Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
piatok 23. 6.
Sidónia
24°C  Oblačno  |  Bratislava
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.12.2014, 11:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Návrat desaťročia: Marika Gombitová opäť na televíznej obrazovke! A diváci ju uvidia už čoskoro

Otvoriť galériu
Bratislava-Petržalka 12. novembra 2014 15.25 hod.: Rozboril a režisér Peter Núňéz navštívili Mariku v jej byte, kde sa dohodli na spolupráci.
Zdroj: jt, int, Oles Cheresko
Gombitová si zvolila život mimo svetla reflektorov pred dvanástimi rokmi. Naposledy vystúpila v auguste 2002 na odovzdávaní cien Zlatý puk.

Odvtedy ju fanúšikovia nevideli. Vilovi Rozborilovi (47) sa však podarilo nemožné! Spevácka legenda Marika Gombitová (58) prijala pozvanie do jeho „továrne na sny“ a už čoskoro ju diváci uvidia V siedmom nebi! Hoci Gombitová zapĺňala stránky časopisov a fanúšikovia sa čo-to z jej života dozvedali najmä z médií, na jej vystúpenie trpezlivo čakali dlhých dvanásť rokov.

Tentoraz však majú skutočne dôvod na úsmev, pretože spevácka legenda sa objaví na televíznej obrazovke. Tento husársky kúsok sa podaril Vilovi Rozborilovi. „Potvrdzujem, že Marika prijala pozvanie do relácie V siedmom nebi, kde vystúpi ako hosť,“ povedala Novému Času speváčkina manažérka Eva Kožejová. Už túto nedeľu sa tak diváci môžu tešiť na svoju milovanú Mariku. Z jej rozhodnutia má obrovskú radosť aj samotný moderátor Vilo Rozboril.

V siedmom nebi je relácia o snívaní. Myslím si, že snom tisícok ľudí na Slovensku je to, aby sa Marika vrátila. Aby opäť vystúpila. V nedeľu, ak sa všetko podarí, urobí Marika návrat práve V siedmom nebi. A pre mňa to bude pocta a tiež splnenie sna,“ neskrýval dojatie Rozboril. Všetko je však zahalené rúškom tajomstva a o podrobnostiach ohľadom Marikinho vystúpenia hovoriť nechcel.„Myslím si, že Marika je ,snom‘ pre mnohých, takže asi si ju ,nesprivatizuje‘ žiadny príbeh. Ale keďže je skutočne obrovská legenda, pravdepodobne vystúpi s niečím obrovským a legendárnym,“ dodal na záver. Vyzerá to tak, že skutočne nastal čas na Gombitovej návrat. Jej zlato v hrdle, obrovský talent, šarm a nestarnúci výzor si tak diváci vychutnajú už o pár dní. Marika, všetci sa na teba tešíme!

Takto išiel čas...

rok 1969 - ­ So svojimi bratmi začala spievať v amatérskej skupine Matador.

rok 1976 - ­ Prijala ponuku Jána Lehotského pripojiť sa k jeho skupine Modus.

rok 1977 - Skupina Modus získala zlatú Bratislavskú lýru v autorskej súťaži s rockovou pesničkou Úsmev.

rok 1978 - Marika zvíťazila na Bratislavskej lýre v domácej i medzinárodnej piesňovej súťaži s piesňou Študentská láska.

rok 1980 ­- Zahrala si hlavnú úlohu v dnes už kultovom televíznom muzikáli Neberte nám princeznú.

1. december 1980 - ­ Návrat z posledného koncertu Modusu sa skončil autonehodou, ktorá Mariku navždy pripútala na vozík. apríl 1981-­ Odišla na pobyt do rehabilitačného ústavu v Kladruboch. Tam sa po prvý raz pokúsila spievať.

september 1981 -­ január 1982 ­- Marika bola v západonemeckom rehabilitačnom centre Bad Wildungen.

rok 1982 - ­ Absolvovala osemhodinovú operáciu u moskovského neurológa profesora Jumaševa.

rok 1983 ­- Začala v bratislavskom Štúdiu S koncertovať s recitálom Mince na dne fontán.

august 2002 - Naposledy verejne vystúpila na udeľovaní cien Zlatý puk.

13. január 2012 ­- Po štyroch rokoch v úzadí sa v priamom prenose cez telefón prihovorila svojím fanúšikov v Legendách popu.

apríl 2014 ­ - Vystúpila na oslave 60. narodenín blízkeho priateľa Júliusa Hrona.

november 2014 - Zapojila sa do charitatívneho projektu.

Sólová diskografia

1979 - Dievča do dažďa
1981 - Môj malý príbeh
1982 - Slnečný kalendár
1983 - Mince na dne fontán
1984 - No. 5
1986 - Voľné miesto v srdci
1987 - Ateliér duše
1990 - Kam idú ľudia?
1994 - Zostaň

So skupinou Modus:
1979 - Modus
1980 - Modus (anglická verzia)
1980 - Balíček snov
1981 - 99 zápaliek
1983 - Záhradná kaviareň

So skupinou Collegium musicum:
1979 - On a ona

Diskusia / 91
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk
X
Najnovšie z rubriky
Najnovšie z rubriky
Aktuality.sk Správy Ekonomika Šport Život TV program Počasie Horoskopy Fair play M. Kovačiča
Zoroslav
Hanba, hanba! kričali zamestnanci VW. My vydržíme, vy budete trpieť Aktuality.sk
Rýchle správy
00:00
Severná Kórea väzní ľudí za politické plagáty aj za Bibliu Aktuality.sk
„Ako je tam bezpečne? Extrémne bezpečne,“ píše sa na stránkach cestovnej agentúry Young Pioneer Tours, ktorá organizuje výlety do Severnej Kórey. Práve cez ňu sa zosnulý americký študent Otto Warmbier dostal v roku 2015 do diktátorského režimu.
22.6. 22:10
Poľskému armádnemu vrtuľníku začal počas cvičného letu horieť motor Aktuality.sk
Požiar motora prinútil dnes posádku poľského armádneho vrtuľníka počas cvičného letu v okolí talianskej Padovy k núdzovému pristátiu.
22.6. 21:50
V Česku padali teplotné rekordy Aktuality.sk
Českú republiku, pre ktorú bol dnešok doteraz najteplejším dňom roka, zasiahli v neskorých popoludňajších hodinách búrky sprevádzané prívalovými dažďami, krupobitím a prudkým nárazovým vetrom.
Drevený palec
Neobyčajný objav archeológov: Najstaršia protéza!
Zsolt Fegyveres
Lekár reprezentačnej 21-tky: Najlepšie je, keď hráči nevedia, kde mám izbu
Radosť
Slováci teraz v pozícii čakateľa: Postup do semifinále im zabezpečí toto!
Futbalisti
Angličania nám nepomohli, zdolali Poľsko a postúpili do semifinále!
Na snímke radosť
640
Fantastický výkon našich mladých futbalistov: Švédov doslova prevalcovali!
Od roku 2018 bude
Módna biblia sa dočká ďalšej mutácie: Vogue bude vychádzať aj v jazyku našich susedov!
Žirková v zápase
Sen o semifinále ME sa rozplynul: Slovenské basketbalistky podľahli Francúzsku
Najlepšie je
Odborník na výživu radí: Takto sa zbavíte príznakov laktózovej intolerancie
(ilustračné foto).
V Česku padali teplotné rekordy: Extrémne počasie vyvrcholilo silnými búrkami!
Peter Kleščík
Futbalisti Trenčína po krátkej prestávke: Už sa tešia na prvé predkolo Európskej ligy!
Zamestnanci
Štrajk automobilke Volkswagen pokračuje: Upravené návrhy opäť neprešli!
Na snímke Martin
Slovensko - Švédsko online: Víťazný scenár v existenčnom zápase!