Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2007 07:00 | Správy | Domáce správy

Pôjde Hedviga Malinová opäť k psychiatrovi?

Pôjde Hedviga Malinová opäť k psychiatrovi?
NITRA - Hedviga Malinová čelí už niekoľko dní obvineniu, že svoj vlaňajší prepad si vymyslela. Slovensko zas nanovo odráža útoky maďarských politikov, ktorí nadchádzajúci súdny proces so študentkou už vopred vyhlásili za vykonštruovaný.

Do celého prípadu včera opäť vstúpila aj nitrianska polícia, ktorá disponuje novým znaleckým posudkom DNA. Ten dokazuje, že stopy slín na obálke s Malinovej dokladmi, ktorá jej mala prísť poštou, sú v skutočnosti jej. Stále však nie je jasné, kto tu vlastne klame.

Nitrianska polícia získala nový znalecký posudok z odboru DNA, ktorý by mal dokázať, že Hedviga Malinová v osudný august klamala. Ide o stopy na obálke, o ktorej Malinová tvrdila, že jej prišla aj s dokladmi poštou. Tento dôkaz však má potvrdiť, že Malinová obálku zalepila sama.

Podľa informácií Nového Času chce nitrianska polícia navyše nanovo požiadať o psychiatrické posúdenie duševného stavu študentky. Tieto a ostatné dôkazy však prokurátor predloží až na súde.

Advokát Roman Kvasnica na začaté trestné stíhanie Malinovej zareagoval slovami: „Nezákonné, nezákonné, nezákonné. Naďalej neviem, kedy nehovorila pravdu a čoho sa vlastne moja mandantka dopustila.“

Hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček však kontruje: „Hedviga Malinová je obvinená za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy.“ V uznesení o začatí trestného stíhania sa píše, že vlani 25. augusta vo svojich výpovediach pred vyšetrovateľom hovorila nepravdu o skutočnostiach týkajúcich sa lúpežného prepadnutia. Ňou opísaná lúpež sa navyše nikdy nemala stať. „Z uznesenia vyplýva, kedy, kde a čoho sa mala Malinová dopustiť,“ dodal Maček. „Na margo nedoručenia uznesenia pánovi Kvasnicovi musíme podotknúť, že on v tom čase nebol Malinovej právnym zástupcom. Polícia o tom nemala žiadnu vedomosť. Pán Kvasnica zastupoval Malinovú v prvej veci, keď bola poškodená. V druhom prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci, teda bez konkrétnej osoby. Preto bolo obvinenie doručené len obvinenej osobe až po vznesení konkrétneho obvinenia.“

Polícia bude podľa neho s Malinovej advokátom komunikovať až po tom, ako predloží plnú moc na zastupovanie obvinenej v tomto konaní. Advokát Kvasnica sa nám k celej veci vyjadriť odmietol. „S vami nebudem komunikovať,“ dodal. Následne včera podal sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia proti jeho klientke. S médiami naďalej nekomunikuje ani samotná Hedviga Malinová. Zhoršenie vzťahov
Prípad Hedviga od jej nedávneho obvinenia nanovo zhoršil slovensko-maďarské vzťahy. Proces študentky maďarskej národnosti naďalej podrobne sleduje aj maďarská strana. Štátna televízia uviedla výpovede anonymných Hedviginých spolužiakov, ktorí opäť tvrdili, že Malinovú zbili skíni, lebo telefonovala po maďarsky. Slovenská diplomacia zas vyjadrila znepokojenie nad výzvou maďarských poslancov, ktorí žiadali Slovensko, aby politicky nezasahovalo do Malinovej prípadu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bača má na takéto situácie asi šťastie.
Foto
Juraj Bača NEVERIL vlastným očiam: Už ZASE?! Musel okamžite KONAŤ
Zdravotná sestra Julie sa podelila o svoje skúsenosti.
Sestrička z hospicu: Najhoršie a najlepšie veci, na ktoré ľudia zomierajú!
Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Rusko UKONČÍ vojnu pod touto podmienkou! Reakcie politikov sa Putinovi nebude páčiť
Zrejme ako dobrý nápad sa mu zdalo kopnúť do hlavy sochy na lavičke.
Nenormálne! Mladík kopol do sochy a ostal ako obarený: TO nečakal ani v zlom sne
Foto
Onlyfans modelka s pikantnými chúťkami: Do práce zatiahla aj vlastného OTCA! Tomu nebudete veriť
Muž nožom zaútočil na ľudí sledujúcich futbalový zápas a vážne zranil tri osoby.
Desivé krviprelievanie: Fanúšikov počas sledovania zápasu ME pobodal útočník!
V Aphrodite sa ukázali mnohé známe tváre!
Foto
Božská párty v Aphrodite: Zažiarila na nej aj Tina! Neuveríte, čo prezradila o svojom SÚKROMÍ a... Čo to stváral Bača?
Foto
Dotiahne Slovan dva megaprestupy?! Usiluje o nášho reprezentanta a exkanoniera belasých
Pápež František zablahoželal prezidentovi SR, uistil ho o svojich modlitbách
Pápež František zablahoželal Pellegrinimu: Slová hlavy cirkvi pre Slovákov!
Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini a jeho predchodkyňa Zuzana Čaputová počas symbolického odovzdania Prezidentského paláca.
Čaputová odovzdala Prezidentský palác Pellegrinimu: Prvé plány nového prezidenta
Obrovský žiaľ v Arsenale: Náhle zomrela klubová legenda († 54)
Rudolf Jelínek s manželkou Martinou.
ÚNOS českého herca?! Zúfalá manželka sa obrátila na políciu: AHA, kto má byť za tým