Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2023 09:12 | Správy | Zahraničné správy

V meste hriechu vznikne nová štvrť: Centrum erotiky! Turisti budú v siedmom nebi

Vedenie holandskej metropoly Amsterdam predstavilo lokalitu na juhu mesta. kam by sa mal presunúť známy Red Light District, teda štvrť, kde sa legálne prevádzkuje prostitúcia. TASR správu prevzala v utorok z agentúry AFP.

V rámci kontroverzne prijímaného plánu amsterdamskej radnice sa má "štvrť červených svetiel" premiestniť z historického centra do nového "erotického centra", ktoré sa má vybudovať v južnej časti mesta.

Primátorka Amsterdamu Femke Halsemová chce týmto spôsobom zbaviť Amsterdam nálepky "mesta hriechu" a zároveň znížiť počet turistov a obmedziť drobnú kriminalitu v centre metropoly. "(Mesto) považuje za najlepšiu vhodnú lokalitu na stavbu nového erotického centra ulicu Europaboulevard v južnej časti mesta," uviedla Halsemová. "Vybranú alternatívu začiatkom budúceho roka predostriem mestskej rade," dodala. V prípade schválenia projektu by nové erotické centrum mohli otvoriť pre verejnosť o sedem rokov.

Halsemová dlhodobo vystupuje proti "štvrti červených svetiel", ktorá v amsterdamskej mestskej časti De Wallen existuje už niekoľko stáročí. Štvrť je známa výkladmi lemovanými červenými neónovými svetlami a prostitútkami čakajúcimi na zákazníkov. Ulica Europaboulevard na okraji hlavnej obchodnej štvrti Amsterdamu bola jedným z troch zvažovaných miest na výstavbu erotického centra, v ktorom by mali mať sexuálne pracovníčky k dispozícii približne 100 miestností.

Iniciatíva však vyvolala širokú vlnu odporu u miestnych obyvateľov, u prostitútok samotných, ale aj u Európskej liekovej agentúry (EMA), v blízkosti ktorej by malo byť centrum situované. Vedenie agentúry sa obáva, že by existencia takéhoto objektu mohla ohroziť bezpečnosť jej zamestnancov, ktorí zvyknú pracovať v kanceláriách aj vo večerných hodinách.

Petície proti primátorkinmu plánu podpísali už desaťtisíce ľudí. Kritici namiesto toho požadujú posilnenie bezpečnostných opatrení a policajných hliadok priamo v De Wallene, a to obzvlášť v nočných hodinách.

Amsterdamská radnica sa okrem toho snaží odradiť od návštevy mesta tých návštevníkov, ktorí tam prichádzajú len za večierkami a alkoholom. Namiesto toho sa usiluje prilákať turistov zaujímajúcich sa o umenie a kultúru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Natália precestovala rôzne kúty sveta
Foto
Dcéra exprezidenta Kisku Natália o veľkej životnej zmene: Chystá sa vstúpiť do politiky?
Lucia Hablovičová
Lucia Hablovičová žije rozprávku mimo reflektorov: Spoznáva svet!
NAKA mala zatknúť celkovo štyri podozrivé osoby.
Chlapca (14), ktorý sa vyhrážal škole bombou, obvinili: Čo s ním bude?
K možnému koncu trénera Weissa sa vyjadril Ivan Kmotrík mladší: Čo prezradil generálny riaditeľ Slovana?
(ilustračné foto)
Polícia odhalila obrovské množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu! Toľkoto ľudí nafúkalo v priebehu jedného týždňa
Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto