Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2014 14:00 | Správy | Zahraničné správy

Klamstvá okolo „nezvestného“ Mojseja: Kto ma chce dostať na psychiatriu?!

Braňo Mojsej (46) akoby sa pred pár dňami prepadol do zeme. Mal vypnutý telefón a nedostavil sa ani na ním dlho avizovaný Open Fest III v košickom amfiteátri.

Práve na ňom mal zaspievať so svojím synom Braňom, ktorý napokon prišiel sám. Pochybné internetové médium vyrukovalo s tvrdením, že Mojsej je hospitalizovaný v Psychiatrickej liečebni v Plešivci. Redakcii Nový Čas sa však podarilo s Mojsejom spojiť a ten všetkým odkazuje: „Sú to klamstvá!“

Mojsej už absolvoval niekoľko protialkoholických liečení. A keď mal niekoľko dní vypnutý telefón, objavili sa okamžite „zaručene pravdivé“ informácie o tom, že sa znova ocitol na Psychiatrickej liečebni v Plešivci. Týmto špekuláciám nahral aj fakt, že roker mal vystúpiť na Open Feste v košickom amfiteátri, kam sa však nedostavil.

„Dozvedela som sa to v deň koncertu od jeho syna, že má zdravotné problémy,“ potvrdila neúčasť speváka organizátorka Open Festu Libuše Říhová, ktorá ešte popoludní tvrdila, že Mojsej sa určite dostaví. „Nemám žiadne informácie, prečo by nemal prísť. Vystúpenie má naplánované na deviatu hodinu,“ uviedla. Braňo však neprišiel a to aj napriek tomu, že mal vystúpiť so synom Braňom. Ten sa nakoniec na pódiu objavil sám a okrem svojich pesničiek zahral aj tri pesničky svojho otca.

Nový Čas sa dopátral skutočnej pravdy. „Vopred som sa ospravedlnil, že na festivale nevystúpim kvôli rodinným záležitostiam. Človek rieši súkromné veci a hneď sa začne rozprávať o tom, že som na psychiatrii,“ vysvetľuje rozhorčene Braňo, ktorý si mení telefón, a práve to bol dôvod, prečo sa mu nemohol nikto dovolať. „Som v poriadku, som doma a chystám sa na koncert,“ priznal otvorene roker. Aj keď zrejme existuje veľa neprajníkov, ktorí by Braňa najradšej videli za múrmi psychiatrie, on má smelé plány do budúcnosti.

Pred časom v spolupráci s vydavateľstvom Ringier Axel Springer dokonca napísal knihu s názvom Vytriezvenie, kde sa vyspovedal zo svojej závislosti, rozbieha viaceré podnikateľské aktivity, venuje sa hudbe a koncertuje. Výmysly a lži zverejnené na internete však nenechá len tak a zvažuje, že to bude riešiť právnou cestou.

 

Takto išiel Čas s Braňom Mojsejom 

1982 

„Moja prvá opica v živote - na strednej škole, keď som mal 15 rokov.“

1983 - 1986 

„Toto obdobie je charakterizované mojou mierne stúpajúcou krivkou v počte preflámovaných nocí - tzv. rozbeh.“

1987 - 1989 

„Bol som na vojenčine, kde sa moje obrátky v popíjaní zvýšili tak asi o 20 %.“

1993 

„Nastal zlom. Liečba z alkoholickej závislosti a potom moja úplná 9-ročná abstinencia, počas ktorej som úspešne podnikal s nehnuteľnosťami a venoval sa hudbe.“

2001 - 2003 

„Raz som bol hore, raz dole, polročné obdobia abstinencie medzi opijášmi.“ Po svadbe s Norou 1. februára nastúpil 5. februára na protialkoholickú liečbu do Košíc. O pol roka si ju znova zopakoval.

2004 

„Liečil som sa na Prednej Hore a následne som 5 rokov abstinoval až do decembra 2009, potom dve ročné pauzy.“ Vtedy účinkoval aj s Norou vo Vilomeninách. V zábavnej relácii bojovali proti páru bezdomovcov, čo spustilo búrlivé diskusie o tom, či patria na televíznu obrazovku.

2007 

Reality show Čo na to Mojsejovci? Po nezhodách v Markíze prestúpili do konkurenčnej Jojky. Diváci však ich reláciu neprijali... Nikdy nehovor nikdy - Pročko si na Mojsejovcov vymyslel zmluvu na novú reláciu, bol to však chyták.

2008 

Reality show Mojsejovci: Párik z Pereša odštartoval prvú veľkú slovenskú televíznu reality show, v ktorej bojovali súťažiaci priamo v ich vile o dva milióny korún (66 387,8 €). 

2009 

29. 11. - Opitý Mojsej skončil na psychiatrii, Nora podala žiadosť o rozvod. 

5. 12. - Ušiel zo psychiatrie, o pár dní ho našli opitého na mol v byte v Tatranskej Lomnici. Opäť skončil na psychiatrii. 

22. 12. - Nora si poňho prišla na psychiatriu a rozhodla sa s ním stráviť Vianoce. Mojsejovci si v Prahe obnovili manželský sľub.

2010 

Braňo absolvoval tri mesačné liečenia na klinike v Košiciach.

2011 

Mesačné liečenie v Košiciach cez leto, v novembri nastúpil na trojmesačné liečenie do Plešivca. 2012 

Mojsej sa znova liečil zo závislosti. „Pil som skoro celý rok - až do 17. 11. 2012. Odvtedy úplná abstinencia až dodnes,“ tvrdil v knihe. 

23. 4. - Mojseja na aute chytila v Košiciach policajná hliadka. Mal v krvi 2,85 promile za volant auta si nesadol 3 roky. Navyše mu sudca naparil pokutu 1 000 eur. Vodičák mu vrátili v máji 2014. V polovici novembra, presne 14.11., sa Mojsejovci rozviedli za rekordných 17 minút.

2013 

Mojsej začal nový život. Nepije a začína sa venovať novým veciam.

2014 

Braňo Mojsej napísal úspešnú knihu Vytriezvenie, kde sa vyspovedal zo svojej závislosti na alkohole.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?