Keď idete na večeru, čo si objednáte? Ste typ človeka, ktorý vyskúša zakaždým niečo iné, alebo ostávate vo svojej komfortnej zóne? Niekedy môže byť riskantné aj objednať si jedlo, ktoré si bežne vychutnávate, ak ste ho v konkrétnej reštaurácii ešte nikdy nejedli. Ako informuje Mirror.co.uk, našťastie sa šéfkuchár celebrít Gordon Ramsay podelil o svoje odborné tipy, ako zabezpečiť, aby vás jedlo v reštaurácií nikdy nesklamalo.
Prvé pravidlo sa týka toho, čo si človek objedná. V roku 2017 v rozhovore pre Daily Mail povedal: ,,Špeciálne ponuky sú na to, aby zmizli počas celého večera. Keď uvádzajú 10 špecialít, nie je to nič výnimočné." Gordon tiež trval na tom, že nikdy neverí reštauráciám, ktoré sa chvália svojimi „slávnymi“ jedlami, pokiaľ personál nedokáže presne dokázať, prečo toto jedlo dostalo tento prívlastok.
Ďalšie pravidlo šéfkuchára je skôr hack, ako si zabezpečiť najlepší stôl. Povedal, že ak idete na večeru s partnerom, mali by ste si rezervovať vždy stôl pre tri osoby, aby ste ho mali zaručene väčší. Gordon tiež povedal, že sa tak vyhnete „uviaznutiu v rohu“ alebo menej priaznivým stolom.
Nakoniec sa Gordon podelil o najlepší tip na objednanie vína v reštaurácii. Odporúča požiadať o zoznam, ktorý obsahuje fľaše s poškriabanými etiketami, ročníky, ktoré sa chystajú vystriedať, alebo od chudobných predajcov, ktorých sa chce reštaurácia zbaviť. To zaistí, že dostanete fľaše za najvýhodnejšiu cenu a stále môžete nájsť nejaké skryté poklady.