Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2015 20:18 | Správy | Domáce správy

Svedok o vynucovaní poslušnosti u sýkorovcov: Ak prehovoríte, zabijeme vaše ženy, deti a nakoniec aj vás!

Výsluchom svedka Juraja Bílika pokračovalo hlavné pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta Lališa., prezývaného Kýbel.

Výsluch bol v utorok na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Bílik pôsobil v skupine od roku 1996 a rozhodol sa vypovedať proti vlastným. V súčasnosti si odpykáva osemročný trest za podiel na príprave vraždy svojho kolegu zo „sýkoriek“ Martina Hrabárika, zvaného Rezeň.

Bílik sa postupne prepracoval na ochrankára bosa Kýbla. Ten rozhodoval o všetkom a každému z podriadených sľuboval, že „ak budú rozprávať“, pozabíja im ženy, deti a nakoniec ich. Bílik uviedol, že skupina sa zaoberala výpalníctvom, prevádzkou erotických salónov a vydieraním. Okrem bratislavskej, seneckej a vetvy na Záhorí mala aj osobitné likvidačné osemčlenné komando. Viedol ho Robert Lališ a boli v ňom aj Jozef Roháč, Jurij Fejer, Peter Havasi zvaný Havel, Bílik a ďalší.

Komando sa orientovalo na "špinavú robotu", teda likvidáciu ľudí z konkurencie, ale aj vlastných, ktorí boli nepohodlní a na vraždy na objednávku. Podľa Bílika Kýbel chcel vyvraždiť celú konkurenčnú skupinu bratov Diničovcov a ovládnuť celú Bratislavu. Podľa Bílika si vraždu Romana Deáka objednal obžalovaný podnikateľ Marek Trajter a vraždu Miloša Piliara, zvaného Morák zase člen gangu černákovcov Miloš Kaštan. Kýbel mal objednávku vraždy Piliara podľa svedka zobrať ako službu pre Kaštana, s ktorým mali spoločné aktivity. Ukrajinca Dalera Hlavačku sa Kýbel rozhodol zavraždiť ako človeka, ktorý preberal aktivity v skupine Diničovcov po zavraždení oboch bratov.

 

Prokurátor žaloval sedem mužov, ale na pojednávaní sú prítomní iba štyria. Okrem Martina K. je to Ivan C., podnikateľ Marek Trajter, obvinený z objednávky vraždy Romana Deáka a na doživotie odsúdený Alojz Kromka. Ladislav Lališ a jeho kamarát Martin Bihari, známy pod prezývkou Rus, sú na úteku a koná sa voči nim ako ušlým. Jozef Roháč, prezývaný Potkan, ktorého previezli do Banskej Bystrice z väzby v Maďarsku, požiadal o konanie v neprítomnosti. Prokurátor mu kladie za vinu podiel na vraždách bratov Diničovcov, Romana Deáka a Dalera Hlavačku. Roháč však tvrdenia obžaloby odmietol ešte v prípravnom konaní. Pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov bude pokračovať v stredu ďalším výsluchom svedka Juraja Bílika.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí