18.05.2024 10:49 | Správy | Domáce správy

SNS očakáva od Smeru definitívne stanovisko: Zúčastníte sa stretnutia strán v Prezidentskom paláci alebo nie?

Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od Smeru-SD o účasti alebo neúčasti na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala politické strany prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

"My sme však presvedčení, že pokiaľ nám Robert Fico neodkáže, že si želá takéto stretnutie, nemá nikto právo, takéto okrúhle stoly organizovať," uviedla hovorkyňa. Doplnila, že SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

Prezidentka Zuzana Čaputová o postrelenom premiérovi Robertovi Ficovi:

SNS deklarovala, že dôrazne odmieta mediálne hry a špekulácie, ktoré zaznievajú v súvislosti s okrúhlym stolom, ktorý zvolala prezidentka spolu so svojím nástupcom.

Strana opätovne vyjadrila podporu Robertovi Ficovi a Smeru. Za jedinú prioritu aktuálne považuje, aby bol premiér mimo ohrozenia života. "Pokiaľ tomu tak nie je, je absolútne vylúčené, aby sa politický atentát na jeho osobu akokoľvek zneužíval. Predseda SNS Andrej Danko vyzýva na zmier," doplnila Škopcová. Kým nie je jasné, že je Fico mimo nejakého ohrozenia, malo by sa podľa SNS mlčať.

Viac k téme:

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Juraj Priputen s ministrom zahraničia Jurajom Blanárom (vpravo).
Slovensko má nového veľvyslanca vo Vatikáne: Budúci rok bude veľkou skúškou!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Muž ozbrojený nožom vtrhol do autobusu so školákmi: Desivé, čo nasledovalo
Magda sa viac na ponižovanie žien nebude prizerať
Veľkolepý návrat k herectvu Magdy Vášáryovej: Všetkým vyrazila dych!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Kancelársku budovu zachvátili plamene, ľudia zostali uväznení: Hrozivé, čo robili zo zúfalstva!
Sick young woman lying in the bed covered with blanket. Ill woman lying in bed with high temperature.
Trápi vás nekonečná ÚNAVA? Neignorujte signály! Môžu skrývať týchto 5 ZÁVAŽNÝCH ochorení
Megaprestup bol takmer hotový: Lobotka sa dohodol s TÝMTO gigantom, no potom...
Púť do Mekky je jedným z piatich pilierov islamu. Trvá takmer týždeň a musí ju aspoň raz za život absolvovať každý moslim.
Tragické následky púte do Mekky: Úrady musia okamžite konať, inak pribudnú ďalší mŕtvi
Párty pri príležitosti otvorenia nového kaderníckeho salónu v Trnave. Na snímke Stanislava Lučková a Jirko Blatný.
Celebritný kaderník Jirko Blatný otváral nový salón: PÁRTY plná krások! Sledujte, kto prišiel
Vedci odhalili, čo cítite, keď zomierate. (Ilustračné foto)
Vedci našli ODPOVEĎ: Toto je 5 štádií pred SMRŤOU! Odhalili, čo sa s vami deje, keď zomierate
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj sa s problémami nebabre: Nariadil čistku! Vražedné sprisahanie sa nemôže opakovať
Juhokórejská armáda zaznamenala viac ako 150 balónov, ktoré pravdepodobne vyslala cez hranice Severná Kórea.
KĽDR znova poslala Južnej Kórei balóny: A ten obsah? FUJ, plný nechutných PARAZITOV!
Xénia Gregušová (23)
Váš Tip
Xénia Gregušová maká v posilňovni ako mašina: VIDEO jej tvrdého tréningu! Do vrecka hravo schová aj chlapov