Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2015 23:00 | Šport | Futbal

Hrdina Javier Hernandez: Toto bol môj najdôležitejší gól kariéry

Na ôsmy pokus pokorili mestského rivala. Futbalisti Realu Madrid živia šancu stať sa prvým úspešným obhajcom trofeje pre víťaza Ligy majstrov.

Obranný val Atletica prekonal v závere štvrťfinálovej odvety hráč, ktorý v tejto sezóne nastúpil v základnej jedenástke iba raz.

Mexičan Javier "Chicharito" Hernandez nahradil na hrote útoku zraneného Karima Benzemu a trénerovi Carlovi Ancelottimu sa za dôveru odvďačil tým najlepším spôsobom. "Tréner mi pred dňami povedal, že nastúpim od začiatku stretnutia. Proti Atleticu som strelil najdôležitejší gól v kariére. Viacero gólov bolo dôležitých, no žijeme v prítomnosti a tento má najväčšiu cenu. Verím, že mi dodá veľa sebavedomia. Dnes bol rad na mne, aby som skóroval, no tento gól patrí celému Realu," povedal pre agentúru Reuters 26-ročný zakončovateľ, ktorý po nezištnej prihrávke Cristiana Ronalda ukončil neprestrieľnosť slovinského brankára Jana Oblaka.

Otvoriť galériu

Hernandez si vyslúžil pochvalu i od Ancelottiho, ktorému pre zranenia chýbali v odvete aj Luka Modrič s Garethom Baleom. Marcelo nemohol hrať pre kartový trest. "Javier hral veľmi dobre. V tejto sezóne si toho veľa vytrpel, väčšinou sedel iba na lavičke náhradníkov a veľmi túžil dokázať, že je platným hráčom. Veľmi si cením, že ani v ťažkých chvíľach to nezabalil a na tréningoch na sebe neustále tvrdo pracoval. Vyplatilo sa mu to. Víťazný gól v konfrontácii s Atleticom je pre neho krásnou odmenou za všetku tu drinu. Celý tím pracoval spoľahlivo, kontrolovali sme vývoj zápasu. V útoku sme sa snažili hľadať riešenia ako prekonať súperovu obranu, no zbytočne sme sa nenáhlili. Vyhli sme sa tak problémom a neumožnili súperovi podnikať nebezpečné rýchle kontry."

 

Atletico neodplatilo Realu vlaňajšiu finálovú prehru, tréner Diego Simeone však bol na svojich hráčov hrdý. "V takej náročnej súťaži, akou je Liga majstrov, sme si opäť počínali bravúrne. Dostať sa medzi najlepších osem tímov Európy nie je jednoduché. Súťaž opúšťame so vztýčenými hlavami, neprevládajú u mňa žiadne negatívne pocity. V Atleticu sú hráči, ktorých by chcel mať v mužstve nejeden tréner," zdôraznil argentínsky kormidelník, ktorý nechcel špekulovať o tom, čí bolo vylúčenie Ardu Turana v 76. minúte prísne: "Nemá význam, aby som vyjadril svoj názor, aj tak by to nezmenilo konečný výsledok."

Otvoriť galériu

Real Madrid - Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 88. Hernandez. ŽK: Pepe, Arbeloa - Turan, Garcia, Koke, ČK: 76. Turan po druhej ŽK. Rozhodoval: Brych (Nem.)

/prvý zápas: 0:0, do semifinále postúpil Real Madrid/

Real: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao (90.+1 Arbeloa) - Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (90.+3 Illarramendi) - Hernandez (90.+2 Jese), Ronaldo

Atletico: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Gamez - Turan, Tiago (86. Gimenez), Koke, Niguez (46. Gabi) - Mandžukič, Griezmann (65. Garcia)

AS Monaco - Juventus Turín 0:0

ŽK: Silva, Kondogbia - Chiellini, Tevez. Rozhodoval: Collum (Škót.)

/prvý zápas: 0:1, do semifinále postúpil Juventus Turín/

Monaco: Subašič - Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Toulalan (46. Berbatov), Kondogbia - Silva, Martial (76. Germain), Ferreira-Carrasco (87. Carvalho)

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal (77. Pereyra), Evra (90. Padoin) - Tevez, Morata (69. Llorente).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!