Problémy Slovákov po zápase s Lotyšskom: TOTO ukázali vyšetrenia!

 Slovenskí hokejoví útočníci Andrej Kudrna a Martin Pospíšil budú trénerom k dispozícii v utorňajšom zápase proti Švédsku na MS v Ostrave.
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Slovenskí hokejoví útočníci Andrej Kudrna a Martin Pospíšil budú trénerom k dispozícii v utorňajšom zápase proti Švédsku na MS v Ostrave.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Lotyšsko

Obaja mali v nedeľňajšom súboji s Lotyšskom (2:3 pp) zdravotné problémy, Kudrnovi museli po zásahu pukom do hlavy zošívať ranu, no následné CT vyšetrenie neodhalilo vážnejší problém.

"Nepreukázalo vážnejšie poranenia, takže by mal byť v poriadku. Nemal neurologické príznaky a ani príznaky otrasu mozgu," uviedol lekár slovenského tímu Pavol Lauko. V poriadku je aj Pospíšil, ktorý mal v zápase kŕče vyplývajúce aj z vysokej teploty v hale. Na ňu sa sťažovali viacerí hráči a zareagoval na ňu aj lekár tímu.

"Hráči absolvovali regeneráciu a počas pondelka boli v starostlivosti fyzioterapeutov. Nasadili sme im rehydratačnú liečbu, pretože podmienky v hale sú ťažké. Pitný režim je v takýchto podmienkach mimoriadne dôležitý, pretože hráč môže stratiť počas zápasu aj 4-5 kg," poznamenal Lauko.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Ivan Kmotrík ml: TÝCHTO 3 hráčov z ligy by som chcel v Slovane Zobraziť článok

Slováci absolvovali v pondelok dobrovoľný tréning, na ktorom boli brankári Stanislav Škorvánek a Matej Tomek. Doplnili ich útočníci Viliam Čacho a Martin Faško-Rudáš, ktorí nezasiahli do duelu s Lotyšskom. V ňom si slovenský tím nepoistil štvrťfinále a tak sa o jeho konečnom umiestnení v základnej B-skupine rozhodne v utorok.

V ceste za čo najlepším postavením v tabuľke im budú stáť Švédi. "Hrať proti takémuto tímu je pre hráčov odmena za to, čo doteraz odviedli. Švédi sa zatiaľ ukazujú ako najkompaktnejší tím. V bránke, obrane aj v útoku majú veľkú silu. My musíme hrať čo najviac s pukom, a nenechať iniciatívu Švédom, ktorí sú kombinačne veľmi dobrí," konštatoval asistent trénera Ján Pardavý.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Trpká prehra, no postupová matematika hovorí jasne! Rázny odkaz Slafkovského Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk