Postupová matematika Slovákov na MS: Výhra nad Francúzmi stačiť nemusí!

Majú to zatiaľ vo svojich rukách! Slovenskí hokejisti rozohrali svetový šampionát v Česku skvelo. Po štyroch zápasoch majú na konte 8 ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Majú to zatiaľ vo svojich rukách! Slovenskí hokejisti rozohrali svetový šampionát v Česku skvelo. Po štyroch zápasoch majú na konte 8 bodov, patrí im v skupine B druhé miesto a sú na najlepšej ceste postúpiť do štvrťfinále.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Poľsko

Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú v skupine B pred sebou ešte tri súboje, teoreticky teda môžu získať ešte 9 bodov.

Najbližšie hrajú v sobotu proti Francúzsku a v tomto zápase sa očakáva plný bodový zisk. Slovensko by tak po sobote malo na konte 11 bodov.

V minulosti sa už ale viackrát stalo, že ani 11 bodov na postup do štvrťfinále Slovákom nestačilo. Stalo sa tak napríklad vlani v Rige, kde sme skončili na piatom mieste s 11 bodmi, či v roku 2019 v Košiciach, 11 bodov sme v skupine získali aj o rok skôr v Kodani, kde sme tiež do štvrťfinále nepostúpili.

Švédi si poradili aj s Kazachstanom.
Švédsko naďalej stopercentné: Kazachstan nemal žiadny nárok Zobraziť článok

A rovnako11 bodov stačiť nemusí ani teraz v Ostrave. V takomto prípade by sa pred Slovenskom mohli v tabuľke ocitnúť okrem Švédov aj USA, Nemecko a Lotyšsko.

V hre o postup do štvrťfinále je teda stále viacero tímov, v tejto chvíli môže reálne pomýšľať na postup aj piate Nemecko.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk