Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2024 13:42 | Správy | Zahraničné správy

Šokujúce zistenie: Pracovníci agentúry OSN mali robiť zverstvá! Masaker v kibuci?

Pracovníci agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) sa pravdepodobne podieľali na únose Izraelčanky, prevážali muníciu či telo mŕtveho izraelského vojaka a zapojili sa aj do vlaňajšieho útoku na juhoizraelský kibuc.

Vyplýva to z dokumentu americkej vlády, ktorého podrobnosti v pondelok zverejnil portál The Times of Israel, informuje TASR.

V danom dokumente sa nachádzajú mená, pozície a ďalšie údaje o 12 pracovníkoch UNRWA, ktorých táto agentúra prepustila po obvineniach Izraela, že sa vlani 7. októbra zapojili do útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael.

Desiati z nich sú údajne členmi Hamasu a jeden je členom palestínskeho militantného hnutia Islamský džihád. Siedmi boli učitelia, dvaja pracovali v školách UNRWA na rôznych pozíciách. Ďalších troch v dokumente opisujú ako úradníka, sociálneho pracovníka a vedúceho skladu.

V dokumente je tiež konkrétne uvedené, že školský poradca UNRWA z mesta Chán Júnis na juhu Pásma Gazy spolu so svojím synom uniesol z Izraela ženu. Iný sociálny pracovník tejto agentúry z utečeneckého tábora Nusajrát v strednej časti Pásma Gazy údajne pomáhal pri prevoze tela mŕtveho izraelského vojaka z Gazy, ako aj pri distribúcii munície a koordinácii vozidiel v deň útoku na Izrael.

Ďalší pracovník UNRWA sa podľa dokumentu zapojil do masakru v kibuci, kde zahynulo 97 ľudí. Podľa The Times of Israel ide o kibuc Be'eri, kde sa odohral jeden z najhorších útokov Hamasu.

V dokumente sa zároveň uvádza, že Spojené štáty nedokázali overiť podrobnosti týchto činov či totožnosť obvinených. Dané obvinenia však považujú za dostatočne dôveryhodné a znepokojujúce na to, aby nariadili zastavenie financovania UNRWA.

Podľa informácií izraelskej televízie Channel 13 zároveň dvaja izraelskí rukojemníci po prepustení nezávisle od seba uviedli, že ich v Pásme Gazy zadržiavali práve pracovníci UNRWA.

Jednému z nich údajne dcéra únoscu povedala, že ide o učiteľa UNRWA. Dostával tiež potraviny, na ktorých bolo označenie tejto agentúry OSN a počas zadržiavania v Pásme Gazy ho presúvali práve po zariadeniach UNRWA.

Financovanie UNRWA už dočasne pozastavili Spojené štáty, Austrália, Kanada, Taliansko, Británia, Nemecko, Francúzsko, Fínsko, Švajčiarsko, Rakúsko a Japonsko. Generálny tajomník OSN António Guterres zároveň prisľúbil rýchle a nezávislé vyšetrovanie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Natália precestovala rôzne kúty sveta
Foto
Dcéra exprezidenta Kisku Natália o veľkej životnej zmene: Chystá sa vstúpiť do politiky?
Lucia Hablovičová
Lucia Hablovičová žije rozprávku mimo reflektorov: Spoznáva svet!
NAKA mala zatknúť celkovo štyri podozrivé osoby.
Chlapca (14), ktorý sa vyhrážal škole bombou, obvinili: Čo s ním bude?
K možnému koncu trénera Weissa sa vyjadril Ivan Kmotrík mladší: Čo prezradil generálny riaditeľ Slovana?
(ilustračné foto)
Polícia odhalila obrovské množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu! Toľkoto ľudí nafúkalo v priebehu jedného týždňa
Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto