Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2016 05:47 | Prominenti | Domáci Prominenti

Radičová a Puškárová oprášili starý spor: Blondínky vytiahli vojnovú sekeru!

Zdá sa, že expolitička Iveta Radičová (59) má aj po siedmich rokoch ťažké srdce na moderátorku Zlaticu Švajdovú-Puškárovú (38).

Bývalá premiérka nezabudla na predvolebnú diskusiu z roku 2009, ktorú mala pod palcom známa markizáčka. Tá v prítomnosti Ivetinho rivala Ivana Gašparoviča (74) pripomenula Radičovej účasť na sneme Maďarov, čím expremiérke podľa jej slov uškodila. Starý konflikt medzi blondínkami opäť rozhorel po tom, ako Puškárová nedávno tieto obvinenia opäť odmietla. Rozbuškou medzi Puškárovou a Radičovou bol moderátorkin rozhovor pre Denník N. V ňom hviezda Markízy odmietla, že by expremiérke počas predvolebných debát s rivalom Ivanom Gašparovičom uškodila.

 

 

Bývalá politička, ktorá prehrala voľby na post prezidenta, mala totiž v roku 2009 vyznieť tak, že na sneme SMK pritakávala maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi na citlivú tému o Maďaroch. „S tým nemôžem súhlasiť. Odvysielali sme časť reportáže, ktorá odznela v Televíznych novinách už niekoľko týždňov predtým a nespochybnila ju ani ona, ani licenčná rada, a v priamom prenose dostala priestor zareagovať,“ vyhlásila pre Denník N Puškárová. Ostrieľaná moderátorka sa obhajuje aj tým, že rovnako dostal možnosť reagovať na svoj starší výrok „som akoby člen Smeru“ aj protikandidát Ivan Gašparovič.

 

Otvoriť galériu
Ivetin protiúder

 

Puškárovej vyhlásenie postavilo expolitičku zo stoličky. ,,Stojím si za tým, o čom a ako rozhodla Rada pre vysielanie a retransmisiu. Tá v uznesení konštatovala, že televízia Markíza porušila zákon, za čo jej bola uložená sankcia," povedala pre Nový Čas. "Nejde o spor Radičová vs. Švajdová-Puškárová, ani o môj osobný pocit, ale o fakty, o ktorých jednoznačne a nepopierateľne rozhodla Rada pre vysielanie a retransmisiu. Počas vtedajšej prezidentskej kampane nešlo len o nechutne zmanipulovaný zostrih v relácii Na telo v televízii Markíza. Bol to aj škandál s plagátmi a bilbordmi, o ktorých polícia rozhodla, že bol spáchaný trestný čin. Uplynulo už šesť rokov, pre mňa je to uzavretá kapitola, pokiaľ sa nepopierajú fakty. Pravdivé pripomenutie faktov je dôležité najmä preto, aby sa takéto veci v kampaniach neopakovali," dodala.

 

Niekdajšia líderka pravice pripomenula, že rada vtedy skonštatovala porušenie zákona zo strany Markízy. „Dospela k názoru, že video, ktoré sa týkalo pani Radičovej, neposkytlo recipientovi celkový obraz o danej situácii. Divák nedostal vyvážené a nestranné informácie,“ tvrdila rada. Nový Čas oslovil aj Puškárovú, tá sa však k sporu nevyjadrila.

 

Otvoriť galériu

 

Čo vyvolalo spor

 

Radičová sa stretla v relácii Na telo s protikandidátom na post prezidenta Ivanom Gašparovičom. V diskusii odvysielali príspevok o expremiérke, ktorý mal vyznieť tak, že Radičová na konferencii SMK pritakáva maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi o jednote Maďarov, hoci danú vetu mala vysloviť v úplne inom kontexte. Radičová sa s tým, že ju poškodili, obrátila na Licenčnú radu. Tá dala za pravdu vtedajšej líderke pravice. Puškárová nesúhlasí s tým, že by Radičovú poškodila.

 

Licenčná rada sa zastala Radičovej

 

Rada dospela k názoru, že video, ktoré sa týkalo pani Radičovej, neposkytlo recipientovi celkový obraz o danej situácii najmä z dôvodu, že vyjadrenia, ktoré vo videu odzneli, sa venovali iba prepojeniu výroku I. Radičovej s výrokom V. Orbána, pričom širšie súvislosti, ktoré sa k danému výroku viazali, neboli sprostredkované, na rozdiel od videa, ktoré sa týkalo I. Gašparoviča, ktoré recipientovi ponúklo ucelený pohľad na vyjadrenia I. Gašparoviča v danej situácii.

 


Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať