Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2014 08:00 | Šport | Hokej

Légia z mrazivého Švédska priletela od polárneho kruhu pomôcť Slovensku!

Hoci cestovali takmer od polárneho kruhu, dobrá nálada im nechýbala. 

Útočník Peter Cehlárik (19) a obranca Christián Jaroš (18) prežívajú skvelú sezónu v tradičnom švédskom klube Lulea a mali by tak patriť medzi lídrov slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na MS v Kanade (26. decembra 2014 - 5. januára 2015). Obaja už totiž pravidelne nastupujú v kvalitnej Elitserien či Lige majstrov.

Hoci legionári zo Švédska pricestovali už v nedeľu, Christián Jaroš sledoval úvodné tréningy len zo striedačky a v civile. „Mám menšie zranenie, tak to musím poriadne doliečiť a s chalanmi vykorčuľujem na ľad až v Kanade. Nejde však o nič vážne,“ vysvetlil mladý obranca, ktorý má na tvári ranu s troma stehmi: „V poslednom zápase proti HV 71 som dostal za bránkou bodyček a nedohral som.“

 

Cehlárika draftoval v roku 2013 Boston Bruins a štyri mesiace predtým, keď mal len 17 rokov a 205 dní, strelil svoj prvý gól za mužov Luely. Prekonal tak rekord Elitserien, ktorý 23 rokov držal Mikael Renberg. Teraz ho úspešne nasleduje obranca Jaroš, ktorý má od novembra tiež pevné miesto v prvom tíme Luley.

„Tomu sa veľmi teším, že som si ho vybojoval. Na ľade trávim v priemere 16 až 19 minút, takže som spokojný,“ povedal pre Nový Čas talent z Košíc, ktorého si už v drafte KHL vybralo lotyšské Dinamo Riga a na budúci rok mu odborníci dávajú veľké nádeje aj v drafte NHL. Pred niekoľkými dňami sa na neho bol pozrieť skaut Chicaga. Na severe Európy mu je zatiaľ veľkou oporou práve skúsenejší Cehlárik.

„Nebývame síce pri sebe, ale každý deň sa stretávame. So švédčinou si moc nerozumiem, ale v kabíne si vystačíme s angličtinou. Aj keď ja ešte s menšou pomocou Petra,“ usmieva sa obranca.

Obaja mladí Slováci si už zvykli aj na severskú klímu, veď Luela leží tesne pod severným polárnym kruhom. „Zo všetkých ligových miest leží to naše najsevernejšie. Keď sme odchádzali, bolo len -10 °C, ale cez zimu sú bežné teploty okolo -30 °C. Žije tam aj jeden Slovák a tiež jedna Slovenka, ktorí chodia pravidelne na zápasy,“ prezradil Cehlárik. Ten by mal byť na blížiacom sa šampionáte spolu s Martinom Réwayom ofenzívnym tromfom trénera Bokroša.

„Niečo podobné sa hovorilo už aj vlani, tak sa snažím nepripúšťať si to. Bude super hrať pred dvadsaťtisícovou kulisou za Slovensko. Náš základný cieľ bude postup zo skupiny. Z klubu som prišiel dobre naladený, keďže dostávam viac príležitostí,“ dodal odchovanec Žiliny.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku