Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2024 00:00 | PR články
PR článok

Vaša svadba bude vďaka nim nezabudnuteľným zážitkom. O kom je reč?

Je niekoľko faktorov, ktoré rozhodujú o tom, či sa z vašej svadby stane párty roka. Rozhoduje nielen kvalita cateringu, atmosféra a výzdoba, ale tiež hudobná zložka. A o tú by ste sa pri organizovaní vášho najkrajšieho dňa mali rozhodne zaujímať.

Nie je totiž jedno, akú hudbu zvolíte. O skvelú zábavu sa dokážu postarať aj jednotlivci, ako je dídžej, alebo klavirista. Oproti živej hudobnej kapele na svadbu však majú predsa len o čosi menej možností. Napríklad klavirista urobí skvelú atmosféru počas formalít a večere, ale po polnoci už zrejme zábavu sám neudrží. Dídžej zasa môže pracovať len s hotovou produkciou, neprináša živú hudbu a improvizáciu - ak nerátame jeho burcovanie publika.

Hudobná skupina na svadbu je naopak spojením viacerých hudobníkov s nástrojmi, ktorí si super rozumejú a majú spolu odskúšaný bohatý repertoár skladieb. Živá muzika inak znie a dokáže prebudiť zo zimného spánku aj toho najväčšieho introverta. Najlepšie pritom funguje multižánrová kapela, a to nie je náhoda.

Vkus hostí sa môže líšiť

Hudba tvorí obrovskú časť identity ľudí na celom svete. Už pri príprave zoznamu hostí vám bude jasné, že nároky na hudobníkov sú na svadbe vysoké. Veď pozývate mladších, i starších členov rodiny, generáciu Z aj mileniálov, ktorí vyrástli na hitoch MTV z deväťdesiatych rokov. A odhliadnuc od veku, každý môže počúvať iný žáner. Ako to celé zladiť?

Tu sa ukazuje výhoda multižánrovej kapely. Tá sa totiž dokáže prispôsobiť a vytvoriť vám na svadbe naozaj veľmi pestrý mix piesní a zážitkov. Toto je vec, ktorú jednotlivec skrátka nezvládne. Potvrdzujú to aj slová lídra multižánrovej kapely What Else?!, Ľuba Šimkoviča: “S kapelou sme hrali na viac ako 100 svadbách, každá jedna je iná alebo špecifická, ale vždy je tam niečo spoločné, a to je zábava, radosť, uvoľnenie. Vždy sa snažíme skonzultovať so svadobčanmi repertoár vopred. Zistiť, akú hudbu majú radi, aká je skladba hostí, či sú tam mladší alebo starší, či chcú aby sme im hrali svadobný tanec, nejakú konkrétnu pesničku.”

Multižánrovú kapelu What Else?! tvoria hudobníci, ktorých skúsenosti formovali dlhé roky koncertov aj so známymi menami. Frontman kapely Ľubo Šimkovič si zahral napríklad aj s Metalindou, Henrym Tóthom, s Interpid Metallica revival, Mirkou Miškechovou. Vo What Else?! ďalej pôsobí speváčka Karolína Mikulčíková, ktorá spievala v kapele Zdenky Prednej, ako aj ďalší skúsení muzikanti podľa zadania organizátora, hrajúci na perkusie, gitaru či klávesy.

Multižánrová kapela sa okrem prispôsobenia repertoáru dokáže postarať aj o nečakané zážitky, kedy improvizáciou zapája hostí do muziky. “Neraz sa stalo, že ženích hral s kapelou niektorú skladbu na bicích alebo gitare alebo spieval. To vždy povzbudí atmosféru a hostí ešte viac sa zabaviť a odviazať. Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, 60. roky alebo country,” popisuje atmosféru zo svadieb Ľubo Šimkovič.

Živá kapela What Else?! má veľmi široké portfólio skladieb, od slovenských a českých hitov, cez oldies pop, rock&rollové hity Elvisa Presleyho či Beatles, až po tanečné hity z muzikálov, ako je Pomáda či Hriešny tanec, ktoré pozná každý. Čím širší záber, tým vyššia je šanca, že sa z vašej svadby stane udalosť, na ktorú bude každý spomínať aj na dôchodku. Ak teda chystáte svadbu, nezabudnite si včas rezervovať kapelu na www.whatelse.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?
Vdova po zosnulom spevákovi († 81) mala pred pohrebom konflikt s Jakubcom.
Foto
Veľký KONFLIKT pred pohrebom Grúňa († 81): Prečo sa tam neobjavil jeho blízky priateľ? Toto je za tým
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou by sa dalo krájať: Obe krajiny hlásia masívne útoky a vážne škody
Vykladanie riadu. Eva sa ako hodinová manželka stará aj o umývačku
Foto
Kysučanka Eva má originálnu prácu: Je z nej hodinová manželka! Čo všetko vám splní?