiackom a juniorskom veku k nádejám, no neskôr dala prednosť štúdiu a bežkám sa venovala už len na akademickej úrovni. Všetci okolo bežeckého lyžovania sme boli tento víkend na Skalke, kde sa bežala Biela stopa, sme z tej správy zdrvení."

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
Kvôli takým teplotám ani z domu nevyjdete! V krajine padol nový rekord po vyše 50 rokoch
William a Kate sa brali 29. apríla 2011.
Foto
Williamovi a Kate krásne výročie nezničí ani boj s rakovinou: Romantická FOTO, ktorá vás chytí za srdce!
Primátor Matúš Vallo trvá na tom, že nové pracovné miesta priniesli skvalitnenie mestských služieb.
Kedy sa bude stavať električková trať pred SND? Toto je odhadovaný dátum
(ilustračné foto)
Ukrajincov († 23), († 36) mal dobodať ruský občan: Kyjev prináša nové správy o ich pôsobení