Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2024 13:05 | Správy | Zahraničné správy

Je prvé pristátie na Mesiaci PODVRH?! Neuveríte, čo tvrdia ľudia: Toto sú ich dôkazy

Konšpiračné teórie pokračujú okolo skutočnosti prvého pristátia na Mesiaci stále neutíchli. Aj napriek mnohým dôkazom sa stále nájdu ľudia, ktorí tvrdia, že dokážu všetko vyvrátiť a ukázať svetu, že ide o podvrh.

Bláznivé konšpirácie nie sú žiadnou novinkou, avšak vďaka internetu a sociálnym sieťam sa niekoľkonásobne zrýchlilo ich šírenie. Jedna z najslávnejších konšpiračných teórií na svete hovorí, že vôbec prvé pristátie na Mesiaci v roku 1969 bol podvrh. Narážajú v ňom na to, že keď sa pozrieme na to, ako to bolo počas posledných 55 rokov, tak to skôr vyzerá, že to nikam nevedie. Informuje o tom LADbible.

Ohromujúcich 400 000 ľudí sa podieľalo na tom, že Neil Armstrong, Buzz Aldrin a Michael Collin pristáli na Mesiaci. Stále však sú ľudia, ktorí tvrdia, že to všetko bol podvod. Tieto typy konšpirácií existujú už od 70. rokov a humbuk okolo nich neutícha ani teraz, v 21. storočí. Bill Kaysing je muž zodpovedný za uvedenie týchto teórií o pristátí na Mesiaci do popredia pred takmer 50 rokmi.

Kaysing pracoval v Rocketdyne, jednej zo spoločností, ktoré sa podieľali na navrhovaní raketových motorov Saturn V. V roku 1976 Kaysing publikoval brožúru s názvom We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle (preklad: Nikdy sme neboli na Mesiaci: Americký podvod za 30-biliónov dolárov), v ktorej predložil dôkazy o zinscenovaní pristátia na Mesiaci. Podľa The Guardian vlastnoručne vydaná brožúra neobsahovala nič viac ako „zrnité fotokópie a smiešne teórie“, no napriek tomu Kaysingove narážky naberali na popularite. Pokiaľ ide o konšpiračných teoretikov, v priebehu rokov sa stali jeho nevydarené tvrdenia pre nich základnými kameňmi.

Minulý rok na Reddite jeden používateľ tvrdil, že pristátie na Mesiaci bolo skutočné, no napriek tomu bolo „zinscenované“. Uviedol, že pristátie na Mesiaci bolo technicky zinscenované kvôli všetkým prítomným kamerám. Napísal: „Verím, že pristátie na Mesiaci bolo skutočné, ale urobili všetko pre to, aby na misiu zbalili čo najviac televíznych kamier, takže v doslovnom zmysle to bolo inscenované ako mediálna produkcia takmer viac ako vedecká misiu.”

Ďalšia osoba naznačila, že Amerika sa pustila do rekordnej misie len na komerčné účely. „Veda bola dodatočným nápadom,“ napísala a dodala: „Nebolo tajomstvom, že USA to robili, aby porazili Rusov." Iní však nesúhlasili a poznamenali, že každý jeden aspekt cesty si vyžadoval starostlivé vedecké plánovanie. „Začali doslova od nuly a skončili dvoma ľudskými bytosťami stojacimi na inom nebeskom telese. Som si celkom istý, že hlavnou myšlienkou bola veda,“ povedala jedna osoba. Ďalší dodal: „Veda dostala ľudí a všetko to vybavenie na Mesiac... a späť domov!“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať
K nehode došlo v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda.
Foto
Motorkár († 45) sa zrazil s kamiónom: Stačila chvíľa a nedalo sa mu už pomôcť! Čo sa tam stalo?
Foto
O Slafkovského je v NHL obrovský záujem: Bude mať Juraj nových spoluhráčov?