Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragická havária, pri ktorej zahynul otec s dvoma synmi: Prečo museli malí anjelikovia zomrieť?!

Aspoň Marko († 5) mohol žiť. Tragická nehoda športiaka si nemusela vyžiadať tri obete. 

Bratia Janko († 8) a Marko sa pred nehodou hrali u kamaráta. Hru prerušili až na naliehanie otca, aby sa s ním išli previezť. Sľúbil im, že sa onedlho vrátia, no už to nedokázal splniť.

Rodinná tragédia sa stala v nedeľu pri Ubli (okr. Snina). Otec Ján († 37) nezvládol rýchlu jazdu na porsche a narazil do stromu. Auto sa následne vznietilo a všetci v ňom uhoreli. Krátko pred jazdou smrti sa s Markom a Jankom hral ich kamarát zo susedstva. „Marko ani nechcel nastúpiť do auta, lebo sa chcel so mnou hrať aj ďalej,“ uviedol malý Michalovčan. Aj chvíľu rozmýšľal, že sa pôjde odviezť aj on. „Otec mojich kamarátov však povedal, že do pol hodiny sú späť, len sa idú pozrieť na výstavu, tak som si povedal, že ich počkám,“ dodal chlapec, ktorý mal obrovské šťastie, že do auta nenasadol.

Porsche vyletelo z cesty

Podľa informácií Nového Času havárii predchádzalo nezmyselné predbiehanie. Vodičovi porsche sa vraj nepáčilo, že ho na ceste obehol opel. Tak sa začala naháňačka, pričom porsche nezvládlo jazdu na nerovnom povrchu. „Na miernom prevýšení vo veľkej rýchlosti športiak nadletel a pri dopade sa najprv dotkol cesty kolesami na pravej a vzápätí na ľavej strane. Prechýlenie v rýchlosti zapríčinilo nezvládnuteľný šmyk a náraz do stromu,“ povedal zdroj Nového Času.

Spoveď dedka: Zaťovi nič nevyčítam! 

 

Najťažšie dni svojho života prežíva starý otec Janka († 8) a Marka († 5) Ján Stanko. S tragédiou sa stále nevie vyrovnať. Nepripúšťa si, že milovaných chlapčekov už nikdy neuvidí. Zo smrti milovaných vnukov ich otca neviní.

„Nenachádzam slová, ktorými by som vyjadril hĺbku svojej ľútosti a bolesti. Toto sa nikdy nemalo stať. Stále sa mi pred očami odohráva film, v ktorom sa Marko a Janík tešia, že ma vidia a hovoria: ‚Dedko, vezmi nás na chrbát.‘ Ako je možné, že je týmto chvíľam plným radosti koniec a nikdy sa nezopakujú?“ kladie si so slzami v očiach otázku bez odpovede Ján Stanko. „Janko mal veľmi rád futbal, hrával sa na počítačoch. Marko sa vždy tešil, keď sme sa hrali na skrývačky. Veľmi zložito to prežíva aj naša dcéra. Museli sa o ňu postarať odborníci, aby to vôbec zvládla. Nech by sa už odteraz akokoľvek tento svet zmenil, do konca života sa s tým nezmierim a nič nebude také ako predtým. To, čo sme spolu prežili, sa už nikdy nevráti...“ so zúfalstvom skonštatoval dedko.

Svojmu zaťovi nič nezazlieva. „Neviem, aký bol šofér, nikdy som s ním v aute nesedel, ale mojim vnúčikom by zniesol aj modré z neba. Urobil pre nich všetko, čo im videl na očiach a miloval ich,“ vraví J. Stanko. Starým rodičom prišla tragickú správu oznámiť kamarátka ich dcéry. „Netušil som, čo sa deje, len som videl, ako moja manželka začala plakať. Potom to povedali aj mne. Bola to najhoršia a najneuveriteľnejšia správa, ktorú som v živote počul. Tých chlapcov ste nemohli nemilovať...“ uzavrel starký.

Dopravný analytik: Každé preteky sú rizikom

„Zabezpečiť preteky je pre organizátorov veľmi náročné. Musia zabezpečiť, aby sa osoby nepohybovali v trati, je potrebné, aby neboli ani v rizikových úsekoch napríklad zákrut. Aj pri dodržaní všetkých pravidiel a dokonalom organizačnom zvládnutí je tu vždy riziko. Chybu môže urobiť jazdec, zlyhať môže vozidlo, alebo diváci nerešpektujú pokyny. Pri kombinácii týchto faktorov sa to môže skončiť tragicky. Vždy hrozí, že nezodpovední diváci môžu prekonať pásky a dostať sa do dráhy, aj keď sa organizátori snažia všetko dokonale zabezpečiť. Závisí od typu pretekov, kde sa môžu organizovať. Napríklad známe preteky v Monaku majú veľkú obľubu. Nie všetky súťaže sa dajú organizovať na uzavretých okruhoch,“ uviedol Jozef Drahovský, dopravný analytik.

Ako dodal, nelegálne preteky uzavretej skupiny vodičov, ktoré sú v bežnej premávke, sú najnebezpečnejšie. „Ohrozujú ostatných vodičov aj chodcov. Aj v bežnej premávke bývajú napríklad navigačné súťaže, pri tých sa však súťažiaci zaväzujú, že budú dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!