Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2015 08:00 | Šport | Futbal
Video

Novák a Bašista prehovorili o smutnom konci MFK Košice: Dlhujú nám desaťtisíce!

Už nechcú mlčať o tom, kto je hrobárom košického futbalu.

Peter Bašista a Ján Novák sú voľnými hráčmi a nahlas prehovorili, ako ich prezident MFK Košice zavádzal a kto je vlastne zodpovedný za to, že klub nedostal licenciu a opúšťa najvyššiu súťaž. Obaja hráči považujú až za absurdné, že namiesto snahy vyrovnať dlhy im vedenie naparilo mastné pokuty... Teraz sa, samozrejme, budú brániť a smutný koniec tímu z Čermeľa ich mrzí!

Riadna sekera

„Minuloročný máj sme mali na sto percent vyrovnaný 12. augusta, polovicu júnovej výplaty 6. októbra a zvyšok 29. októbra, 45 percent z júla vyplatili 20. novembra a zvyšok 19. januára, január a február nám vyplatili 26. marca a 23. apríla sme dostali výplatu za december. Mne osobne klub dlhuje zhruba 20-tisíc eur a s prémiami až 27-tisíc eur,“ spomenul Bašista.

 

„Ťažko sa počúvali v kabíne slová o tom, že nie sú peniaze a kedy budú výplaty. Z čoho sme mali žiť a najmä mladší spoluhráči? V takých podmienkach sa nedá chodiť do práce a pritom si ešte aj prať dresy,“ naznačil Peter Bašista, ktorému klub podľa vlastných slov dlhuje zhruba 27-tisíc eur a Jánovi Novákovi do 24-tisíc. Všetko sa to podľa tejto dvojice exfutbalistov Košíc vezie už dlhšie. „Už vlani v decembri som klub písomne vyzval, aby si plnil podmienky, zakrátko tak urobil aj Janko. Nič sa však nedialo, ešte aj dresy sme si prali sami, čo som nezažil! Bolo len otázkou času, kedy to vybuchne, lebo nespokojnosť stúpala. Boli sme aj na koberčeku ako tvorcovia rebélie, ale z čoho sme mali uživiť rodiny?“ pýta sa Bašista, ktorý považuje za neférové, ak sú oni tými zlými, hoci boli ústretovými.

„Párkrát sme aj s prezidentom Blažejom Podolákom sedeli, ale nič sa nevyriešilo. Boli sme ochotní upustiť až od polovice dlhu a zvyšok by sa dal na papier a doplatili to do mája, no ani s tým nesúhlasil,“ vysvetlil Novák. O to väčšie sklamanie zažili tesne pred rozhodovaním o (ne)udelení licencie MFK, keď obaja namiesto vyrovnania dlhu dostali od klubu pokutu po 15-tisíc eur. „Za údajné hrubé porušenie profesionálnej zmluvy bez akéhokoľvek vysvetlenia. Je jasné, že sa to všetko skončí na rozhodcovskom súde, hoci situácia v košickom futbale nás naozaj veľmi mrzí. Naozaj nevieme, či sa pán Podolák po tom všetkom ešte dokáže hráčom pozrieť priamo do očí!“ dodal Bašista, ktorý sa nebojí chodiť po Košiciach, pretože pád Košíc do druhej ligy nie je jeho problém. „Nežiadali sme nič navyše, len to, čo bolo dohodnuté v zmluve,“ uzavrel Bašista.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie