Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2016 16:02 | Šport | Hokej

Hokejový klub HK 36 Skalica má existenčné problémy: Je na pokraji krachu!

Slovenský hokejový klub HK 36 Skalica má vážne existenčné problémy.

Dlhoročný účastník najvyššej domácej súťaže nemá k dispozícii finančné prostriedky, aby reagoval na ultimátum zo strany hráčov a bez urýchlenej podpory zo súkromného sektora sa jeho pôsobenie v Tipsport Lige zrejme skončí.
Záhoráci sa borili s náročnou finančnou situáciou už v lete. Na ľad vykorčuľovali až na začiatku augusta, no už vtedy rokovali o tom, či sa tím vôbec postaví na štart domácej súťaže.

"Pred vstupom do aktuálneho ročníka sme dostali prísľub od primátora mesta vo veci podpory seniorského hokeja, bez ktorého by sme sa o udelenie licencie po zvážení našich možností neuchádzali. Keď sme sa našej ústnej dohody dovolávali, všetky ústa onemeli," píše sa v oficiálnom vyhlásení na webe hk36.sk.

Vzhľadom na vážnosť súčasnej situácie požiadal o uvoľnenie z tímu jeden z jeho skúsených lídrov René Školiak. Odišiel do Piešťan, ktoré za neho ponúkli finančnú kompenzáciu. Vzbúrili sa však aj ostatní hráči a vedenie potrebuje vyhrotenú situáciu vyriešiť čo najskôr. Podľa informácií z oficiálneho vyhlásenia má na to len niekoľko dní.

 

"Existenčné problémy, ktoré nás trápia každým dňom viac a viac, hrajú s časom ako s najsilnejšou zbraňou. Hráčsky i realizačný káder tak, ako administratíva klubu, sú tvorené ľuďmi živiacimi svoje rodiny. Ľuďmi, ktorí v súčasnej situácii odvádzajú svoju prácu pre skalický hokej s mizivou vidinou pláce. Nemôžeme sa preto čudovať, že súčasný stav donútil hráčov k stanoveniu ultimáta. Ak sa v nasledujúcich dňoch nepodarí vykryť náklady na chod mužstva, extraligový tím sa s určitosťou rozpadne a seniorský hokej bude nútený odstúpiť z najvyššej slovenskej súťaže," uvádza sa na skalickom webe.

Napriek mimoriadne zložitému stavu sa vedenie klubu snaží podniknúť kroky vedúce k záchrane HK 36 v Tipsport Lige. Generálny manažér Tibor Martinčič sa v minulosti zúčastnil na zasadnutí mestského zastupiteľstva, poslancom objasnil vážnosť situácie, no k otvorenej diskusii primátora s nimi neprišlo. Druhou a poslednou možnosťou je zohnať prísun financií zo súkromného sektora.

"Kritická situácia, v ktorej sa naša organizácia nachádza, sa zdá byť bez akútnej pomoci bezvýchodiskovou. Aj napriek tomu však vedenie klubu intenzívne pracuje na zabezpečení jeho novej a lepšej budúcnosti. Na obzore sa objavil subjekt, ktorý prejavil interes vstúpiť do štruktúr skalického hokeja a chce mu pomôcť svojimi prostriedkami navrátiť jeho stratenu tvár," uviedlo vedenie klubu na záver vyhlásenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska