Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2015 16:20 | Šport | Tenis
FotoVideo

Ďalší nádherný príbeh, ktorý napísal Wimbledon: Španielska kráska dosiahla životný úspech!

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V semifinále si ako nasadená dvadsiatka poradila s trinástkou "pavúka" Poľkou Agnieszkou Radwaňskou za 1:56 h v troch setoch 6:2, 3:6, 6:3 a dosiahla životný úspech. V pondelok bude rodáčka z Venezuely prvýkrát v kariére figurovať v najlepšej svetovej desiatke.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

V premiérovom grandslamovom finále v kariére nastúpi v sobotu o 15.00 SEČ proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou a Ruskou Mariou Šarapovovou. Muguruzová Blancová je prvou španielskou wimbledonskou finalistkou od roku 1996, keď na tráve All England Clubu hrala o titul Arantxa Sanchezová Vicariová. Na grandslamovej pôde malo Španielsko naposledy zastúpenie v singlovom finále v roku 2000 na Roland Garros v Paríži vďaka Conchite Martinezovej - terajšej kapitánke fedcupového i daviscupového tímu.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Muguruzová Blancová odštartovala duel s Radwaňskou ako z partesu, vďaka agresívnej hre s množstvom víťazných úderov dvakrát prelomila podanie wimbledonskej finalistky z roku 2012 a vybudovala si náskoK 5:1. Z 21-ročnej Španielky vyžaroval pokoj, vôbec nebolo na nej badať, že hrá prvé grandslamové semifinále. V siedmom geme síce nevyužila pri podaní súperky dva setbaly, no pri vlastnom servise následne zakončila úvodné dejstvo čistou hrou.

Otvoriť galériu

 

Na začiatku druhého setu sa Muguruzová Blancová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Radwaňská však v ďalších minútach aj vďaka početným nevynúteným chybám Španielky získala päť gemov v rade a vynútila si tretí set. Poľka zlepšila podanie i pohyb po dvorci, dokázala súperku pretlačiť v dlhých výmenách od základnej čiary. V rozhodujúcom dejstve však mala navrch Muguruzová Blancová, ktorej najsilnejšou zbraňou bol bekhendový kros.

Po brejku v šiestom geme odskočila súperke na 4:2 a v deviatej hre premenila pri vlastnom servise po víťaznom nabiehanom forhende hneď prvý mečbal. Predtým odvrátila dva brejkbaly. Vzájomnú bilanciu s Radwaňskou upravila na 3:2, pričom v tomto roku ju zdolala už tretíkrát. Poľka sa napriek semifinálovej prehre po Wimbledone vráti do Top 10.

Otvoriť galériu

Muguruzová Blancová sa po triumfe nad Radwaňskou cítila ako v siedmom nebi. "Som vo finále Wimbledonu, je to ako sen. Nemám slov, ťažko vysvetliť, čo sa stalo. Ešte si stále neuvedomujem, čo som dosiahla. Hrala som naozaj veľmi dobre, sama som z toho prekvapená. Pred zápasom som vedela, že to bude ťažké. Radwaňská je skúsená hráčka a v druhom sete sa dokázala pozviechať. Záverečný gem bol dramatický, dôležitá bola výmená, ktorá predchádzala mečbalu. Počula som, že niekto z divákov zakričal aut. Zobrala som si Jastrabie oko a dúfala, že loptička skončila na čiare. Teraz sa skúsim čo najlepšie skoncentrovať na finále a pokúsim sa v ňom zvíťaziť. Viem, že poslednou španielskou wimbledonskou víťazkou bola v roku 1994 Conchita Martinezová. Je to pre mňa veľká výzva," povedala Španielka v prvom interview.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Obľúbené dovolenkové destinácie spravili rázny krok: Za TOTO vám hrozí pokuta!
Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
ilustračné foto
Armády krajín sa zbierajú na jednom mieste: Čo sa to deje?! Obrovské množstvo vojenských síl
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to