Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2015 09:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Bude Ján bratislavským krimi-rekordérom? Prečítajte si, z koľkých lúpeží je obvinený!

Vyšetrovateľ tretieho bratislavského okresu obvinil Jána (38) z ozbrojených lúpeží a pokusu o lúpež v stávkovej kancelárii, pri ktorej ho chytili. Počet obvinení vás prekvapí.

"Nie!" skríkla minulý mesiac mladá zamestnankyňa stávkovej kancelárie Tipsportu na Cyprichovej ulici v treťom bratislavskom okrese. V tej chvíli sa pozerala do hlavne predmetu, ktorý vyzeral ako pištoľ. Zbraň držal v ruke neznámy muž, maskovaný až po oči čiernou  šatkou. Zamestnankyňa sa poriadne vyľakala.  Manžel zamestnankyne, ktorý sedel vedľa nej, vyskočil a ozbrojenec sa dal na útek. Jeden z dvojice policajtov, ktorí boli nablízku, smerom k utekajúcemu mužovi, vystrelil niekoľko varovných výstrelov. Chytili ho na vedľajšej ulici. 

Záchranári privolaní k stávkovej kancelárii ošetrili troch ľudí. Zamestnankyňa bola v šoku, podozrivý si zranil rameno a pošmykol sa aj policajt, ktorého tiež museli ošetriť. Polícia z pokusu o lúpež obvinila Jána (38) z okresu Poltár,  ktorému v prípade dokázania viny na súde hrozí trest od 7 do 12 rokov - informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Obvinený putoval do väzby.  

"Peniaze, peniaze, rýchlo!" 

Zamestnankyne nenápadnej stávkovej  kancelárie Tipsportu v Rači sa obeťami lúpežného prepadnutia za dva roky stali až päťkrát. "Peniaze, peniaze, rýchlo!" skríkol na staršiu zamestnankyňu ozbrojenec v júni 2013. Dostal vyše 200 eur a ušiel. Približne rovnakú sumu dostal v máji 2013. Vlani v novembri dostal takmer 500 eur a deň pred Štedrým dňom takmer 600 eur. Aj z týchto lúpeží polícia obvinila Jána. Po vyhodnotení stôp z lúpežných prepadnutí stávkových kancelárií na Račianskej ulici a na Vajnorskej ulici Jána obvinili z ďalších štyroch ozbrojených lúpeží.  Bratislavská polícia doteraz verejnosť neinformovala, že Jána obvinili z ďalších ôsmich ozbrojených lúpeží s korisťou vyše 4-tisíc eur. Motívom boli dlžoby, ktoré sa mu nedarilo splácať.  Nie je vylúčené, že obvinenie číslo deväť  - pokus o lúpež na Cyprichovej ulici v bratislavskej Rači - nie je konečné!

 

Jána v dedine okresu Poltár, kde má trvalé bydlisko u sestry, ľudia poznajú len málo. Do zatknutia pracoval ako robotník vo veľkej továrni v Bratislave a býval v ubytovni. "Sestra sa mu nedávno rozviedla a z dediny sa odsťahovala. Jano sa veru nemá kde vrátiť... " povedala suseda.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci