Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2015 08:05 | Správy | Peniaze
Video

Šéf parlamentu Peter Pellegrini dostal kontroverzný darček: Príde kvôli nemu o ročný plat?!

Predseda parlamentu Peter Pellegrini zrejme doplatí na svoju hravosť! Na sociálnej sieti zverejnil narodeninové video o lete stíhačkou. 

Na jeho začiatku sa postavička s hlavou Pellegriniho ocitla medzi fľaškami whisky známej značky. Opoziční politici Ondrej Dostál a Juraj Nedoba tak dali podnet parlamentnému výboru, ktorý prešetrí, či nedošlo ku konfliktu záujmov, čo ho môže stáť ročný plat 30-tisíc eur. Najvyšší ústavný činiteľ Peter Pellegrini má znovu problém. Na sociálnej sieti sa pochválil videom z letu stíhačkou. To mu ako prekvapenie, aj s videom, pripravili k narodeninám kamaráti. Vtipný úvod s fľašami whisky, ktoré sa podobajú na známu značku, ho možno pripraví o ročný plat.

Video sa nepozdáva opozičným politikom, predsedovi OKS Ondrejovi Dostálovi a predsedovi Mladých liberálov Jakubovi Nedobovi. V pondelok tak poslali podnet na Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Ústavný zákon totiž zakazuje verejným činiteľom využiť svoje meno, podobizeň, podpis, obrazovú snímku či záznam hlasu na reklamu. Aj keď sú etikety fliaš rozrastrované.

Otvoriť galériu

„Vo videu sa tak nachádza product placement na whisky Johnnie Walker ako jedna z foriem skrytej reklamy. Pritom sú predmetné produkty umiestnené vo videu priamo spolu s obrazovou podobizňou ústavného činiteľa,“ uvádza Dostál a Nedoba. Aj samotný let stíhačkou je podľa nich ďalším problémom pre Pelleg­rinho. Podľa ústavného zákona nesmie totiž verejný funkcionár „žiadať dary, prijímať dary, navádzať iného na poskytovanie darov alebo získavať iné výhody v súvislosti s výkonom svojej funkcie“. Z narodeninového videa vraj nie je jasné, od koho Pellegrini „zážitkový dar“ dostal.

 

vraj video môže byť využité v predvolebnej kampani. Pellegrini sa však bráni. „Ide čisto o súkromné video, ktoré mi darovali k narodeninám moji kolegovia a priatelia a nemá absolútne nič spoločné s výkonom mojej funkcie. Zdá sa mi, že podania zo strany pána Dostála proti mojej osobe sa stávajú už tradíciou,“ komentoval to Pellegrini. A poďakoval sa im za propagáciu stránky na sociálnej sieti.

Už raz problém mal

Prvá kauza Pellegriniho sa prevalila vo februári 2015, keď už bol predsedom parlamentu. Ešte ako minister školstva nakrútil video o tanečnej súťaži, v ktorom jazdí na traktore a používa tablet istej značky. Ondrej Dostál dal podnet výboru NR SR a žiadal pre Pellegriniho pokutu dvanásť mesačných platov. Vtedy napokon o plat neprišiel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa