Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!

Patria medzi podporovateľov Ukrajiny a odporcov agresora Vladimíra Putina, ale sami majú vo svojej hokejovej lige hráčov z Ruska. Reč ...
  • Zdroj: getty images

Patria medzi podporovateľov Ukrajiny a odporcov agresora Vladimíra Putina, ale sami majú vo svojej hokejovej lige hráčov z Ruska. Reč je o krajine Francúzska! A to pred pár dňami útočník Stéphane Da Costa (34) pôsobiaci v KHL ohlásil, že bude štartovať na májovom šampionáte v Česku za francúzsku reprezentáciu.

FOTOGALÉRIA: Da Costa KHL - MS

Francúzska hokejová federácia ešte donedávna zakázala reprezentovať všetkým hráčom, ktorí pôsobili v ruskej súťaži v národnom tíme. Podľa denníka L'Équipe však federácia v uplynulých dňoch zrejme prehodnotila svoj postoj.

Už pred mesiacom vzbudilo pozornosť, keď sa Da Costa ocitol na širšej súpiske trénera Philippa Bozona pre nadchádzajúce MS (10. - 26. mája). V piatok skúsený útočník oznámil, že sa napriek vypadnutiu Jekaterinburgu v semifinále play-off KHL ešte jeho sezóna neskončila.

Dárius Rusnák (vľavo) sa pustil do Dominika Hašeka (vpravo).
Rusnák to povedal na plné ústa: Názor o hráčoch z KHL a drsný odkaz Hašekovi! Zobraziť článok

„Hokej sa ešte nekončí. Svetový šampionát s francúzskym tímom sa blíži,“ napísal na sociálnej sieti bývalý hráč Ottawy Senators.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});