Prídu Fehérváry a Černák na MS? Asistent trénera Frühauf prehovoril

Slovenská hokejová reprezentácia formuje tím pred majstrovstvami sveta v Česku. Realizačný tím na čele s hlavným trénerom Craigom Ramsaym ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (SITA/AP)

Slovenská hokejová reprezentácia formuje tím pred majstrovstvami sveta v Česku. Realizačný tím na čele s hlavným trénerom Craigom Ramsaym má už päť potvrdených posíl zo zámoria. Rozšíria ich rady obrancovia Martin Fehérváry a Erik Černák? Asistent Peter Frühauf prehovoril.

FOTOGALÉRIA: Príchod na zraz v Žiline

Slovenská hokejová reprezentácia bude mať na majstrovstvách sveta v Česku najsilnejší tím za posledné roky. Potvrdených je už päť posíl zo zámoria. K tímu sa na zraze v Žiline pripojila trojica Šimon Nemec, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Tomáš Tatar a Juraj Slafkovský sa pripoja k tímu Craiga Ramsayho v najbližších dňoch. Prvý má rodinné dôvody a druhý menovaný ešte podstupuje procedúry v Montreale.

Steven Stamkos a Juraj Slafkovský.
Obrovská hviezda NHL k Slafkovskému? Expert ich vidí spolu v presilovke Zobraziť článok

Menoslov posíl zo zámoria pred MS v Česku ešte nie je konečný. Asistent trénera Peter Frühauf spomína ďalších štyroch hráčov, ktorým už v zámorí skončili klubové povinnosti a sú v hre ohľadom účasti na šampionáte. "Samozrejme, tá komunikácia s chalanmi zo zámoria prebieha. Konkrétne Fehérváry nám už v minulosti prisľúbil, že sa pripojí k reprezentácii, ak bude zdravý. Dúfame, že chalani prídu, komunikujeme aj s Kochom a Kelemenom," cituje Frühaufa portál televízie TA3.

Sezóna skončila aj dvojnásobnému víťazovi Stanleyho pohára Erikovi Černákovi. Obranca Tampy Bay Lightning by tiež mohol posilniť slovenský tím na šampionáte v Česku. Ako to vyzerá v jeho prípade? "Nejaká komunikácia s Mirom Šatanom bola počas sezóny. Erika chceme a on to vie, z našej strany je to úplne jednoznačné. Potrebuje si oddýchnuť, má ešte nejaké klubové mítingy a vyšetrenia, musíme čakať."

5 istých posíl zo zámoria

Šimon Nemec (New Jersey/NHL)

Juraj Slafkovský (Montreal/NHL)

Tomáš Tatar (Seattle/NHL)

Martin Pospíšil (Calgary/NHL)

Pavol Regenda (San Diego/AHL, Anaheim/NHL)

4 ďalšie mená v hre

Martin Fehérváry (Washington/NHL)

Erik Černák (Tampa Bay/NHL)

Miloš Kelemen (Tucson/AHL, Arizona/NHL)

Patrik Koch (Tucson/AHL, Arizona/NHL)

 
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});