Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Slováka zastrelila polícia na Novom Zélande: Zbierka na prevoz Dávidovho tela

Ľudia na Orave sú šokovaní a zdesení zo smrti majstra Európy v kickboxe Dávida Červeňa († 21).

Každým dňom pribúdajú noví priatelia do skupiny na sociálnej sieti, ktorí nakrúcajú videá a poskytujú svedectvá o tom, že talentovaný Oravec nebol žiadny zločinec ani gangster. Na facebooku spustili aj verejnú zbierku, ktorá by pomohla zúfalej rodine previezť mladíkovo telo domov. Kamaráti a priatelia navyše vyzývajú novozélandskú políciu, aby dokázala, že v prípade Dávida nešlo len o krutú popravu mužmi zákona. S nečakanou smrťou mladého muža sa jeho blízki nedokážu vyrovnať. Dávid Červeň (21), ktorý svojím talentom v boxe pokoril aj Európu, zomrel za veľmi záhadných okolností na Novom Zélande.

Jeho priatelia sa nazdávajú, že išlo o obyčajnú policajnú popravu človeka, ktorý nič neurobil! „Policajný zbor konal neprimerane. Šesť guliek do obkľúčeného Dávida? Nemal rukojemníka, nikomu neublížil,“ hnevá sa športovcov kamarát Milan Bobček, ktorý založil na facebooku skupinu Rozlúčka s Dávidom Červeňom. Každý deň na nej pribúdajú videá a správy, ktoré dokazujú, že Dávid bol človek s veľkým srdcom, a nie gangster. Podľa opisu priateľov to bol milý a usmievavý mladík, ktorý mal celý život pred sebou. 

Ako uvádza na stránke Milan, Dávidova mama dostala od ambasády súhlas na dobrovoľný príspevok na pohrebné úkony. Nakoľko ostala nešťastná žena na všetko sama, presun tela z Nového Zélandu, kremácia či pohreb sú pre ňu finančne nesmierne náročné. Kamarát Dávida preto prosí ľudí, aby matke, ktorá prišla o milovaného syna, pomohli. Prečo musel talentovaný Slovák tak náhle a necitlivo zomrieť, zostáva zahalené rúškom tajomstva.

Otvoriť galériu

Zdesení ľudia z jeho blízkeho okolia to však nemienia nechať len tak. Rodinný priateľ Milan Ďaďo (55) žiada slovenské zastupiteľské orgány, aby vysvetlili nezmyselnú smrť nadaného športovca. „Ako je možné, že sme doteraz nevideli kamerové záznamy? Kto dosvedčí, že Dávid tvrdil, že je ozbrorený? Prečo najskôr povedali, že mu dali šesť rán a neskôr som počul policajného šéfa hovoriť o jednej?“ pýta sa zhrozený Ladislav Svrčan (43), ktorý Dávida trénoval. Odpoveď na tieto a mnohé ďalšie otázky však ostáva naďalej zahmlená.

Konflikt s políciou

Dávida Červeňa podozrievali, že vylúpil tri obchody s alkoholom a polícia šla po ňom od chvíle, ako sa v jednej z prevádzok našiel jeho pas. Zastrelili ho v parku počas policajnej akcie. „Oznámil, že je ozbrojený,“ opísali kritický moment zasahujúci muži. Podľa svedkov mali na mladíka vypáliť až šesť rán, policajný šéf neskôr hovoril len o jednej. „Museli sme strieľať,“ stáli si za svojím policajti. Podľa doterajších informácií sa však žiadna zbraň nenašla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!