Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.03.2015 16:00 | Šport | Šport mix

Sekundy hrôzy zachytené na videu: Zrážku helikoptér nemali francúzske hviezdy šancu prežiť!

Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva tragickú nehodu dvoch vrtuľníkov, pri ktorej zahynuli traja francúzski športovci, dvaja olympijskí medailisti.

Katastrofa sa odohrala asi 1100 kilometrov severozápadne od Buenos Aires v hornatej oblasti. Za príčinu nehody sa zatiaľ označuje náhly poryv vetra.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyjadril hlbokú ľútosť nad smrťou troch francúzskych športovcov.

Tí zahynuli pri pondelňajšej zrážke dvoch vrtuľníkov na severozápade Argentíny. Medzi desiatimi obeťami nehody sú dvaja olympijskí medailisti - francúzska plavkyňa Camille Muffatová, držiteľka zlata na 400 metrov voľný spôsob, striebra na 200 metrov v.sp. a bronzu zo štafety na 4x200 m z OH 2012 v Londýne, a bývalý boxer Alexis Vastine, bronzový medailista z OH v Pekingu 2008.

Tragédiu neprežila ani 57-ročná jachtárka Florence Arthaudová, ktorá v roku 1990 vytvorila rekord najrýchlejšieho individuálneho preplávania severného Atlantiku.

"Sme šokovaní týmito smutnými správami. Naše myšlienky smerujú k rodinám a priateľom týchto veľkých športovcov, ktorí nás navždy opustili. Športový svet a olympijská rodina stratila troch dôležitých členov," uviedol Bach vo vyjadrení, z ktorého citovala agentúra AP.

 

Na znak úcty k zosnulým športovcom bude olympijská zástava v centrále MOV v Lausanne viať najbližšie tri dni na pol žrde. "Náhla smrť našich rodákov nás zasiahla a naplnila hlbokým smútkom," uviedol v stanovisku francúzsky prezident Francois Hollande.

Športovci sa v Argentíne zúčastňovali na nakrúcaní televíznej reality šou "Dropped". Program, vysielaný s menšími obmenami aj v iných európskych krajinách, sa začal nakrúcať vlani v septembri a bol tesne pred dokončením. Súťažiaci, bývalí vrcholoví športovci, boli odkázaní v divočine niekoľko dní sami na seba. K nehode došlo v provincii La Rioja neďaleko mesta Villa Castelli, ktoré leží 1170 kilometrov severozápadne od metropoly Buenos Aires. Helikoptéry sa zrazili v dobrom počasí vo vzduchu iba 400 metrov od miesta štartu a v plameňoch sa zrútili na zem. Príčiny nehody nie sú stále známe.

Smútok zo smrti kolegyne vyjadrila aj americká plavkyňa Jessica Hardyová. "Sú to zdrvujúce správy. Jej život sa skončil príliš skoro," uviedla na adresu Muffatovej olympijská víťazka z OH 2012 v Londýne na 4x100 m pol. preteky. Štvornásobná olympijská šampiónka Janet Evansová označila Muffatovú za "neuveriteľnú športovkyňu, ktorá bola inšipráciou pre nás všetkých". Správa o smrti francúzskej plavkyne šokovala aj maďarskú univerzálku Katinku Hosszuovú. "Nedokážem tomu uveriť," dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Európska vesmírna agentúra vybrala dve firmy: Dostanú obrovský balík a ťažkú úlohu
Old steel door that open to the outside. black and white image.
Ukrajina má málo vojakov: Začali prepúšťať väzňov, kto sa dostane von z basy?
Čierna diera
Fantastický objav! Zaujímavé, čo vedci zistili o čiernych dierach: Zásluhu na tom má aj náš rodák
Hrôzostrašné zábery z finálového duelu českého pohára.
Šokujúce zábery z Česka: Bitka fanúšikov priamo na ihrisku
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu má ťažké srdce na európske krajiny: Uznanie palestínskeho štátu je odmena za teror, tvrdí
The sun and nine planets of our system orbiting.
Dohoda je na svete! Odpad musí z vesmíru zmiznúť, podieľalo sa na tom aj Slovensko: Aká bude prax?
Chlapec († 15) zomrel na párty v Rožňave: Kamaráti si ho fotili! Čo sa v byte hrôzy odohralo?
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Ohavné ZVERSTVO! Bratia znásilnili dievčinu († 14) a potom... Ľudia žiadajú trest smrti
(ilustračné foto)
Zavedie Poľsko povinnú vojenskú službu? Minister na plné ústa, takéto sú plány
Businessman giving bribe money in the  envelope to partner in a corruption scam with black and white tone
Škandál na Ukrajine: Ex-námestníka šéfa prezidentskej kancelárie obvinili z korupcie, čo má za ušami?
Históriou otriaslo niekoľko atentátov na premiérov.
Atentát na Fica vyvolal na Slovensku hrôzu: Históriou otriaslo niekoľko podobne šokujúcich útokov
Ilustračné foto
Poslanci rozhodli o smerovaní TASR na ďalších 5 rokov: Správna rada má nových členov