Kustód Marek Jenčík sa stará o slovenských hokejistov: Čo pijú a ako dopĺňajú energiu?

Každý detail je dôležitý. Obzvlášť na takom podujatí, ako sú majstrovstvá sveta. Aj preto je neodmysliteľnou súčasťou našej výpravy kustód ...
  • Zdroj: ns

Každý detail je dôležitý. Obzvlášť na takom podujatí, ako sú majstrovstvá sveta. Aj preto je neodmysliteľnou súčasťou našej výpravy kustód Marek Jenčík (50), ktorý sa stará o pitný režim celého tímu. Zisťovali sme, koľko tekutín spotrebujú slovenskí hokejisti za zápas a čím dopĺňajú energiu cez prestávku v šatni.

FOTOGALÉRIA: Marek Jenčík

Fanúšikov spod Tatier zaujímajú predovšetkým výkony a výsledky zverencov trénera Craiga Ramsayho na šampionáte v Česku, ale určite nepohrdnú ani informáciami zo zákulisia našej výpravy.

Jednou z nich je aj to, koľko tekutín spotrebuje slovenský tím počas jedného zápasu na turnaji, čo všetko hráči pred súbojom a počas neho pijú a ako dopĺňajú energiu.

„Keď to zrátame všetko dokopy, tak to môže byť na celý tím aj 50 litrov tekutín. Chalanom pripravujem najmä iontové nápoje, okrem toho majú k dispozícii čistú vodu, kolu, čaje, ale aj energetické drinky. Každý z nich má svoje zaužívané rituály a pije, čo už má odskúšané,“ povedal kustód Marek Jenčík.

Slovenskí hokejisti počas hymny po víťazstve 4:0 po zápase základnej B-skupiny Slovensko - Poľsko.
Postupová matematika Slovákov na MS: Výhra nad Francúzmi stačiť nemusí! Zobraziť článok

Zatiaľ čo hráči prichádzajú do ostravskej arény zhruba dve hodiny pred zápasom, Jenčík je v kabíne oveľa skôr.

„V kabíne som už od ôsmej ráno, pretože musím pripraviť pitný režim aj na predzápasové rozkorčuľovanie či tréningy. Ale tam sa toho spotrebuje oveľa menej. A potom si predpripravím veci už na samotný duel, celkovo mi to trvá okolo 45 minút,“ pokračoval.

Útočník Marko Daňo a obranca Martin Fehérváry sa v areáli presúvali pomocou autíčka.
Hokejisti sa vybláznili na golfe: Aha, akú stávku prehral Tatar... Zobraziť článok

Mimoriadne dôležitý člen našej výpravy vzápätí prezradil aj to, čím okrem tekutín dopĺňajú chalani energiu cez zápas. „Pred duelom si dajú keksíky, čokoládu či oriešky, ale počas neho je to už zväčša iba ovocie a rôzne výživové gély,“ dodal Marek Jenčík.

Čo pijú hráči

- iontové nápoje

- vodu

- ochutené malinovky

- kolu

- čaj, kávu

- energetické nápoje

Čím dopĺňajú energiu

- čokoládou

- orieškami

- keksíkmi

- ovocím

vitamínovými gélmi

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk