Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2015 19:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kristína Farkašová má na výchovu jasný názor: Prečo jej deti nevedia, ako chutí cukor?

Po pôrode schudla 26 kíl, stíha sa starať o deti aj pracovať. Herečka a matka dvaapolročných dvojičiek Matildy a Ely je na roztrhanie, ale zvláda všetko. 

O výchove svojich dcér, svadbe s jojkárskym moderátorom Jurajom Hajdinom (38) aj o divokom živote na materskej Kristína porozprávala pre Nový Čas Nedeľa.

Hovorí sa, že dôchodcovia a ženy na materskej majú najmenej času. Vo vašom prípade to asi platí dvojnásobne.

Snažím sa mať systém. Niekedy to funguje, inokedy nie. Som neskutočne hyperaktívna a vždy som robila veľa vecí súčasne. Mentálneho času na materskej je však neúrekom, nikdy som nemala toľko času vymýšľať. A navyše, keď celé dni napodobňujete zvuky zvieratiek, trošku zblbnete. Som človek, ktorý odjakživa píše a tvorí, neviem len tak večer sedieť pred telkou.

 

Počas materskej dovolenky s dvojčatami ste nakrúcali jojkársky sitkom Svet podľa Evelyn a vydali knihu Som mama. Ako ste to všetko postíhali?

Nakrúcali sme cez leto, takže Juraj mohol byť v tom čase viac doma a produkcia mi veľmi vychádzala v ústrety. Ináč by som to nezobrala. Keď chodím do práce, striedame sa na prahu dverí, pretože aj môj zárobok je dôležitý pre fungovanie rodiny. Občas Matildu s Elou na chvíľu postrážia aj moji rodičia, no nad opatrovateľkou sme nerozmýšľali. Nie som úplne stotožnená s tým, aby mi vychovával deti cudzí človek. Možno aj preto, že som často robila opatrovateľku, vždy som strážila veľa detí naraz a mám s tým svoje skúsenosti. Učila som ich hrozné voloviny. (Smiech)

Otvoriť galériu

Vaša kniha o zážitkoch s materstvom a tehotenstvom vraj urobila v kníhkupectvách doslova vietor.

Párkrát som bola debatovať o mojej knižke, ktorá sa stretla so zázračným úspechom, čomu doteraz nerozumiem, ale veľmi sa z neho teším. Na internete sa vypredala v priebehu štyroch až piatich dní, skôr ako sme ju vôbec stihli pokrstiť. Čoskoro bude dotlač a baví ma stretávať sa s mojimi čitateľkami. Zatiaľ som mala len jeden negatívny ohlas, ako si môžem uťahovať z materstva, keď je to taká krásna vec. Ale to je môj sarkastický humor, bez ktorého by som neprežila, a neznamená to, že sa mi materstvo nepáči.

Nedávno ste spomínali, že keďže sú príspevky pre matky na materskej dovolenke biedne, aby ste mohli dcérkam zaplatiť plavecký kurz, privyrábate si.

Vždy som maľovala tričká, keď nebolo do čoho pichnúť. A pri mojej túžbe chodiť s deťmi plávať sa to zopakovalo. Keďže to bolo veľmi drahé, vedela som to vykryť práve predajom tričiek. A tak som po nociach kreslila návrhy a cez deň sme chodili plávať.

Mamičky sa často snažia svoje ratolesti odmalička motivovať a nabádať, aby zdravo jedli. Venujete sa aj vy špeciálnej príprave zdravých jedál?

V tomto som premotivovaná až príliš. Varím dcérkam pomerne zdravo a doteraz napríklad chudinky nevedia, že existuje cukor. Nie je to do takej miery, že by som nakupovala biopotraviny a nepoužívala múku, to zasa nie. Je to inak šialenstvo, v kuse variť. Veď ja už neviem čo! Tak ale statočne dbám o to, aby mali Matilda s Elou dobré stravovacie návyky.

Stretávate sa na pieskovisku aj s inými mamičkami, kde si vymieňate skúsenosti?

S inými mamičkami sa najradšej stretávam večer na víne, keď deti spia. (Smiech) Mala som veľa kamarátok, s ktorými sme boli naraz tehotné. Napríklad aj moju milú herečku Lujzu Garajovú Schrámekovú. Počas tehotenstva sme dokonca spolu aj s mojou sesternicou cestovali všetky tri tehotné na výlet do Prahy. A keďže sme nevládali chodiť, v kuse sme len niekde vyžierali kadejaké dobroty.

V sitkome Svet po­dľa Evelyn hráte Barboru, ktorá podniká v svadobnom biznise. Vy už máte jednu svadbu s hercom Kamilom Mikulčíkom (37) aj s rozvodom za sebou. Ne­uvažujete so súčasným partnerom Jurajom Hajdinom o druhej svadbe?

To určite nie, ale milujem cudzie svadby. Ak by ma chcel niekto z mojich kamarátov pozvať na svadbu, tak budem veľmi šťastná. Rada sa dojímam týmto spôsobom.

Otvoriť galériu

Krátko po pôrode ste sa objavili na televíznej obrazovke s ukážkovou figúrou. Ako sa vám to podarilo?

Pri dcérkach nemám čas ani jesť. Často mi jedno dieťa vyberá taniere z umývačky riadu a druhé ma volá do obývačky, že je tam mucha, ktorej sa bojí. Je to dobrý šport, ale, chvalabohu, mám aj dobrý metabolizmus, zdedený po rodičoch, ktorí sú obaja štíhli. Som rada, že nemusím riešiť postavu. Keď som bola tehotná, pribrala som 26 kíl a všetci naokolo sa tešili, že konečne aj Farkašová bude tučná, ale nestalo sa to. Keby som nemohla večer jesť čipsy a pizzu a ešte navyše musela cvičiť, asi by som sa zbláznila.

Okrem toho, že vás teraz pred kamerami vídať stroho odetú v sexi negližé, hráte aj milenku herca Jozefa Vajdu. Aký je milenec?

Snažila som sa dovolať jeho manželke, aby som sa opýtala, ale má stále obsadené. (Smiech) Jožko je výborný! Samozrejme, že sa poznáme už dlho, jeho dcéra Lea bola moja spolužiačka na výške. Takisto bol chvíľu mojím gynekológom, keď som hrala v Ordinácii v ružovej záhrade, čo teda vyzerá na blízky vzťah, ale v skutočnosti nie je. Všeobecne sme si všetci na pľaci sadli a Jožko medzi nás dokonale zapadol.

Na materskej ste už viac ako dva roky, neťahá vás to ešte naplno do práce?

Hoci to vyzerá, že veľa pracujem, nie je to tak. Reláciu Postav dom, zasaď strom na RTVS chodím nakrúcať dvakrát do mesiaca. Písaniu sa zasa venujem, keď dcérky spia. Do škôlky pôjdu, keď budú mať tri roky, a potom uvidím. Nemám pocit, že by mi niečo pracovné ušlo. Skôr nechcem, aby mi ušlo niečo, čo sa týka dievčat. Mať deti bol môj najväčší sen už od puberty. Takže teraz, keď sa mi splnil, dokonca dvojnásobne, chcem si ho naplno vychutnať. Aj keď občas padám na hubu. Nič láskavejšie a inšpiratívnejšie sa mi nikdy nestalo. 

Otvoriť galériu

(Úryvok z knihy Som mama)

„Čo ja viem... je síce pravda, že s láskou spomínam na časy, keď som spávala deväť hodín v noci a ešte hodinku poobede (nie, nebolo to v škôlke, ale v dospelosti), ale peklo to rozhodne nie je. A to mám tie detské exempláre dva. Spať v hodinových intervaloch je celkom fasa. Zažívam potom pomerne halucinogénne stavy, a ak ste náhodou niekedy brali drogy, už nemusíte. Ušetríte. Budete vyfičaní, náladoví, zaspíte aj postojačky, rozplačete sa na povel, dostanete záchvaty smiechu. Ja som nikdy drogy nebrala, ale takto si to predstavujem.

Maximálny počet kojení (fakt neľúbim slovo dojčenie, preto mi, prosím, odpustite tento bohemizmus, ale ak ste na materskej, tak vám je spisovná slovenčina ukradnutá a žiaden bohemizmus si nevšimnete) za noc bol dvanásť. Minimálny dva. Žijem, teším sa, ako-tak ešte ovládam pravopis a malú násobilku. S kalkulačkou. A hladina alfa existuje preto, aby sme v nej prežili noci a ráno si tak nočné dianie pamätali len veľmi matne. Hladine alfa vlastne vďačíme za to, že svoje deti cez deň milujeme.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský premiér Donald Tusk.
Premiér Tusk o hybridnej vojne: Poľsko bude posilňovať východné hranice
Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.
Foto
Vážna nehoda slovenského autobusu! Z FOTO mrazí: Hlásia zranených
Tragická dopravná nehoda.
Foto
Tragická dopravná nehoda v nitrianskom kraji: Vodič († 24) na motorke zišiel z cesty
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu, zastrelil ju Rudolf Huliak
Aktualizované
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu: Zastrelil ju Rudolf Huliak
(ilustr. foto)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji: Koľko peňazí prinesie hokejový šampionát Česku?
Prečo Čechom gól neuznali, keď Nemcom áno? Chceme vysvetlenie, zúri expert!
Muž sa mal vlámať do auta v bratislavskom Ružinove, policajti pri kontrole zistili, že bol naňho súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.
Vlámal sa do zaparkovaného auta a zaspal: Neuveríte, čo zistila polícia potom
(ilustračné foto)
Dráma na škole v Trnave: Strašné, čo študent počas vyučovania vytiahol! Zasahovala polícia
(ilustračné foto)
Máte 5 z TÝCHTO vlastností? Zrejme ste narcista! Otestujte sa, výsledok vás možno prekvapí
Kaštieľ v Ostrej Lúke
Váš Tip
V Ostrej Lúke budú oslavovať 200. výročie narodenia Adely Ostrolúckej: Návštevníkov čaká takýto bohatý program!
Vodič prekročil rýchlosť a po zastavení nafúkal.
Foto
Ponáhľal sa na dovolenku, namiesto toho skončil v cele: Pozrite sa, koľko mu namerali!
(ilustračné foto)
Nočná dráma v Bratislave: Muž s podozrením na intoxikáciu drogami zomrel v sanitke